Hamilelik pskolojisi...sanırım depresyondayım

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
36
arkadaşlar 33 haftalık hamileyim.Esasında rahat bir hamilelik geçirdim 30 haftadan sonra ağırlaşmaya başladım.Pskolojimde değişti.Hep kitaplar okudum internetten araştırdım hamilelik pskolojisini.Kendime telkinler veriyorum çevremdekileri kırmamak için..KAYINMPEDER 1 HAFTADIR BENDE KALIYOR SEVERİM KENDİSİNİ.bir sorunumuz yok ama o erken kalkıyor kahvaltı yapmak istiyor benden bişey istemiyor ama gözümü açamıyorum sabah saat 8 buçukta kalkıyor.vicdan azabı çekiyorum kahvaltısını hazırlamadım diye..bu akşamda şehir dışında n görümcem gelecek annem yaşında kendisi,bir sorunum yok onlada fazlada tanımam kendisini.Ama ben bugün iyi değilim başım ağrıyor ev toz içinde bişey yapasım yok,kocama bile yemek yapmadım henüz,ağlamak geliyor içimden ve görümcem ilk defa evimi görecek kendimi kötü hissediyorum beni yanlış anlamalarını da istemiyorum.ama misafir ağırlayacak halim yok.belim de ağrıyo.biraz önce kek yaptıım hepsi bu .sanırım bende misafir olrak kalacak kendi geliniyle anlaşamıyor oğlu bana getiriyor böylede ilginç bir durum var.başımın üstünde yeri var ben sorun etmem ama onlar beni yanlış anlıcak diye korkuyorum.yerimden kalkasım yok,ağlamak istiyorum ve sinirliyim.neyapıcam offf

Saçmalama...Sen hamilesin kimse senden iş beklemez merak etme..

Zaten kayınpederin de kendi işini kendisi görüyormuş bak, demek ki anlayışlı insanlar,görümcen de sana yardımcı olacaktır emin ol..

Bu dönem geçecek canım..Hamile kadının evine giden yardıma gidiyordur zaten, kendine hizmet ettirmeye değil..

Evim pis, şöyle böyle diye kafanı takma, uygun bir dille kendini pek iyi hissetmediğin için işlere yetişemediğini söylersin görümcene olur biter..

Geçer bu zamanlar emin ol:)

bir komşudan yardım iste ne var ben senin komşun olsam gelirdim off sıkıntı bende pek rahat edemem ayağımı uzatıp oturamam ama ne bileyim Tanrı misfiri inşallah canını sıkmazlar....komşudan yardım iste maddiyatın müsaitse köşende paran varsa çıkarmanın tam zamanı çağır bir kadın temizlesin evi ne güzel işte...

ınşallah denizcim inşallah..pc nin başına oturdum ağlıyorum öyle neden mi bende bilmiyorum..ne zormuş hamilelik ya...kaşlarım uzadı yüzümden egzama çıktı iğrenç de bir görünümüm var..doğumöncesi izine ayrıldım evde oturmak sıkıcı,işe gitsem yorucu ev işi yapsam yorucu offf..inşallah akşam güzel geçer suratım 5 karış durursam eşim bile yanlış anlar ama içimden gülmek gelmiyor ki

ınşallah denizcim inşallah..pc nin başına oturdum ağlıyorum öyle neden mi bende bilmiyorum..ne zormuş hamilelik ya...kaşlarım uzadı yüzümden egzama çıktı iğrenç de bir görünümüm var..doğumöncesi izine ayrıldım evde oturmak sıkıcı,işe gitsem yorucu ev işi yapsam yorucu offf..inşallah akşam güzel geçer suratım 5 karış durursam eşim bile yanlış anlar ama içimden gülmek gelmiyor ki

Azıcık kendine gel canım sen de..

Yani ayağa kalkamayacak derece zor bir hamilelik geçirmiyorsan, biraz kendini iyi hissetmek için çabala..Bu süreç sonsuza kadar böyle sürmeyecek ki:)

Git kaşlarını aldır, yüzüne gözüne birşey sür, görünen şekilde toz al yeter, yukardaki arkadaşın dediği gibi elin hiç kalkmıyorsa komşudan yardım iste, eşin gelince ondan yardım iste..

