• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik için Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

denizinmavisi

Muhakkak, her zorlukla beraber bir kolaylık vardır
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
1.551
1.740
133
Merhaba hanımlar.
Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Yaklaşık 2.5 aylık evliyim. Şimdilik çocuk düşünmüyoruz ,bahardan sonra planlıyoruz bebeği tabi Allah nasip ederse.

Yaşım da 30 oldu, çok geç kalmak da istemiyorum. Bunun için şimdiden bir olumsuzluk varsa önlemimi almak adına bir doktora görünsem mi acaba? Aslında horman tahlili filan yaptırıp yumurtalık rezervimi filan öğrenmek istiyorum. Bunun için hangi bölüme gitmem daha uygun olur. Dahiliye de olur endokrin de demişler ama endokrine randevu vermiyor sistem. Kadın hastalıkları da diyen olmuş. Ayrıca hormon tahlili dışında başka bir tahlil, ultrason vs istemeli miyim? Bu konuda beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
Sağlıcakla kalın...

Merhaba hanımlar.
Sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Yaklaşık 2.5 aylık evliyim. Şimdilik çocuk düşünmüyoruz ,bahardan sonra planlıyoruz bebeği tabi Allah nasip ederse.

Yaşım da 30 oldu, çok geç kalmak da istemiyorum. Bunun için şimdiden bir olumsuzluk varsa önlemimi almak adına bir doktora görünsem mi acaba? Aslında horman tahlili filan yaptırıp yumurtalık rezervimi filan öğrenmek istiyorum. Bunun için hangi bölüme gitmem daha uygun olur. Dahiliye de olur endokrin de demişler ama endokrine randevu vermiyor sistem. Kadın hastalıkları da diyen olmuş. Ayrıca hormon tahlili dışında başka bir tahlil, ultrason vs istemeli miyim? Bu konuda beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
Sağlıcakla kalın...
Canım kadın Doğuma git ayrıntılı bi baksınlar sonradan pişman olmaktan iyidir. Kan tahlili iste. Ultrasonla da bi baktır kist miyom olmasın. Bi de enfeksiyon, mantar vb. Olmadığına da emin ol. Onlar da engel oluyor ve zaman kaybettiriyor. Hap kullanıyorsan 3-4 ay öncesinden bırak ki bünyen toparlansın, ondan sonra da sen değil eşin korunsun bebişe karar verene kadar.

Ve en önemlisi çocuk düşünmüyoruz istemiyoruz dememeye çalış. Rabbim sınar mazallah. Çok örneğini gördük.

Merhaba hanımlar.

Sağlıcakla kalın...
Merhaba. Kadın hastalıklarından randevu alarak hormon testlerini vajinal muayeneni yaptırabilirsin kist vs olmasın diye. Varsa tedavi olursun. Ben kadın hastalıkları doktoruma güvenerek 8 ay denedim bebek için ve hiç hamile kalamadım eşimdede sıkıntı yoktu bana da sürekli süper bir şey yok diyordu. Geçen hafta dahiliyeye gittim ve kan şekerime baktırdım kilo veremiyorum diye. Meğer insülin direncim yüksekmiş ve ilaç kullanmam gerekiyormuş. Bu illetin olduğu kişilerde polikistik over yani üretilen yumurtanın çatlayamaması hastalığıda oluyormuş. Doktorum bu şekilde hamile kalamassın dedi ve şoka girdim 8 aydır boşa uğraşmışım. İnsülin direncinden ve polikistik overden şüphelendiğimi söylememe rağmen kadın hastalıkları doktorum rahim gayet temiz bişey yok diye beni gönderdi kaç kez. Şimdi o kadını bulsam bi kaşık suda boğacağım. Bi ilaca başladım ve adet olmayı bekliyorum 3. Gün gidip fsh (yumurtlama hormonu) a ve polikistik over olup olmadığına baktırıcam başka bir doktora gidip. Sende tedbiri elden bırakma derim. Kadın hastalıklarının yanında dahiliyedende randevu al ve açlık tokluk kan şekerlerine baktır canım

Canım kadın Doğuma git ayrıntılı bi baksınlar sonradan pişman olmaktan iyidir. Kan tahlili iste. Ultrasonla da bi baktır kist miyom olmasın. Bi de enfeksiyon, mantar vb. Olmadığına da emin ol. Onlar da engel oluyor ve zaman kaybettiriyor. Hap kullanıyorsan 3-4 ay öncesinden bırak ki bünyen toparlansın, ondan sonra da sen değil eşin korunsun bebişe karar verene kadar.

