• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ilac kullanimi

Mavi mavi1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
344
141
103
36
Kizlar Hamileyken cok antibiyotik kullanan var mi. Bu 4. Olacak benim 😥😔😔😔 daha once dis ve idrar yolu enfeksiyonu icin kullanmistim. Su an 31. Haftadayim tesekkurler.

Kizlar Hamileyken cok antibiyotik kullanan var mi. Bu 4. Olacak benim 😥😔😔😔 daha once dis ve idrar yolu enfeksiyonu icin kullanmistim. Su an 31. Haftadayim tesekkurler.
Ben 13+0 ım simdiden 1 kutu antibiyotik bitti idrar yolu enfeksiyonu için ki o kadar dikkat ettigim halde oldum. Yapacak bisey yok🤷‍♀️ Enfeksiyonun ilerlemesi bebekler icin daha tehlikeli hamilelikte sakincasi olmayan ilaclari veriyor sonucta doktorlar boyle dusunmek istiyorum. 31. Haftaya kadar nasil ilerleriz bilmem

Ben 13+0 ım simdiden 1 kutu antibiyotik bitti idrar yolu enfeksiyonu için ki o kadar dikkat ettigim halde oldum. Yapacak bisey yok🤷‍♀️ Enfeksiyonun ilerlemesi bebekler icin daha tehlikeli hamilelikte sakincasi olmayan ilaclari veriyor sonucta doktorlar boyle dusunmek istiyorum. 31. Haftaya kadar nasil ilerleriz bilmem
Aldim.m3cbur kullanicam.ilaclari ama nasil huzursuzum tahmin edersiniz.

Enfeksiyonun ilerlemesi daha korkulasi bir durum.Endiselerinizi anliyorum hele ki internette araştırma yapiyorsaniz korkularınız 5e katlanir.Iyi dusun ki iyi olsun annesi,sen kasti bisey yapmiyorsun ve hasta olmak senin tercihin degildi.Klasik olacak ama sakinan goze cop batar.Saglikla bebegini kucagina alirsin insallah.

doktorlar hamilelere zaten gerekmedikce ilac yazmiyorlar,
icinizde suphe varsa ilaci yazan doktor haricinde kendi dogum doktorunuza da danisin.

Doktor parol icebilirsin dediği halde icmeyip kendine ve bebeğe zulüm edenler var...bende içtim grip için antibiyotik doktorun gebe oldugumu bilerek yazdı yani bize özel ...doğum doktorumda onayladı..neden icmeyinki

bende cok kullanmak zorunda kaldım bebegınızı doktor sızın kadar dusunur merak etmeyın enfeksıyonn daha zararlı

killandiginiz ilaclar gebelerinde kullanabilecegi turden ilaclardir
bir sorun olacagini sanmiyorum dr lar hamilelere oyle kolay kolay ilac yazmazlar gebeligim suresince 4 5 ay kasintidan oldum de bir tane ilac yazmadilar mesela
sodayla yikaniyodum kendim
verdilerse kullanabilirsiniz

Bende çok antibiyotik kullandım hamilelikte sonu kötü oldu karaciğer enzimlerimi yükseltti idrar kültüründe üreme yoksa antibiyotik kullanmayın

Doktorunuz sizi tehlikeye atacak ilaç yazmaz tabii ki bu süreçte. Hamilelikte ilaç kullanmamaya çalışıyorum ben de ama doktor yazdıysa enfeksiyon için kullanın. Sadece bebeğin değil sizin sağlığınız da çok önemli bu süreçte. Ve internetten bu konuyla ilgili mümkün olduğunca arama yapmamaya çalışın :) geçmiş olsun.

Evet kullanımı zararlı olabilir ama kullanılmaması durumunda zararı daha cok olur enfeksiyonda
Sonuçta keyfi olarak kullanılan birşey degil sizin ve bebeğiniz için en doğrusu neyse ona yönlendirir zaten doktor

Ben ilaç olarak değil iğne olarak kullandım. 2 defa 6 taneden 12 iğne. Biri 12. haftada biri 23. doktorum nedense ilaç vermedi. Hep iğne verdi.

Ben hamilelik basinda bir kutu içmek zorunda kalmistim. Aynen idrar yolu enfeksyonundan. Kizima hiçbirsey olmadi. Endise etme canim. Doktoruna güven.
Günde kaçtane içmiştiniz. Beni adı bile korkutuyor ama verdi ilaç doktor. Ya trioit için günde yarım içiyordum şimdi 2 günde yarım içecem. Günde 2 antibiyotik 200 mg 3 kere de progestan verdi buda biraz beni endişelendiriyor yemekten çok ilaç içiyorum

Günde kaçtane içmiştiniz. Beni adı bile korkutuyor ama verdi ilaç doktor. Ya trioit için günde yarım içiyordum şimdi 2 günde yarım içecem. Günde 2 antibiyotik 200 mg 3 kere de progestan verdi buda biraz beni endişelendiriyor yemekten çok ilaç içiyorum

Hatirlamiyorum, ama lütfen doktorun söylediklerine göre davran. Hele antibiyotik öyle kafana göre ayarlayamazsin. Yoksa etkisi olmaz ve daha agir bir sekilde hasta olursun, daha agir antibiyotikler alman gerekli olacak çünkü o bakteriler antibiyotige karsi bagisikliklari olur.

Günde 2 antibiyotik bana normal geliyor bu arada. Tiroid ilacinida doktora sor, 2 gûnde 1 içersen ne olur diye. Cocugunu koruyacagin diye tam tersi hareket etme canim.

Hatirlamiyorum, ama lütfen doktorun söylediklerine göre davran. Hele antibiyotik öyle kafana göre ayarlayamazsin. Yoksa etkisi olmaz ve daha agir bir sekilde hasta olursun, daha agir antibiyotikler alman gerekli olacak çünkü o bakteriler antibiyotige karsi bagisikliklari olur.

Günde 2 antibiyotik bana normal geliyor bu arada. Tiroid ilacinida doktora sor, 2 gûnde 1 içersen ne olur diye. Cocugunu koruyacagin diye tam tersi hareket etme canim.
Trioti doktor düşürdü 2 günde bire zaten önceden hergün yarım içiyordum dün değerlere baktı artık 2 günde bir yarım iç dedi. Antibiyotik biraz korkuttu daha doğrusu çevremdeki biri korkuttu ondan içime kurt düştü ama haklısınız sonuöta doktor yazmış bir bildiği vardır

Trioti doktor düşürdü 2 günde bire zaten önceden hergün yarım içiyordum dün değerlere baktı artık 2 günde bir yarım iç dedi. Antibiyotik biraz korkuttu daha doğrusu çevremdeki biri korkuttu ondan içime kurt düştü ama haklısınız sonuöta doktor yazmış bir bildiği vardır

Cevreni dinleme. Bu antibiotigin hamileler için versyonuda var. Doktor heralde kötülügüne birsey yazmaz canim. Gerekli ki yaziyor. Kafana göre alirsan dahada kötü olabilir hersey. Içini ferah tut, hiçbirsey olmaz.

Cevreni dinleme. Bu antibiotigin hamileler için versyonuda var. Doktor heralde kötülügüne birsey yazmaz canim. Gerekli ki yaziyor. Kafana göre alirsan dahada kötü olabilir hersey. Içini ferah tut, hiçbirsey olmaz.
Doğru diyorsunuz teşekkür ederim cevaplama uz için devam ediyorın doktorun dediği gibi ama Bira daha rahatladım

Back