• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik öncesi kan uyuşmazlığı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

iklimm-26

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
80
Puanlar
18
Eşimle aramda kan uyuşmazlığı var. Bebek düşünüyoruz. Hamilelik öncesi önlem amaçlı bir seyler yapılabiliyor mu ?

Bana aile hekimim gebelik dusundugunuzde bir kadin dogumcuya gidin kan uyusmazliginiz oldugunu da soyleyin dedi. Gittim soyledim ama bir sey soylemedi onun icin. Muayene ve hormon tahlili yapti. Folik asit ve balik yagi verdi bana. Bu kadar. Gebelik durumunda doktorumuza soyleyecegiz. Sanirim 3-4 aylik gebeyken bir seylere bakilacak. (Bebegin kan grubuna mi bakacaklar o zaman acaba?) Tam da bilmiyorum.

Eşimle aramda kan uyuşmazlığı var. Bebek düşünüyoruz. Hamilelik öncesi önlem amaçlı bir seyler yapılabiliyor mu ?
Merhaba bizdede kan uyuşmazlığı var benim yengem hemşire hamileiği öğrenir öğrenmez aşı olman gerekir demişti

Kan uyusmazlıgı icin gebrlik oncesi hic bi sey yapılmıyr.Doktor gerekli gorurse 28.haftada bi igne yapılıyr.Benim o haftada yapılmamıstı.Sadece dogumdan sonra uyusmazlık ignesi yapıldı.

Canım kan uyuşmazlığı ıcın 28. Haftada ve doğum yaptıktan 72 saat içerisinde tekrar iğne vuruluyorsun özel bi iğne . Bi sonraki hamileliğinde bebeğin anne karnında tutulabilmesi için

Canım kan uyuşmazlığı ıcın 28. Haftada ve doğum yaptıktan 72 saat içerisinde tekrar iğne vuruluyorsun özel bi iğne . Bi sonraki hamileliğinde bebeğin anne karnında tutulabilmesi için
ÇOK TEŞEKKÜRLER BENDE MERAK EDİYORDUM BU KONUYU BENDE DE KAN UYUŞMAZLIĞI VAR STRES YAPIYORDUM HEMEN HAMİLE KALDIĞIM GİBİ GİTMEM GEREK DİYE

Hayır zaten doktorlar o haftaya gelince senin ve eşininde kan grubunu soruyorlar ;) sıkıntı Yok Rahat ol bebişini büyütttt

Bizde de vardi. 8 haftalik kurtaj olmustum kurtajdan hemen sonra yapildi. Bildigim kadariyla dogumdan sonra bir dahaki hamilelikte sıkıntı olmamasi icin yapiliyor.ilk hamilelik icinde sıkıntı yaratabilecegini bilmiyordum

Back