Merhaba, sorularınıza sırayla cevap vereyim
evliliğimizde 2 yılı bitirip de evliliğimiz oturunca karar verdik bebek sahibi olmaya. Ben artık anne olmak istediğimi de içimde hissettim tabiki, hazır hissettiğimi böyle anladım:)
Hamile kalmadan 3 ay önce gitmiştim doktora ilk denemeye karar verdiğimiz zaman. Orada muayene etti ve smear testi yaptı. Bir de folik asit verdi. 3 aya olur dedi ve oldu gerçekten:) sonra başka hastanede de adetin 3.günü ve 21.günü yapılan hormon testlerini de yaptırdım bir sorun olmadığına emin olmak için. ( bunları yaptırabilmek için doktora yalan söylemek zorunda kaldım çünkü 1 yıl dolmadan yapmıyorlar
)
Hamilelik öncesi bir de demir, b12, d vitaminine filan baktırmanızı tavsiye ederim. Bebekten önce eksiklik varsa depoları doldurmak lazım
Bir de son olarak ovulasyon testi kullandım adetlerim düznliydi ama yine de yumurtlama günleri değişebiliyor diye. İlişki sıklığını da buna göre belirledik tabii. Çift çizgi olduğu günü kesinlikle değerlendirmek lazım. Ben gün aşırı ilişkinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Bir önceki ay neredeyse her gün olmuştu ve tutmamıştı mesela.
İnşallah cevaplarım faydalı olmuştur