Bana aile hekimim gebelik dusundugunuzde bir kadin dogumcuya gidin kan uyusmazliginiz oldugunu da soyleyin dedi. Gittim soyledim ama bir sey soylemedi onun icin. Muayene ve hormon tahlili yapti. Folik asit ve balik yagi verdi bana. Bu kadar. Gebelik durumunda doktorumuza soyleyecegiz. Sanirim 3-4 aylik gebeyken bir seylere bakilacak. (Bebegin kan grubuna mi bakacaklar o zaman acaba?) Tam da bilmiyorum.
Kan uyusmazlıgı icin gebrlik oncesi hic bi sey yapılmıyr.Doktor gerekli gorurse 28.haftada bi igne yapılıyr.Benim o haftada yapılmamıstı.Sadece dogumdan sonra uyusmazlık ignesi yapıldı.
Canım kan uyuşmazlığı ıcın 28. Haftada ve doğum yaptıktan 72 saat içerisinde tekrar iğne vuruluyorsun özel bi iğne . Bi sonraki hamileliğinde bebeğin anne karnında tutulabilmesi için
Canım kan uyuşmazlığı ıcın 28. Haftada ve doğum yaptıktan 72 saat içerisinde tekrar iğne vuruluyorsun özel bi iğne . Bi sonraki hamileliğinde bebeğin anne karnında tutulabilmesi için
Bizde de vardi. 8 haftalik kurtaj olmustum kurtajdan hemen sonra yapildi. Bildigim kadariyla dogumdan sonra bir dahaki hamilelikte sıkıntı olmamasi icin yapiliyor.ilk hamilelik icinde sıkıntı yaratabilecegini bilmiyordum