Hamilelik oncesi/başında sigarayı bırakanlar nasıl bıraktınız neler yaşadınız?

Alev_0658

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2024
97
55
Öncelikle SIGARA ICMEYEN ANNE ADAYLARI YAZMAZSA SEVİNİRİM. Çünkü inanın biz de biliyoruz zararlarını, risklerini. Nasihatler işe yaramıyor, gerçekçi deneyimlerimizi paylaşalım birbirimizle.

5 haftalık yeni bir anne adayıyım. Su an bıraktım diyemeyiz hala günde bir kaç kaçamak oluyor siz neler yaptınız nasıl bıraktınız? Tecrübelerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.

Ama siz şimdi en iyi anne olduklarını gösterecekleri, egolarını konuşturacakları ve kınayacakları mühim bir konuyu ellerinden almış oldunuzzzz. Ne demek sigara içmeyen anne adayları yazmasın? Teessüffff ederim

Allen car metodunu bir araştırın derim. Ben onunla bıraktım. Bilinçaltı çalışmaları yaptırdım/yaptım. Özellikle allenın çok faydası oldu.

Ehehehe Ya o kadar bununla ilgili konu okudum hep bi hamile olduğum an ağzıma sürmedimciler içenleri eleştirenler Onlara ihtiyacımız yok bu konuda Allen car ın youtube daki videosunu izledim dün. 17 18 saat icmeden durdum ama sonra bişeye canım sıkıldı hop bi tane yaktım Bilinçaltı çalışmalarını nasıl yaptınız acaba

İşte can sıkılınca içmekte bilinçaltı çalışmalarına giriyor. Mantıkla çözemeyincr tamamen o alana yöneldim. Özelden yazayım size. Bu arada günde 2 paket sigara kullanam içmeyen yiyen birisiydim. Çom stresli bir işim vardı olmadan olmaz diyodum ama oluyormuş. 3 gün zorluyor gerçekten ama sonra unutuluyor. İsterseniz başarabilirsiniz ha diyelim olmadı üzülmeyin. Benim doktorum en hafifinden white 3 taneye izin vermişti. Stres daha zararlı diyerek ama tabii ki gönül bırakmaktan yana.

Cokk sevinirim. Benim de iş yerim cok stresli. Sırf o masadan kalkıp sigara icmeye gitmek bile yıllardır dinlenme şekli olmuş bende Başaracağıma cok inanıyorum. Cunku benim icin 17 18 saat bile mucizeydi. Umarım tamamen hayatimdan silip atacağım bu lanet alışkanlığı

Öğrendiğim gün biraktim. Hala canim cekiyor arada esimi kokluyorum fln ama alakali alakasiz bir sıkıntı çıkarsa ben kendimi bir ömür suçlarım o vicdani yükü taşımak istemiyorum.
En sağlıklısını yapmışsınız. Umarım her isteyen bu şekilde bırakabilir sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza insallah

Bende bırakamadım. Normalde içtiğimden hafif incesini içiyorum ama kesmiyor. Normalde 1.5 paket içerdim günde. Şimdi 2 paket içiyorum. Elimde değil

Ay 1 yazacaktım 2 yazmışım. 1 paket içiyorum şuan
İyi tarafından bakalim sonucta azaltmışsınız Kaç haftaliksiniz? Ben su an kese bile görmedim sadece kanda artış mevcut şükür. Haftaya doktora gideceğim. Acaba insana kafası geliyor mu görünce o ekranda bebeği? Etkiler mi birakmayı kolaylaştırır mı? Yada karında hareket hissedince mi insan anlıyor içinde bebek olduğunu Kafamda deli sorular

Ben de ilk bırakamadım. 5-6 haftaya kadar günde yarım sigara anca içiyordum, bazen eşimden cekiyordum. Kendim yakınca vicdan yapıyordum söndürüyordum bitirmeden. 7. hafta ile öyle bi tiksinti geldi ki anlatamam. Şu an birinin elinde sigara görsem kusasım geliyor. Eşim içip geldiği zaman yanıma bile oturtmuyorum, kokusuna dayanamıyorum. Çok garip oldu benim için de ama iyi ki olmuş hiç zorlanmadım böylelikle.

Muazzam bir yol olmuş bu. Şu şekil kolaylikla kurtulmayı nasip et Allahim

Muazzam bir yol olmuş bu. Şu şekil kolaylikla kurtulmayı nasip et Allahim
Amiiin inşallah. Ben de hep dua ediyordum Allahım zorlanmayayım nolur tiksindir beni diye. Oldu valla. Darısı size Çok zor biliyorum. Vicdan da çok zor bağımlılık da. Ben şeyden çok etkilenmiştim, okuduğum bir mesajda bir anne adayı animasyon izlediğini söylemişti bırakmak için. İşte annesi sigara içerken içerideki bebeğin nefes alamadığını, boğulduğunu gördüğünü o sahneden etkilenip bıraktığını yazmıştı. Okuyunca benim de tüylerim ürpermişti. Böyle şeylerden de yardım alabilirsiniz vicdan yapan biriyseniz. Zor bir yol ama denemeye değer. Allah kolaylık versin

Cok teşekkür ederim aminn o animasyonu da araştıracaģım mutlaka

Canım benim hayırlı olsunn bende çok korkuyordum napicam ne edicem nasıl birakicam içten içe hep bir dusunceler vardı ama dedimki pozitifi görünce bidaha içmek yok test yaptım pozitif çıktı akşam .bir tane ictimm ertesi gün birdaha hiç içmedim ve çok içen biriydim yani günde yaklaşık 1 paket sigara vazgecilmezimdi. Ama gel gör ki böyle bıraktım bı iki icseydim bişey olmaz deyip inan bırakamadım. Çok şükür içmedim ama canım çekiyor o keyfi bazen arıyorum kahvee sigara vs.ama düşünüyorum da aklimada gelmiyo şuan

ben hamile olduğumu öğrendikten üç beş gün sonra deli gibi bulantım başlayınca sigaradan aşırı tiksindim. bir daha da içemem gibime geliyor inşallah içmem. bulantının tek iyi yanı bu oldu

Normal sigarayi hamilelikten 8 ay once birakip elektronik sigaraya baslamistim. Puff da diyorlar ya ona. Cok da duskundum Hamileligim biraz surpriz oldu ama ogrendigim gun 1-2 duman aldim. Sonraki 2 gun boyunca da gunde 2-3 duman alip daha icmemeye karar verdim. Benim koku hassasiyetim de vardi o sebepten kolay oldu birakmam. Su an esim puff iciyor o sekerli kokusu hala rahatsiz ediyor…

Ben de dün transfer oldum. 2 gündür içmiyorum ama elim ayağım titriyor. İlk gebeliğimde alen car ile 17 ay bıraktım ama gel gör ki tekrar başladım. Şimdi tekrar o kitabı okuyacağım. Umarım yine işe yarar.

Bende aynı şekilde kese görünmedi hala. Şuan uygulamaya göre 4 haftalık. Beta da artış var. Sizde durum ne? Betanız kaçtı isterseniz özelden de yazabilirsiniz

Of offff o çift çizgiyi gördüğüm anda asla içmeye cesaret edemedim korktum o gündür hiç içmiyorum ilk başlarda çok özlem duyuyordum ağladığım bile oldu şimdi aklıma dahi gelmiyor ama doğum yaptıktan sonra içerim çünkü tek keyfim bu gerçi emzirme döneminde hiç içilmemesi gerekiyor…

Ah çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…