Hamilelik, Mide yanması, Sırta Vuran Agrı

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
Arkadaşlarım Merhaba,
14 haftalık hamileyim.. Şiddetli mide agrıları çekiyorum. Ama bu agrılar hamilelikten öncede var dı hamilelikle olmadı yani. Şikayetlerim; Mide yanması, Kazınması sürekli bişeyler yeme isteği, mide bulantısı açken, yemek yiyince şişkinlik mide agrıması ve aç tok farketmeksizin gegirme isteği ve sırta vuran agrı.
Doktora gittim. Gaviscon verdi ama anlık rahatlatıyo. Reflü yada ülserden şüphelenirken safra kesesi agrısı da aynı şikayetleri yaptıgını okudum. Gastrolojiye gittim hamile oldugum için endeskopi yapamayız dedi ve gaviskon surup verdi bu surubu bile dayanamadıgın zamanlarda iç her zaman değil dedi. İsyan etmiş olmayayım ama dayanamıyorum artık varmı bunları yaşayan safra kesesi sıkıntısı olan. Yada yorumlayacak bir doktor arkadaş. Allah rızası için yardım.

Aynı şikayetler hemen hemen bende var, 1 yıldır falan çekiyorum, en son korkularımı yenip endoskopi oldum. Gastrit çıktı, gaviscon surup kullaniyorum ben de, şuan ağrılarım yok, fakat mide sisligim hic geçmedi. Acı, asitli yiyecekler, turşudan uzak durmak gerek.
Bir de kudret narının çok iyi geldiğini okumuştum ama hamileler için iyi midir bilemem

Bende de ülser çıkmıştı. hafta geçtikçe sikayetlerim daha çok arttı bazen nefes alamıyorum yanmasindan ağrısından. Gaviscon dan başka yapıcak bişey yok malesef yediklerinize dikkat edin baharatlı yağlı yiyeceklerden uzak durun dışarda bişey yememeye çalışın Kızartma falan yemeyin. çok kötü gerçekten agliycaktim nerdeyse 3 4 gün önce işte :KK43: Allah sabır versin

Canim malesef hamilelikte oluyor. Bebek buyudukce mideye safra kesesine baski yapiyor. Normalde arada bir olan sikayetlerin artiyor haliyle. Ben de reflu ve gastrit vardi simdi ikizlerime hamileyim haftalar ilerledikce artiyor . Daha dogrusu bazi sikayetler geciyor bazilari basliyor. Boyle nobetlese geciriyoruz . Biraz sabir ama sen kendi kendinin dr.u olup ne yersen neye iyi geliyor nasil oturursan yatarsan agrilarin azaliyor bunlari iyi takip edip ona gore davranman lazim. Cunku dr.lar da bebeklerimizin iyiligi icin caresiz kaliyorlar. Ben gaviskonu yanimda tasiyorum. Disari cikarken bildigin beslenme cantasi yapiyorum kendime. Mide bulantisi icin poset pecete, surup, elma iyi geliyor gaz olayina ve sindirime, leblebi kraker ve su. Boyle xikiyoruz disari :))
gaz olayini soylemiyorum bile. Yapabildigimde nasil mutlu oluyorum anlatamam. Esim varmis yokmus bakmiyorum artik. Bu hamilelik oyle ilginc birsey ki gegirdim diye nasil sevinip sukrediyorum anlatamam.
Allah kolaylik versin

Ben safra kesesinden ameliyat oldum canım aynen senin dediğin şikayetleri yapıyor bu meret. :110: benim kuzende hamilelikte senin yaşadığın sıkıntıları çekti. ultrasyonda safrasında taş olduğu tespit edildi. sezeryanda safra kesesi ameliyatı da oldu :110: sakın kola, yumurta yeme o,bunlar azdırır :KK20:

Sırt ağrısı bende yasıyorum mide yanması da şu an uyanık olma nedenim de gece Başlayan mide yanmam nasıl bir yanmadır eşimde Nazlı olduğumu söylüyor bilmiyor ki ne çekiyorum hayatımda ilk kez böyle bir yanma hissi yasıyorum Sırt ağrımda sanki açık yara var sırtımda o derece sanırım Sırt ağrısı bebeğin ve göğüslerin ağırlığından

Bana safra kesesi gibi geldi ultrasonla bakılabilir

Gercekten ozellikle bu donemlerde mide yanmasi mahvettiiiii...
sanki icime ates topu dusuyor oyle bir aci..
Allah yardimcimiz olsun

kızlar sıcak bir şey içer içmez yanmaya başlıyor bütün yutak borum. agrıca sol göğsümün altı açık yara varmış gibi yanıyor ağrıyor :KK43:

Hazıranda safra kesesı ve gobek fıtıgı amelıyatı oldum
bende bu agrıları cok yasadım hastaneye yatıp takıbım bıle onerıldı ama hersey safra ıcın cekılen usg cıktı
taslarım vardı ve aldırdım
daha sadece 1 kere mıdem agrıdır kac aydır normalde hafta da bır yatırıyordu benı agrılar..
o yuzden safra kesende sıkıntı oldugunu dusunuyorum daha cok kucuksun cunku gebelıkle alakalı olan sıkıntılar ıcın

X