Gebeliğe Hazırlık Hamilelik için çalışırken 2aydır sistite yakalanıyorum :( Ne yapmalıyım Bu hep böylemi gidecek

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Girltogirl0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2018
40
20
88
35
Merhaba arkadaşlar yeni üyelerden sayılırım. Bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum Yaklaşık Üç aydır eşimle gebelik için çalışıyoruz. Son iki aydır her yumurtlama dönemimde gün aşırı ilişki sonrasında idrar yolu enf sistite yakalanıyorum. Dr lar antibiyotik veriyorlar içiyorum ama bu arada eşime de bulaşmaması ve gebelik olursa etkilemesin kimyasal gebelik filan oluşmasın ve enf tetiklemesin diye ilişkiyi kesmek zorunda kalıyoruz. Ben her ay denemede böyle sistite yakalanacakmıyım :( Bir de ilişki sonrasında gebelik için yataktan belli süre kalkmıyorum ve duş almıyorum diye de enf oluyor die düşünüyorum. E kalksam yıkasam sperm akıcak gebelik olurmu bilemiyorum yani ne yapacağımı bilemiyorum çok üzülüyorum neden gebelik olmuyor enf oluyorum diye yardım lütfennn :((((

Ben kendimi bildim bileli idrar yollarım iltihaplı.hic geçmez.o halde de hamile kaldım istediğimin ikinci ayında.bol bol su iç,sık idrara çık.iliskiden önce kişisel temizliginize dikkat edin.her ay doktora gidip antibiyotik almanıza gerek yok.zaten antibiyotik tedavisinden sonra bir müddet tekrarlamaz.o arada hamile kalırsınız inşallah.

Her sistit olduğunda antibiyotik içmene gerek yok bence. Bende sürekli oluyorum çok çok nadirdir içtiğim. Gebeliği nasıl etkiler bilemiyorum ama bende yakın zamanda gebelik düşünüyorum. Sistitin bi sorun olacağını düşünmüyorum şuanlık :)

Merhaba arkadaşlar yeni üyelerden sayılırım. Bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum Yaklaşık Üç aydır eşimle gebelik için çalışıyoruz. Son iki aydır her yumurtlama dönemimde gün aşırı ilişki sonrasında idrar yolu enf sistite yakalanıyorum. Dr lar antibiyotik veriyorlar içiyorum ama bu arada eşime de bulaşmaması ve gebelik olursa etkilemesin kimyasal gebelik filan oluşmasın ve enf tetiklemesin diye ilişkiyi kesmek zorunda kalıyoruz. Ben her ay denemede böyle sistite yakalanacakmıyım :KK43: Bir de ilişki sonrasında gebelik için yataktan belli süre kalkmıyorum ve duş almıyorum diye de enf oluyor die düşünüyorum. E kalksam yıkasam sperm akıcak gebelik olurmu bilemiyorum yani ne yapacağımı bilemiyorum çok üzülüyorum neden gebelik olmuyor enf oluyorum diye yardım lütfennn :KK43:(((
Benimde oluyor ama biz ilişkiyi kesmiyoruz. Yumurta takibi yaptırıyorum klomen ve iğne tedavisi görüyorum. Pazartesi çatlatma iğnesi yapıldı 3 gün fitil+antibiyotik kullandım. Geçen yılda böyle olmuştu yumurtlama zamanı aynı ilaclari kullandım o ay ikizlere hamile kaldım hiçbir sorun olmadı. 22.hafyada yakalandigim enfeksiyon la kaybettim.

sistit icin antibiyoktik degil su da acilan bir ilac var tek kullanimlik onu kullanabilirsiniz 1 gunde gecirir.ayrica kalkmadiginiz zamanlarda sirkeli suyla ustunuzu temizleyin bir fikir olarak.gebeligimde sistiti boyle geciriyordum sizinde isinize yarayabilir

