• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik,saç kestirme,kararsızlık

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.480
11.304
498
Merhabalar,ocak ayında belime gelen saçlarımı kestirmek için harekete geçtiğim hafta hamile olduğumu öğrendim.Hem ablam,hem kuaföre beraber gideceğimz arkadaşım onaylamadı.Hamileylen saç kesilmez dedi.

Her ikiside aynı şeyi söyleyince tabi cesaret edemedim.Bile bilir bu bebek benim mucizem:)Çok bekledim ona kavuşmak için.

Şimdi 17 haftalık olduk.Saçlarım çoook hızlı uzuyor ve şuan kalçamı geçti.Birde düze.
Çalışıyorum ve inanın çok rahatsız olmaya başladım.Ama diğer yandan korkuyorum.Saçma sapan hurefeler ama çok araştırdım.Saçımı kestim bebeğimin kalbi durdu diyende çok.
Misal ablam saçını kestirdikten 2 hafta sonra 3 aylık bebeğinin kalbi durdu aldılar.
Sonraki hamileliğinde makas vurmadı bebeği doğdu.Tabiki bunla ilgili değildir ama ne biliyim.
söz konusu bebek olunca 100 kere düşünüyor insan.Doğumum inşallah eylülde.Ve bu saçla yazı nasıl geçireceğim inanın zorlanıyorum ve bunalmaya başladım.Sizlerin fikri nedir bu konuda merak ettim.

İki hamileliğimde de kestirdim. Şimdi biri 4,5 diğeri 6 yaşında.

Allahım yokluklarını göstermesin ama hurafe bunlar.

Gercekten mi? Ilk kez duyuyorum. Sac boyamanin sakincali oldugunu duymustum, ama boyanin verdigi koku zararli olabilir denildigi icin.
Besmele cekin, oturun o kuafor sandalyesine. Rabbim korur.

Saç kesimiyle bebeğin nasıl bir ilgisi oluyormuş ki? Sonuçta saça dışarıdan yapılan müdahale saç köküne bile etki etmiyor. Dayanağı var mı yoksa sadece gece tırnak kesmeyin gibi bir şey mi?

Bu arada bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım.

Ben gecen sene 9 kasimda hamile oldugumu ogrendim. Saçımı kesmeyebilirdim ama sırf bu batıl inanisi yikmak adina 17 kasimda kendi elcagizlarimla saclarimi kestim :) simdi cok saglikli ve cokkk yaramaz 10 aylik bir oğluşum var. Saglikla kavusun insallah yavrunuza siz de

Saç kesimiyle bebeğin nasıl bir ilgisi oluyormuş ki? Sonuçta saça dışarıdan yapılan müdahale saç köküne bile etki etmiyor. Dayanağı var mı yoksa sadece gece tırnak kesmeyin gibi bir şey mi?

Bizim burda şöyle bir inanis var: hamileyken saç kesersen bebeginin ömrü kısa olur :D

Aynen inanın düşününce komik geliyor ama bebeğime zor kavuştum çok titzleniyorum bu yüzden.Amin çook teşekkür ederimmm:)

Ben gecen sene 9 kasimda hamile oldugumu ogrendim. Saçımı kesmeyebilirdim ama sırf bu batıl inanisi yikmak adina 17 kasimda kendi elcagizlarimla saclarimi kestim :) simdi cok saglikli ve cokkk yaramaz 10 aylik bir oğluşum var. Saglikla kavusun insallah yavrunuza siz de
Böyle örnekler cesrat veriyor:)amin inşallah..rabbim korusun bebişleri:)

Böyle örnekler cesrat veriyor:)amin inşallah..rabbim korusun bebişleri:)

Annem bile bana kızdı neden riske atiyorsun ya dogruysa gibisinden ben d aynen soyle soyledim: bebegimi de bana veren Allah onun ömrünü de takdir eden Allah, eger ki bebeğime birsey olursa bu ben saçımı kestigim icin degil Rabbim onun ömrünü bu kadar takdir ettigi icin olacak.

Sen de bu teslimiyetle git saçını kestir. Hatta bence bu batıl inanisi yıkmak icin bütün hamileler az da olsa saçını kesmeliler...

İlk defa duydum, ne çok hurafemiz var ya her gün yenisini öğreniyorum. Daha ötesi yoktur derken onu da duyuyorum :KK70: Hamile birine söylenecek laf da değil ama.

Aynen zaten hamileyken insan herseyden korkuyor. Bunu da kim uydurdu artık bilmiyorum :) daha ne hurafeler duyacağız dur :D

Annem bile bana kızdı neden riske atiyorsun ya dogruysa gibisinden ben d aynen soyle soyledim: bebegimi de bana veren Allah onun ömrünü de takdir eden Allah, eger ki bebeğime birsey olursa bu ben saçımı kestigim icin degil Rabbim onun ömrünü bu kadar takdir ettigi icin olacak.

Sen de bu teslimiyetle git saçını kestir. Hatta bence bu batıl inanisi yıkmak icin bütün hamileler az da olsa saçını kesmeliler...
eşim çok destekliyor bire bir sizin gibi düşünüyor.Amam ailem kesinlikle karşı çıkıyor.Gerçekten ömür allahtan.kesince yazacağım buraya bakalım:)

Bi yasima daha girdim ilk defa duyuyorum gerci bazen eskilerin soyledigi seylerde dogruluk payi cikabiliyor ama neyse sacla bebek arasinda bi baglanti kuramadim birazdaha arastir internette okadar uzun sac butun vitamininide alabilir sosyal yasantindada zorlayabilir seni ugrasmasi zor yani

Bende hamileyken saç kesilmez diye biliyorum bwbeğin ömrünü kısaltıyor diye biliyorum

Canm sac kestirmek bebegin omrunu kisaltrms ondn izin vermyr bizm ailedkler gelnlerne anlcn cnm bence kesme

Bende kestirdim hatta doğumdan önce bi daha kestirmeyi düşünüyorum. Bebeğin erkek mi cnm tahminim doğru mu merak ettim:)

Back
X