Hamilelik öncesi antidepresan bırakmak

sundance

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2009
9
1
86
İstanbul
selamlar kızlar..
Foruma daha önce üye olmuştum ama ilk defa yazıyorum, herkese merhaba:)
27 yaşındayım evleneli 3.5 yıl oldu. Sanırım artık ailemize bir miniğin katılmasının zamanı geldi. Herşey iyi güzel de, bir panik atak ve anksiyete bozukluğu tedavisini 7.5 yıldır gören bir kız için bu plan çok zor.. Yani çok istiyorum ilaçtan kurtulmayı ve bir bebek sahibi olmayı ama ne zmana bırakmaya kalksam yine tekrarlıyor.
şu ana kadar şu ilaçları kullandım..
paxil: 20 mg çok iyi geldi herşeyi düzene soktu, zayıftım 10 kg aldım, eski halime döndüm.
sonra yan etkileri olunca, cinsel isteksizlik vs gibi cipralex iyi dediler onu aldım, 3 sene falan onu kullandım, ama ataklarım arttı.. Dr a gittim artık etkisini yitirmiş dedi lustral verdi, o da çok hafif kaldı daha kötü oldum ve paxile geri döndüm.. Çocuk planım oluca dr kesinlikle paxille hamile kalma cocugunun organlarında sorun olur dedi, onu azalta azalta bıraktım ve prosac a gectim, o daha hafifmiş ve cok zararı yokmuş, bırakmak daha kolaymış.. tam bıraktım derken gene buldu beni korkular, stres, çarpıntı, ağlama krizleri.. sonra gene paxil girdi hayatıma.. bi çözüm gibi hemen ona sarılıyorum ama aslında bir yılan bu ilaç gel gegelim şimdi 5 mg a kadar düştüm paxilde, dr bu haftadan itibaren prosac almaya basla 10 mg sonra bırakıcaz dedi. sorun da şu ki prosac bana hafif geliyor ve iştah kesiyor, zayıflatıyor çok fena..
ve korkularım artıyor, ya hamileyken zor günler geçirirsem, ya cocugum olup da ona bakamayacak duruma düşersem gibi düşünceler beni öldürüyor, biliyorum bunlar mantıksız, akışına bırakmak lazım ama yapamıyorum.. benim gibi olan var mı? hamilelik öncesi ilaç bırakan? hamilelik nasıl geçti.. yardıma ihtiyacım var

Son düzenleme:
Merhaba, 7.5 sene ilaç kullanımı için çok uzun bir süre. İlaçla birlikte psikolojik yardım alırsanız daha kalıcı sonuç alırsınız. Tek başına uygulanan ilaç tedavilerinde yaşadığınız sıkıntıların tekrar etme olasılığı daha yüksektir. Terapiyle birlikte hem stresinizi kontrol etmeyi öğreirsiniz hem de sorunlarınızı çözersiniz. Doktorunuzun dediği şekilde ilaç kullanımınıza devam ederken bir yandan da bir psikologtan yardım almanız en iyisi olacaktır.

Merhaba herkese.. Çok denedim bırskmsyı olmuyor ömrüm boyunca devsm etmek zorunda mı kalacagım?? Dr lustral hamilelikte içilebilir dedi ama ilk 3 ay önermiyor bense ilaçsız yaşayamıyorum((( çok kötüyüm moralim çok bozuk. Lustrali ilk 3 ay kullanan olmadı mı hiç? Yardım edin bana(((

Merhaba,
Ben 12 senedir antidepresan kullanıyorum.
İlaç içerken iyiyim , içmezken resmen ölü gibiyim.
Kimse destek alın , bırakın , direnin falan demesin . Olmuyor , basına gelmeyen kımse bunu anlayamaz.
Ben de nişanlıyım ve nişanlım daha evlenmeden bebek hayali kuruyor. Benimse gözümde kocamna bir 9 ay , ilaçsız gececek olan bir dokuz ay var:)

Bu durumdan ölen olmuş mu bilmiyorum ama güzel bir hamilelik gecirmek istiyorum.

Ben artık psikolog , psikiyatriye de gitmeyi bıraktım.
Hem para harcamaktan bıktım hem de doktorlara gidip gidip kendimi ifade etmekten .

İlacımı kendim alıyorum ama bakalım evlenınce nasıl olacak hep Allah yardım edeek diye bir his var içimde. Umarım size de öyle olur. Sağlıklı bir bebikiniz olur.

