Hamilelik oncesi/başında sigarayı bırakanlar nasıl bıraktınız neler yaşadınız?

Ben nikotin sakızı ve yürüyüsle bıraktım (gebelik öncesi) türk doktorlarını bilmiyorum ama internetten okudugum kadarıyla yabancı doktorlar cok karsı degil hamilelikte nikotin sakızına, özellikle de diger alternatif sigara icmekse

ben sigara içmiyorum ama yazacaklarım sizi üzecek şeyler değil :) bayıla bayıla sigara içen bir insandım hamile kalmadan önce. ben bir şekilde kesebildim ve tüp bebek transferi olacağım sabah son sigaramı içmiş bulundum, şu an neredeyse 23 haftalık hamileyim. bende işe yarayan düşünce hep “çok canım isterse bir fırt alırım” oldu. eşim de sağ olsun ne zaman ona “ay ne güzel sigara içtin” desem al bir fırt istersen dedi, içseniz de yargılanmayacağınızı hissetmek çok iyi geliyor. Bir de daha o kadar erken ki. Ben içimde gerçekten bir bebek olduğunu, bir çocuk doğuracağımı 12. hafta kontrolünde idrak ettim. bence kalp atışını duyduğunuzda, yavaş yavaş bir bebek formuna döndüğünde siz de bırakacaksınız.

Bırakamazsanız da kimse kimseyi anneliğiyle ilgili kötü hissettirmemeli. Hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Ben bir mola verdiğimi düşündüm. 6 ay oldu neredeyse hala “doğurunca çok canım isterse içeceğim” diyorum. Üstelik şu an kokusuna tahammül edemiyorum. Belki bunu deneyebilirsiniz. Sigarayı bıraktım değil de, kısa bir mola verdim gibi :) umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Merhaba bende bugün öğrendim 1 yıldır istiyordum artı pcos vardı dr 4 haftalık dedi beta 155 çıktı kese görünmüyor haftaya tekrar gel dedi sigara kullanıyorum hemde fazlasıyla kesenin görünmemesi normal mi sizce adetim 3 gün geçti çiş testleri kan testi pozitif beta düşük mü sizce kayıp yaşamaktan çok korkuyorum

ben ilk pozitifi gördüğümde son bir sigara yaktım ve ondan beri daha içmedim. aklıma geliyor evet ama sanırım bebeği çok istediğim için hiç acaba içsem mi diye düsünmedim. 16 gün oldu bugün tam

Ben amh düşüklüğü teshisi aldim eylulde. Hic beklemiyordum. 0,3 amhdan bahsediyorum. Niye beklemiyordum her sene muntazam kontrollerini yaptiran yumurtalarina falan baktiran biriydim. Neyse doktor dedi ki sigarayi birakmazsan bebegi unut tup bebek dahi olmaz. 1 hafta 10 gun kadar gunde 3-5 ictim. Sonra bir is gorusmem esnasinda o kadar cok sigara ictim ki. Ayni gun sigarayi biraktim. Cunku boyle olmayacakti. Gunde 1 tane bile icseniz sigarayla baglantiniz kaliyor ve o bag kopmuyor. Surekli kendime sure verdim iste haftasonu 1 tane icicem yarin icicem ama hic icmedim. Cok sukur 2 ay sonra da hamile kaldim hem de tüp bebek testlerim yapilirken dogal yoldan.
Suan kizima kavusmaya 4 hafta kaldi. Cok sukur bebegimde hicbir genetik, kromozomal ve fiziksel sorun yok. Hamile kalmaya calisirken babasi da ciddi biçimde sigarayi azaltti.

Günde 2 paket iciyordum hamileligimi 6.haftada ogrendim sonra gunde 2 3 taneye dusurdum 9. Hafta gibi tamamen biraktim kafamda bitirdim. Cok canim istedi ama hirs yaptim icmeyecegim dedim sonra da alistim zaten. Ilk 1 hafta ister istemez zorlandim bosluga dusmus gibi oldum. Esim de gunde 2 paket iciyordu o da 1 haftadir icmiyor kendine belli bir tarih belirlemisti o gunden itibaren icmicem dedi nikotin sakizi cigniyor o

Cok guzel aciklamissiniz gercekten okurken gulumsedim:). Ben de daha 4 haftalik bile degilim ama cizgiyi gordugum an bitirmem lazim dedim. Ben esimden bir firt aliyorum arada, direkt kesemedim. Her sabah uyandigimda aklimda kahve ve sigara oluyor. Ama zamanla alisacagim surece diye umuyorum

Hamile kalmadan önce elektronik sigaraya başlamıştım. Günde neredeyse 2 paket sigara içerdim ve çok denememe rağmen asla bırakamamıştım. Hamileliğimi öğrendiğim an elektroniği de bıraktım çok canım istese de bi daha elime almadım. Bebeğime bir şey olursa vicdan azanı çekmektense sigara yoksunluğuna dayandım. Darısı başınıza.

Hanımlar şu kadar içtim bebeğime bir şey olmadı diyenlere inanmayın herkes o kadar şanslı değildir. Gebeliğimde kalp sorunu yaşadım bebeğimi kaybettim, doktorum bir yıl sonra gebelik planlayabileceğimizi söyledi ama sigara içmeye devam edersen hiç bana gelmene gerek yok dedi. Eşin de içiyor mu diye sordu neyse ki eşim içmiyor. Hamileliğinde sigara içen gibi görsem bebeğinde sorunlar çıktı. Hamile değilken kalp doktorları alkole bile tolerans gösterebiliyorken sigaraya karşı asla toleransları yok. Sert olamam çünkü o psikolojiyi biliyorum ama bebeğinize zarar vermeniz bir olası. Günde 3 kere içen tanıdığımın bebeği düşük doğum ağırlığından küvözde kaldı, ötekisinin bebeği astım oldu. Amacım korkutmak da değil sonra keşke dememek için uyarmak istedim.

Ben de bilgilendirme geçeyim. İlk haftalar bebek yeni yeni oluştuğundan organları, dnası,eli vb
sigaranın zararı ileriki haftalara göre daha çok olacaktır. En kısa sürede bıraksanız en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…