Gebeliğe Hazırlık Hamilelik öncesi ilaç kullanımı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

flowerdays

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2017
466
349
23
Merhaba bağırsak paraziti için 27 Kasım andazol 200 Mg. 2 tablet ac karnima ictim. Hamilelik düşünüyorum. Ve yumurtlama tarihim 15-20 Aralık oluyor.. yalnız ilacın hamilelik kismindaki yazı aklımı karıştırdı. Gebelik planlayanlar için ilaçtan sonraki 1 ay korunmalisiniz diyor.. yumurtlama günlerim 1 aya denk gelmiyor. Ne yapmaliyim. Eğer tedaviden sonraki yumurtlama gunlerimde hamile kalsam bebek için sıkıntı olur mu?

Doktoruna sor bence canım

Doktoruna sor bence canım
Canım daha ilacı yazarken sordum . Tedaviden sonra düşünebilirsiniz dedi. Ama ilacın hamilelik bölümünde yazan tedaviden sonraki 1 ay içinde etkili doğum kontrol uygulayın diyor. Çok üzgünüm aklım karıştı bilsem bu sabah hiç icmezdim

Canim bende adetimin 4. Gunu ictim
Bende merak ediyorum sakincasi olur mu diye?
Gelen cevaplari bende takip edeyim.
Dr. Hamileysen icme dedi ama hamile degilsen icebilirsin dedi ne kadar sacma di mi?
Farkinda olmadan hamile olabilirim ki.

Bagirsak paraziti iyi incelenmesi gerekir ASO degerinizmi yuksek cikti? Birde buyuk abdest ornegi vs alinmali ki net bir sekilde tedavi uygulansin hastanede incelenmesi lazm yani sadece ilac kullanmak dusuremeyebiliyor.. sizin izlediginiz yolu bilmiyorum tabi

Bagirsak paraziti iyi incelenmesi gerekir ASO degerinizmi yuksek cikti? Birde buyuk abdest ornegi vs alinmali ki net bir sekilde tedavi uygulansin hastanede incelenmesi lazm yani sadece ilac kullanmak dusuremeyebiliyor.. sizin izlediginiz yolu bilmiyorum tabi
Ben dahiliyeye sorunumu agiz dan su gelmesi diye tarif edince parazit tir dedi birde karnimda agri var dedim. Diski tahlili falan istemedi. Yalniz hamilelik dusunuyorum deyince. Tahlilleri istedi. Kan ve idrar. B12 eksik cikinca onun içinde igne verdi. Yani gebelik oncesi diyince ilgilendi doktor. Ama ilaçin içinde yazan gebelik planliyorsaniz kullanmayin yazisi beni endiselendirdi

Back