Hamilelik süresince antidepresan kullanan arkadaşlar var ise lütfen bizimle paylaşsın .

suan ıcınde bulundugum durumu anlatırken bıle gozlerım doluyor 2 yıl oldu anksıyate bozukluk okb dedı dr ılac kullandım zaman zaman cok ıyı odum zaman zaman tekrarladı ozellıkle adet oncesı bır hafta cok kotu gecıyor
sımdıde cocuk ıztıyorum dıye ılacı bıraktım 10 gündür kullanmıyorum . ama o kadar kotuyum kı korkular takıntılar aglamalar.canım kocam ne yapacagını sasırıyor yalvarıyorum allahım ne olur dayanma gucu ver bana dıyorum

Allah yardımcınız olsun.

İnşallah bebişinizi kolaylıkla kucağınıza alırsınız

Ben su an bebek denemelerine basladım ama lustral kullanıyorum 50mg. Dr eger hamile kalırsan anında keseriz dedi Allah a bıraktım eger o gucu bana verecekse bebegi de verir diye dusunuorum. En azından 3 ay sabretmeye calısıcam sonra muhtemelen tekrar baslicam akışına bıraktım cunku taka taka bi yere varılmıyor iyice bunaltıyor insanı ve stresten bebek de olmuyor... Gerekirse işe gitmicem ara vericem gerekirse bütün gün uyurum artık napayım yeterki sağlıklı bebeğm olsun...

ben de paxera kullanıyorum ve bu tip ilaçlar için hamilelikten 3 ay önce bırakılmalı diye okumuştum ama dr daha ii bilir tabi. özel olacak ama sormak istiyorum bu ilacı kullanırken cinsel istekte azalma oldu mu

ben de paxera kullanıyorum ve bu tip ilaçlar için hamilelikten 3 ay önce bırakılmalı diye okumuştum ama dr daha ii bilir tabi. özel olacak ama sormak istiyorum bu ilacı kullanırken cinsel istekte azalma oldu mu
paxil ve paxera d statusunde ilaçlar bana en iyi gelen oydu ama dr paxili kesinlikle kullanmamam gerektiğini soyledi lustral daha hafif ve c statusundeymiş hatta zorda kalındıgında hamilelikte kullanılabiliyormus. Bence butun antidepresanlar cinsel istek azalma yapıyor cok ilaç kullandım paxil prosac cipralex ve lustral.. Hepsi aynı etki yaptı..

. Ben 3 yıl cymbalta kullandıktan sonra 2 ay önce yavaş yavaş doz azaltarak bıraktım ama bırakmak çok kolay olmadı.çok zor günlerdi. Bende bebek istiyorum ama endişeler peşimi bırakmıyor ama vazgeçmeyeceğim. Ben çok güçlüğüm ve ankisiyete kaygı ve endişeye savaşmasını öğrendim
Benden sana tavsiye sürekli birşeyler yap. Gün içerisine bir saat boşluktan fazla kendine boş vakit ayırma. 24 saatin 8 saati uyu diğer zamanlar sürekli bişeyler yap.gerçekten işe yarıyor

aynı korkular bende de var canım. bende şu an paxil kullanıyorum ve bana en iyi o geliyo. bi profesöre gidiyorum şu an, aynı zamanda psikologa, yarın psikiyatrisle randevum var. 6 ay önce iyi olduğumu ve ilaçları bırakacağımı söyledi, bakalım nasıl bırakacağım

Merhaba 16 yildir donem donem anksiyete ve panik atkla mucadele ediyorum. Hamile kalmadan 3 ay once ilaci biraktim. Allah ima cok sikur hamileligim ikizdi ve zor gecmesine ragmen nuksetmedi. Lohusaykende iyiydim. Kuzularim bu ay 2 yasini bitiriyor. 4 ay once hortladi yine. İlac kullamiyorum. Kansiz kalmisim, b12 im dusmus, bunkarda tetikiyormus ve asirida uykusuz kalmstim buda onemli bir etkenmis.
Bende bu ilaclari kullan,ak istemedim ama baska ilac kullandim kismet iste yazildiysa bozulmuyor. Karaciger enimerim hamilelikte yuksekdi, kolestaz diye bi durum oldu. Bence akisina birakin, kaygilanmaniza gerek yok zaten aygi bozuklugumuz var o yuzden kaygilar tamamen bos, Rabbim evlat veriyorsa evladiniza sizide koruyor, siz ona emanet olun yeter. Rabbim gonlunuze gore versin.

