Gebeliğe Hazırlık Hamilelik öncesi hazırlık ❤❤ buyrunn

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

happydays1000

Kun Fe Yekun...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2018
2.047
1.555
83
33
Hepinize merhaba kızlar.. bu konuyu hem ovu testlerimi hem doktor kontrolünde neler yaşadığımı hemde geçireceğim süreci ve benm gibi yazmak paylaşmak isteyenler yazsın diye açtım....

kendimi kısaca özetlemem gerekirse 19 ay vajinismusla uğtaştıktan sonra kendi çabamla şükürki nisan ayında yendim ve artık şükürler olsun ilişki yaşama anlamında bir sorunum yok ... eşim korunuyor şuan bebek denemiyoruz ama ben ovulasyon günümü telefondaki uygulamalarla aynımı değilmi diye kendim ovu testleriyle yapıp görmek istedim yumurtluyomuyum yumurtam çatlıyor mu diye ? geçen ay adetin 13.günü başladım sanırım biraz geç kaldım sonra 25.günde adet oldum.buna göre -14 yaparsak 11.günde yumurtam çatlamış oluyor...kısacası kaçırdım

buay tekrar başlayacagım ovu testlerine bugün adetin 8.günü ben bugünden itibaren yapacağım.. onuda paylaşacagım..

bebek konusuna gelince veee artık 2 yılımız yaklaştı ve korunmayı bırakacagız yakında. ben değil eşim korunuyor.. ilk defa jinekolojik muayene olacağım 3 gün sonra...
araştırdığım kadarıyla şu testler önemliymiş ve sanırım doktor vericek vermezsede hepsini not aldım yaptırıcam meraktan çatlicam
AMH , PROLAKTİN , FSH , TSH , B12 , DEMİR BAĞLAMA , FOLİK ASİT VE DİĞER VİTAMİN DEĞERLERİMİ ÖLÇTÜRECEĞİM ...

birde folik asit 400 mcg aldım onuda sorup yavas yavas başlamayı istiyorum..

sizler bu süreçte neler yaşadınız neler yaptınız ?? hepinizi bekliyorum

ve adetin 8.gününden başladım bu ay ovulasyon testlerime...
8.gün 1.test görselini yükledim...

Eklentiler

• 20190626_152006.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 61
Bende bu ay ovulasyon testıne başladım. Ama anlamadım dün baya koyu sanki bugun yaptıgım daha silik. Acaba yumurtlama oldumu? Yoksa hepsı negatıf mi. Yarında yapıcam bellı olur umarım.
Ben sabahları hayıt suyu içiyorum. Eşimle arı sütü bal polen kecıboynuzu karısımlı baldan yiyoruz. Bal tarcın çörekotuda yaptım.bu şekilde devam edıyorum şimdilik

canm o macunu yerken tekrar bal çörek otu yaparsan yumurtaların çok büyüyp çatlayamayabilir bu kürleri kan testlerine göre yapmalısın bence..ovulasyon testlerinide 12-16 arası hergün aynı saatte yapıp adette sonra başlamalısın testi yapmadan 2 saat öncesine kadar da sıvı alımını kesmelisin

Anladım canım . sıvı alımına dıkkat ederek yapıyorum.Ovulasyon resmını yükledım şimdi. Çatlama olmuşmu sence

adetinin kaçıncı günü başlamıştın canm bu teste

5.günde başlamışsın gördüm şimdi...pik olmamış henüz devam etmelisin.. adetin düzenlimi kaç günde bir oluyosun..
[/QUOTE]
Evet düzenli 26 günde bir

26.günde birse -14 yaptığımızda 12.gün oluyor yani sende 11 de piki yakalayıp 12 de çatlamayı görmemiz lazım

Kızlar ilişkiden bir kaç gün sonra gebelik testi yaptırsam belli olur mu hamiş olduğum adet e yakın mı yaptırmam lazım sabırsızlıkla bekliyorum inşallah şu 2 ay içinde regl olduğum günler eşimle hüsran yaşadık bu sefer inşallah umutla bekliyoruz sevinçli haberlerle

canm beklediğin adet tarihinden 2 gün önce yaparsan olabilir ama geç döllenmeyse adet tarihin geçmeden göremezsin o yuzden bence ya batı bekle yada gçmesni en azından çift çizgiyi görmezsen enerjin düşmez

Kuru incir ve kabak çekirdeği önerdi buradaki arkadaşlar onları tükettim ovulasyon günlerimdeyim kuru inciri iki günde bitirdim
canm çok iyi yapmşsın ama bak aşağıya ekliyorum böyle bir uyarı var...bu tip şeyleri testlerinizi yaptırmadan yemeyin atıyorum yumurtan büyük ve gayet sağlıklı bu tip kürler daha çok büyütüp kasık ağrısına yada kiste dönüşebilir çatlayamaz

uyarı şu şekilde:
Dikkat:
Prolaktin yüksekliği olan kişilere kürümüzün kullanımı önerilmemektedir. İncir kürünü; kisti olan kişilerin yapması uygun değildir. Özellikle erken menopoz belirtisi bulunan kişilerin bu kürü uygulamaları sakıncalıdır.

canm beklediğin adet tarihinden 2 gün önce yaparsan olabilir ama geç döllenmeyse adet tarihin geçmeden göremezsin o yuzden bence ya batı bekle yada gçmesni en azından çift çizgiyi görmezsen enerjin düşmez
Bat yüksek 24-25-26-27-28 tarihleri bugün yüksek bat çarş perşembe ve cuma en yüksek döllenme bat yüksek temmuz 12 de regl olursam önce test yaptırıcam ona göre uygulayacağım kür ü korkuttun şimdi beni

bencede canm çünkü bazı kürler atıyorum prolaktni yükseltiyo bazıları çatlamayan yumurtayı çatlatıyo bazıları bi sorun yoksa kaliteyi arttırıyo bence ona göre devam etmelisin

buarada zeytinyağı içinde incir bekletip onu yiyorlarmış 2 3 günde bir belki o yenilebilir.tanelerinden ..keserek zeytnyagının içine incirleri koyuyormuşsunjn kuru incir olacakmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…