• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik öncesi yapılması gereken kontroller ve testler önerilerinize ihtiyacım var

efsunsuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
4.213
4.243
133
Arkadaşlar özellikle hamileler, anneler sizden öğrenmek istediğim gebelik öncesi vücudun hazırlığı...

yani hamilelikte sorun yaşamamak için hangi kontrolleri yaptırmalıyım?
vücudumun eksiği noksanını öğrenmek için hangi testler yaptırılmalı...?
mesela kalsiyum demir eksikliği smear testi yaptırmak vs gibi
yada folik asit kullanımı gebelik öncesi mi başlanmalı
ya da diş tedavisi?
yani bunlar nelerdir...?:44::44::44:
Kendimi biyolojik olarak nasıl gebeliğe hazırlamalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleme:
3 aydır istiyoruz. Aile hekimim sagolsun daha en baştan gebelik düşününce ilk buraya gel dedi. Yolunu tuttum.zaten gebelik istiyorum deyince benim doktorum demir tiroit Folat herşeye baktı. Bir tek hormon testi ve karından ultrason icin adetjn 3. Günü kadın doğum uzmanına basvurdm. Aile hekimi hemen folik asit başlattı.ve demir eksikliği için ilaç verdi.smear yaptırmadım henüz. Şimdilik bunlari yaparak beklemedeyjm. Bol c vitaminj, yeşil şeyler ve protein kalsiyum aliminida ihmal etmemek lazım

3 aydır istiyoruz. Aile hekimim sagolsun daha en baştan gebelik düşününce ilk buraya gel dedi. Yolunu tuttum.zaten gebelik istiyorum deyince benim doktorum demir tiroit Folat herşeye baktı. Bir tek hormon testi ve karından ultrason icin adetjn 3. Günü kadın doğum uzmanına basvurdm. Aile hekimi hemen folik asit başlattı.ve demir eksikliği için ilaç verdi.smear yaptırmadım henüz. Şimdilik bunlari yaparak beklemedeyjm. Bol c vitaminj, yeşil şeyler ve protein kalsiyum aliminida ihmal etmemek lazım

hımmmm demek aile hekimleri bakıyor. yani testleri yapıyorlar..bunu bilmiyordum hiç ...çok teşekkür ederim

Bizimki israrla söyledi ilk kayıt yaparken. Hatta gebe kalirsan ara bildir diye de vurguladı. Hamilelik sırasında takip ediyorlar gelişimini diye biliyorum. Sende git bi sor çekinmeden istersen daha iyi bilgi verir. Bana ovulasyon dönemini de o açıkladı günlerini verdi hatta. Evlenmeden önce bihaberdiim:))

Bizimki israrla söyledi ilk kayıt yaparken. Hatta gebe kalirsan ara bildir diye de vurguladı. Hamilelik sırasında takip ediyorlar gelişimini diye biliyorum. Sende git bi sor çekinmeden istersen daha iyi bilgi verir. Bana ovulasyon dönemini de o açıkladı günlerini verdi hatta. Evlenmeden önce bihaberdiim:))

tamam cencen010 ben de gidip bir bilinçleneyim...:):)
aile hekimime bir danışayım..
Ben de birşeyler öğrenirsem burada paylaşırım..
Teşekkür ederim...

:) insallah hamile kaldığını öğrenerek.donersin daha ilk gidişte:))) sağlıkla hayırla tabi dua edicm.insallah birazdan namazdan sonra

:) insallah hamile kaldığını öğrenerek.donersin daha ilk gidişte:))) sağlıkla hayırla tabi dua edicm.insallah birazdan namazdan sonra

teşekkür ederim canım Allah razı olsun....
Allah sana da bana da bebeğini kucağına almak isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip etsin

Back