Surekli biseyler yapmak mantiklida, bende kaygi bozuklugu basladimi yemez icmez kusuyorum, zayifliyorum, kalkamiyorum buseyle ugrasmaya mecalim kalmiyor yapamaz oluyorum )

Ben de OKB ile 1,5 yıldır mücadele eden bir anne adayıyım. Tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım, transfer yapılana kadar Citoles'e azaltarak devam ettim. Transferden itibaren bıraktım. Tabi ki kolay olmadı, hele ki tüp bebek tedavisinde kullanılan hormon ilaçları, iğneler hastalığı tetikliyor. Ama şu an hamileliğimin 11. haftasındayım, 8. haftadan beri Citoles 5 mg'ın çeyreğini kullanıyorum, çok iyi değilim ama çok kötü de değilim. Bebeğim de şu an gayet iyi, hiçbir sorun yok. Çok daha yüksek dozda ve birkaç ilaç birden kullanarak gayet sağlıklı bebekler dünyaya getiren o kadar çok kadın var ki... İdeal olanı tabi ki içmemek, ama biz bu ilaçları keyiften kullanmıyoruz. O yüzden hamileyken ilaç kullanmayı çok fazla dert etmeyin, çünkü bu sıkıntıya düştükçe hastalık çok daha fazla tetikleniyor.

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...visi-goren-hamileler-gelin-birlik-olalim.html linkini okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız ve inanın cesaret bulacaksınız...

Surekli biseyler yapmak mantiklida, bende kaygi bozuklugu basladimi yemez icmez kusuyorum, zayifliyorum, kalkamiyorum buseyle ugrasmaya mecalim kalmiyor yapamaz oluyorum )
Aynı şey bende de var günlerce yemek yiyememek mide bulantınız sürekli uyuma isteği ama bu böyle devam edemez. Sana bir adres vereceğim oradaki yazıları oku belki faydasını görürsün . rhnbsk. blogspot.com

Bendede anksiyete vardı anafranil kullanıyordum bırakmışdım hamile kalmadan önce hamilelik nasıl geçti derseniz korkduğum kadar zor geçmedi hatırladığım kadarıyla tabi laylaylom bir hamilelikde değildi farklı sıkıntılarım vardı mide bulantıları erken doğum tehlikesi gibi ama bak doğdu 5 yaşına geldi bile :) korkmayın kızlar cesaretli olun altından kalkılmayacak birşey değil bu

Cok tesekkur ederim

Herkeze selamlar!Bu siteye ilk yazdığımda hamileyim.6 yıldır anksiyete rahatsızlığım var.Paxsil kullanıyordum.Dozunu azaltıyordum ama yine tekrarlıyor en başa dönüyordum.Kızım 2.5 yaşındayken anksiyete oldum.Hep ikinci çocuk istiyordum ama ilacı bırakmak ne yaparım korkusu hep engelli.Birgün sürpriz bir şekilde hamile kaldım.Dr hemen paxsili kesti.İlk günler zordu bulantılar huzursuzluklar hep Allah'a sığındım ve dua ettim.Şu an oğlum 2 aylık oldu.Sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçirdim.Hamileliğim son iki ayında lustral kullandım doğuma yakın bıraktım.Sonra doğumdan sonra tekrar başladım.Huzurlu bir loğusalık geçirdim.Arada hafif yoklamalar oldu ama baş etmeyi öğrendim.Hamileliğim zaman zaman kaygılı zaman zaman huzurlu geçti.Allah kulu sıkışınca muhakkak yardım ediyor.Ben nasıl sezeryan olucak diye uyku uyayamıyordum bir ara.Ama doğuma girerken anksiyetenin tek bir belirtisini yaşamadım korkmama rağmen.Ben başardıysam herkez başarır.Sitedeki tüm arkadaşlara sevgiler!!!

merhaba anladığıma göre siz de benim gibi paxil kullanırken hamile kalmışsınız. Bende sürpriz bir şekilde paxil kullanırken hamile kaldığımı öğrecndim. Şu an 5 haftalık hamileyim bakalım gebeliğim sağlıklı bir sekilde devam edebilecek mi cok endişeliyim ilaç yüzünden hemen kestim ilacı ama bir zararı olmuş mudur gebeliğe sizce???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…