Ve en önemlisi çocuk düşünmüyoruz istemiyoruz dememeye çalış. Rabbim sınar mazallah. Çok örneğini gördük.
Haklısın canım Allah korusun . Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Kan tahlili aklımda. Şu enfeksiyondan kurtulamıyorum sanırım. Ürolojiye gittim geçen gün sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı,idrarda yanma şikayetiyle. Yüksek enfeksiyon çıktı. İlaçlarımı kullandım, dikkat ettim enfeksiyon inmiş dedi doktor. Şu an yine yanmam var, sanırım yine oldum:( Bunun kalıcı bir çözümü yok her halde. Ona da baktırayım olmazsa.

Merhaba. Kadın hastalıklarından randevu alarak hormon testlerini vajinal muayeneni yaptırabilirsin kist vs olmasın diye. Varsa tedavi olursun. Ben kadın hastalıkları doktoruma güvenerek 8 ay denedim bebek için ve hiç hamile kalamadım eşimdede sıkıntı yoktu bana da sürekli süper bir şey yok diyordu. Geçen hafta dahiliyeye gittim ve kan şekerime baktırdım kilo veremiyorum diye. Meğer insülin direncim yüksekmiş ve ilaç kullanmam gerekiyormuş. Bu illetin olduğu kişilerde polikistik over yani üretilen yumurtanın çatlayamaması hastalığıda oluyormuş. Doktorum bu şekilde hamile kalamassın dedi ve şoka girdim 8 aydır boşa uğraşmışım. İnsülin direncinden ve polikistik overden şüphelendiğimi söylememe rağmen kadın hastalıkları doktorum rahim gayet temiz bişey yok diye beni gönderdi kaç kez. Şimdi o kadını bulsam bi kaşık suda boğacağım. Bi ilaca başladım ve adet olmayı bekliyorum 3. Gün gidip fsh (yumurtlama hormonu) a ve polikistik over olup olmadığına baktırıcam başka bir doktora gidip. Sende tedbiri elden bırakma derim. Kadın hastalıklarının yanında dahiliyedende randevu al ve açlık tokluk kan şekerlerine baktır canım
Çok şaşırdım gerçekten, bazen doktorlar yanlış yönlendirebiliyor demek. Tedbirli olayım ben de. Bir de şu vajinal muayeneden çok çekiniyorum. Kist vs olup olmadığını sadece bu şekilde mi görebilir doktor?

