• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik süreci

ssblsdt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2020
265
86
48
32
Selam arkadaşlar. 11 aylık evliyim. Evliliğim 3 ayına yakın bir gebeliğim oldu sağlıksız gebelik denildi ve evde parça düşürdüm ve öyle sonuçlandı. Evet yeni evliydim ama bi kere gebelik sevincini yaşayıp kötü sonuçlanması benim psikolojimi bozdu. Tekrar gebe kalmak istiyordum tabi acaba aynisi tekrar olur mu diye korkularım yoktuda değil. Bekarken de adetlerim aşırı sancılı geçerdi evlenincede. Devlet hastanesi ve özelede gittim bir sıkıntı yoktu. Rabbime şükür ki umudumu bitti biteceği dediğim ay hamile kaldim. Evdeki teste yüzümüz güldü. Sonrası acaba kese görünecek mi yada kalp atışı duyulacak mi stresi. Bi kere üzülünce insan sonrasıda geliyor. Şükür o süreçlerim de iyi geçti. Bayram zamanı kanamam oldu tabi ki ben ağlıyorum deli olacam neredeyse acile gittik. Ultrason da ve vajinal muayene edildim kese çevresinde kanama fln gözükmedi şükür. O sıra 6 haftalık hamileyim. O sıra acaba dusuk mu diye gidip kalp atışı o an duymustum. Ahhh o zamanki şükrüm tarif edilemez. Neyse kan ve idrar tahlili verdim idrarda kan görünüyor bu sebepten gelmiş olabilir dedi. Malum acilde kısa cvplar. Ağır kaldırma. İliski yasak. Yürüyüş yasak. Hiçbiri de yoktu zaten. Eve geldim bi yanım sevindi ama en iyisi özele gidip göstermek diye düşündüm. Ordada bir sıkıntı çıkmadı. Rahatladım

Ama gebelik sürecim stresli geçmeye başladı. Progestan hap ve iğnesini kullandım. Sonraki süreçte doktora gittim iyi sonuçlar çıktı ultrasonda. Bi keresinde yine idrarda kan göründu ama doktor ilac yazmadı. Benim aşırı bel agrim kasik agrim oluyirdu. Gel geç zaman 12 haftalıkken ikili test icin gittim yine sıkıntı yok. Dün gece yanı 13 haftalığım sebebini anlayamadığım affedersiniz akıntıyla beraber kahverengi leke sonrasında az miktarda kan gelmişti. Bunu görünce tekrar dünyam yıkıldı basıma halbuki son birkaç haftadır rahatlamistim. Hersey iyi gidiyor diye seviniyordum. Neyse bekledim yine az geldi çok değil. Sonra yine nokta kadar. Acaba yine idrardan mi önceki gibi mi diye beklemek en iyisi dedik. Sabahı zor çıkardım sürekli uyanık pedime bakarak. Sabahta gelmedi öğlen gibi arta kalan kan miydi bilmiyorum akıntı ile geldi o kadar. Acile gittim ultrason temiz vajinal ultrason temiz kan görünmüyor kalp atışı da gayet iyi dedi. Yine kan idrar verdim acaba yine idrar mi diye düşündüm. Sonuçlar çıktı temizdi. İğne ve yine hap verdi dusuk önleyici diye. Bende tehlikem mi var dedim. Kanama var ise dusuk tehliken vardır o zaman dedi. Bende su ana kadar hiçbir doktor tehlikem odugunu söylemedi ultrasonlar bakınca. Dedi dusuk ordan anlaşılmaz. Neşe dedim öncesinde idrarda kan çıkmıştı dedi suan idrar temiz. Sebebini bilemediğim az da olda yine bir kanama oldu.

Parça parça niye yazıyorsunuz ? Sonunu okumadım ama yerleşme sürecinde hafif kanama normal diyorlar tabi kendinize dikkat edin inşallah sağlıkla ilerler içinizi ferah tutun bence

Yazım çok uzun oldu okuyan arkadaşlar hakkını helal etsin. Sorum aslında şu ? Sizlerde de gebelik sürecinde miktarı az olan kanamalar oldu mu. Böyle çok sürmeyen. Kese kalp atışı herseyi iyiyken. Çünkü kanama oluyor ama ne kese çevresinde yok. Ultrasodan bakıyor vajinadan bakıyor kanama yok. Beni korkutuyor bu süreç. Etkisi uzun kalıyor. Tabi ki takdir Allah’ın amenna. Ama insan isteyince kafasına takıp üzülüyor.

Fazla stres yapmayın genelde yatın ağır hiç bir iş yapmayın

Parça parça niye yazıyorsunuz ? Sonunu okumadım ama yerleşme sürecinde hafif kanama normal diyorlar tabi kendinize dikkat edin inşallah sağlıkla ilerler içinizi ferah tutun bence

Yazı uzun oldukça telefon donuyor ilerlemiyor o yüzden. 13 haftalık gebeyim yerleşme sürecini çoktan geçmişim diye düşünüyorum. İnşaAllah Rabbim isteyen herkesin yüzünü güldürsün

Fazla stres yapmayın genelde yatın ağır hiç bir iş yapmayın

Kanamalar yada lekeler olunca korkmamak elde değil. İki doktor yürüyüş yasak dediği icin evde kalmaktan şimdiden şiştiğimi hissediyorum. İs konusu da haftada bi kere 10 günde bir yaptigim oluyor oda kendimi zorlamadan.

Back