Az kalmış zaten doğumdan sonra, hatırlamayacaksın bile bu durumunu..

Biraz gayret..

Ama görümcem ne der, diye de düşünme, sonuçta hamilesin, anlar mutlaka anlamazsa da anlamasın bırak, en geçerli mazaret bu hamilelik...

Hadi bakayım salma kendini ama ağlamak da ne ya...Ne oldu ki?:eek:lmaz:

bir komşudan yardım iste ne var ben senin komşun olsam gelirdim off sıkıntı bende pek rahat edemem ayağımı uzatıp oturamam ama ne bileyim Tanrı misfiri inşallah canını sıkmazlar....komşudan yardım iste maddiyatın müsaitse köşende paran varsa çıkarmanın tam zamanı çağır bir kadın temizlesin evi ne güzel işte...

Evtttttt yani...yerimseniben.Kenarda parası olmasına da gerek yok..İstesin kocasından..:1closedeyes:

bir komşudan yardım iste ne var ben senin komşun olsam gelirdim off sıkıntı bende pek rahat edemem ayağımı uzatıp oturamam ama ne bileyim Tanrı misfiri inşallah canını sıkmazlar....komşudan yardım iste maddiyatın müsaitse köşende paran varsa çıkarmanın tam zamanı çağır bir kadın temizlesin evi ne güzel işte...[/QUO
anlaştığım komşum şehir dışında,ailemde şehi dıışında aslında evim pis değil de.sadece mobilyaların tozu alınacak.yemek yapılacak,saçlarıma fön lazım,berbat görünüyorum.bu küçük işler bile bana ağır geliyor..görümcemi pek tanımıyorum ayrı şehirlerde durduğumuz için,inşallah dedikodumu yapmaz ya.oda beni tanımaz.hani önceden tanısaydı bu kız hamile olduğundan böyle derdi.önceki halimi bilmiyoki kadın..kayınpederim yüzümdeki yaraların çirrkin durduğunu söylüyor,kilo almamışsın senden zayıf çocuk doğar diyor.biliyorum art niyetli değil ama moralim bozuluyor ya.80 yaşında yaşlı bir dede işte

DEEEDEEEE DEEDEEEE
uğraşma kimseyle kızın moralini bozma ibadetine yemene içmene bakkk hıııı!!!Üzülme canım bak kızdım kayınpederine boşver gelen de kadın anlar halden anlamasa da kendi bilir üzülme bebeğide üzüyürsun yakın olsak heemeeen gelirdim benim ki daha küçük 3 haftalık bende sıkıntı yok nasıl olsaaa çok öptüm nanaktaannn....

DEEEDEEEE DEEDEEEE
uğraşma kimseyle kızın moralini bozma ibadetine yemene içmene bakkk hıııı!!!Üzülme canım bak kızdım kayınpederine boşver gelen de kadın anlar halden anlamasa da kendi bilir üzülme bebeğide üzüyürsun yakın olsak heemeeen gelirdim benim ki daha küçük 3 haftalık bende sıkıntı yok nasıl olsaaa çok öptüm nanaktaannn....

teşekkür ederim canım.en iyisi duş alayım ve kendime geleyim

canım bende 33 haftalık hamileyim.hemde ikizlere.drum 3 hafta önce herşeyi yasak etti bana.ne temizlik ne yemek.sadece git mutfaktan sabah çayını al dedi.o günden beri ev işleribi eşim yapıyor.zaten drum yasak etmesede bende iş yapacak zerre güç kalmadı.10 dk ayakta kaldığımda belim ağrıyo,tansiyonum düşüyor.bazen moralim bozuluyor.eşim ev temizliğiyle yeteri kadar ilgilenemiyor,kendimde yapamıyınca psikolojim bozuluyor.ama erken doğumu tetiklememesi için mecbur dinlenmem lazım.yani kafana fazla takma.tek değilsin.aynı dertten bende muzdaribim.

BENıM 9 HAFTALIK YANLIŞ yazmışım ama hem çalışıyorum hem bulantılar zor oluyor annem yemeği yapıyor eşim ütü kadın geliyor haftada 2 kere ama sana çok üzüldüm cannıım yaa çaresizseniz çare sizsiniz derler ya toparlanırsan çare yine sende.....opuyorumnanaktan

X