Çok şaşırdım gerçekten, bazen doktorlar yanlış yönlendirebiliyor demek. Tedbirli olayım ben de. Bir de şu vajinal muayeneden çok çekiniyorum. Kist vs olup olmadığını sadece bu şekilde mi görebilir doktor?
Benim doktora ilk gitme sebebim bi anda başlayan kasık ağrısıydı 8 ay çnce tam bebek istemeye karar vermiştik. Birden sol kasığıma bir ağrı girdi ve 4 gün hareket edemedim hep yattım. En sonunda gidip baktırayım hem bebek için kontrol yaptırayım dedim. Gittiğimde meğer kist varmış o patlamış ve içindeki sıvı aktığı için ağrı yapmış. Antibiyotik tedavisi oldum ve geçti. Sonra 2 ay arayla tekrar ağrılarım devam ediyor diye vajinal ultrasona girdim sürekli ve doktor gayet temiz kist yok yumurta sayısı iyi diye gönderdi beni hep. Ama adetlerim düzensizdi ve yumurtlama döneminde çok ağrım oluyordu içimde hep şüphe vardı. Kilo veremiyorum diye dahiliye doktoruna şekere bi bakalım diye gittim ve insülin direncimin yüksek olduğunu öğrendim. Doktorun ilk söylediği evlisin ve korunuyormusun dedi. Hayır 8 aydır bebek istiyorum dediğimde. İnsülin direnci yüksekliği oldukça hamile kalamassın dedi hatta bu illet direk polikistik overe neden olduğu için yunurtlayamassın o yüzden hamile kalamassın dedi. Doktorumu değiştirip adetin 3. Günü gidip tekrar baktırmamı söyledi. Benim anlamadığım bu illet hamile kalmaya engelse neden en başta hormon testlerinde buna bakılmadı. Sen doktorun baksada bakmasada gidip bi kan şekerine baktır derim. Sağlıklı beslen yürüyüş yap gerçekten çok faydası oluyor. Şimdi bana bir ilaç verdi dahiliye doktoru. Hem direnci düşürecekmiş hemde metformin içeren bi ilaç olduğundan adetimi düzenleyip hamileliği kolaylaştıracakmış. Bakalım göreceğiz. Vajinal ultrason normal ultrasondan daha net anlaşılıyor ve daha kolay tespit ediliyor sıkıntılı durumlar. Benim doktorum mu çok önemsemedi yoksa bende belkide polikistik over yoktur daha bilmiyorum ama vajinal ultrasonu yaptır derim. Kendini rahat bıraktığında hiçbir ağrı acı yada rahatsızlık hissetmiyorsun. Korkacak çekinecek bir durum da değil sağlık sonuçta

Zaten bebek istiyorum dediğinde direk vajinal muayene yapıyorlar rahim düzgünmü rahim ağzında bir sıkıntı vs var mı diye. Bazen rahim tersliği olabiliyormuş

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Ben yeni öğreniyorum bu anlattıklarınızı. Aslında daha evliliğim çok yeni ama ben biraz pimpirikli bir yapıya sahibim sanırım. Bir şey varsa öğreneyim çaresine bakayım, yoksa da kafam rahat olsun diyorum. Bu arada eşim de korunmaya devam ediyor. Bakalım nisan mayıs gibi bırakıcaz korunmayı inşallah. Bazen de diyorum, niye strese sokuyorsun kendini. Acaba hiç gitmesem doktora oluruna mı bıraksam diyorum. İşte kafamda deli sorular:)
İnsallah sizin de ilaçlar bir an önce hamile kalmanızı sağlar. İyi günler diliyorum.

Haklısın canım Allah korusun . Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Kan tahlili aklımda. Şu enfeksiyondan kurtulamıyorum sanırım. Ürolojiye gittim geçen gün sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı,idrarda yanma şikayetiyle. Yüksek enfeksiyon çıktı. İlaçlarımı kullandım, dikkat ettim enfeksiyon inmiş dedi doktor. Şu an yine yanmam var, sanırım yine oldum:KK43: Bunun kalıcı bir çözümü yok her halde. Ona da baktırayım olmazsa.
Canım benim de ağır idrar yolu enfeksiyonum vardı 5-6 yıldır bi türlü yenemedim. Acillik oluyordum ama ben sürekli Ateş yapıyordu bende. Kullanmadığım antibiyotik kalmadı. Gitmediğim doktor kalmadı. Dedim heralde ölene kadar benle olacak bu illet diye. Geçen ay adet zamanımdan önce soğan kürü yaptım gebelik için. Adetten önce sancım oldu. Korktum doktora gittim. İdrar kültürü istedi. Belki enfeksiyon sancı yapıyordur diye. Sonuç tertemiz. Doktorun bana bakışını hiç unutmuyorum. Sen ağır enfeksiyonluymuşsun ben kesin ondandır demiştim sen ne yaptın da yendin bunu dedi. Soğan kürü dedim. İçebildiysen ne güzel temizlenmişsin dedi :) kesinlikle yenemem derken soğan kürü tertemiz yaptı içimi. Doğal antibiyotik sonuçta :)

Aaa ne güzel , kistlere iyi geldiğini duymuştum ama enfeksiyona iyi geldiğini hiç duymamıştım. Ben de yapayım olmazsa çünkü idrar yollarımda sürekli yanma ,huzursuzluk beni geriyor artık. Çok teşekkür ederimmmm

Back