Bir tek bende oluyor sanıyordum yalnız değilmişim bende 3 ay tam yumurtlama zamanımda sistit oldum antibiyotik kullandım bende ilişkiye ara vermek zorunda da kaldım çünkü bende yanma ve sanci da olduğu için ilişkiye giremiyorum. En son geçen ay yine tam yumurtlama zamanı sistit oldum ama bu defa soğan suyu içtim antibiyotik almadim

sistit ilişkiden sonra uzun bir süre kalkmazsanız olabiliyor wc ye filan girmeniz gerekirse mutlaka girin suda çözülen ilaçla geçmişti benimki ve aşırı yoğundu artık idrar ile birlikte kanama geliyordu 2 kez o ilaçtan kullanınca geçti birde maydonuzlu su buharına oturun en etkili şey bütün iltihabı söker

Dediklerinizin hepsini tek tek uygulayacağım arklar bakalım inş bidaha tekralamaz.Aslında en iyi ilişkiden sonra wc ye gitmem lazım temizlenmesi için ama bu seferde spermler tamamen mi akıyor acaba bilen varmı yoksa kalıyormu yinede içerde

Dediklerinizin hepsini tek tek uygulayacağım arklar bakalım inş bidaha tekralamaz.Aslında en iyi ilişkiden sonra wc ye gitmem lazım temizlenmesi için ama bu seferde spermler tamamen mi akıyor acaba bilen varmı yoksa kalıyormu yinede içerde
Evet bende bunu merak ediyorum bilen yazarsa çok iyi olur

bir 10 - 15 dakika yattıktan sonra zaten çoğunluğu yolculuğa çıkıyor kalanlar ise fazlalık atılanlar hatta doktorlar yatıp beklemenin önemli olmadığını söylüyorlar yani gidenler fazlalık olanlar

Tavsiyem genital bölge icin kullanilan temizleyici intim jeller var duşta bunu kullanin ve bol bol su için. mümkünse eşiniz iliskiden önce duş alsın onun teninde sorun yaratmayan bakteriler sizin icin enfeksiyona sebep olabilir.haftada 3 4 defa kızılcık suyu için idrar yollarını temizliyor sistit riskini kaldiriyor kola meyvesuyu yerine günlük bi bardak icseniz faydaniza olur bende bunlar cok işe yaradi. Gebelikte enfeksiyon riskiniz daha da artacak ve başıma geldiği icin soyluyrum 6.ayda enfeksiyon yuzunden neredeyse erken dogum olacakti. Sistit berbat ve bi kere yakalandimi antibiyotiksiz duzelmiyor size kalan tek care yakalanmamak icin cok dikkat etmek

Tavsiyem genital bölge icin kullanilan temizleyici intim jeller var duşta bunu kullanin ve bol bol su için. mümkünse eşiniz iliskiden önce duş alsın onun teninde sorun yaratmayan bakteriler sizin icin enfeksiyona sebep olabilir.haftada 3 4 defa kızılcık suyu için idrar yollarını temizliyor sistit riskini kaldiriyor kola meyvesuyu yerine günlük bi bardak icseniz faydaniza olur bende bunlar cok işe yaradi. Gebelikte enfeksiyon riskiniz daha da artacak ve başıma geldiği icin soyluyrum 6.ayda enfeksiyon yuzunden neredeyse erken dogum olacakti. Sistit berbat ve bi kere yakalandimi antibiyotiksiz duzelmiyor size kalan tek care yakalanmamak icin cok dikkat etmek
Ben enfeksiyon yüzünden erken doğumla kaybettim bile sen kurtulmussun

Büyük geçmiş olsun, benim tek şansım enfeksiyonu yillardir yaşadığım için ilk anda hissedip hemen hastaneye gitmemdi ve gebelik boyunca 3 kez enfeksiyona yakalanmıştım

Büyük geçmiş olsun, benim tek şansım enfeksiyonu yillardir yaşadığım için ilk anda hissedip hemen hastaneye gitmemdi ve gebelik boyunca 3 kez enfeksiyona yakalanmıştım
Benim gorunmedi. sabah doktora gittim idrar testi yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Akşam doğum sancim başladı ama ben bilemedim ertesi gün tekrar gittim kanda baktılar crp 80 olmus. Bir hafta hastanede yattım dirençliydi hamilelikte kullanılacak en ağır ilaçlar kullanıldı ama yükselmeye devam etti 200 lere çıktı. Benim ikizlerdi öyle olunca risk daha fazlaydı. Tam enfeksiyon düştü sevindik ama gece doğum başladı kaybettim22. Haftsdaydi

Bende de aynı dert var. Korunmayı bıraktığımdan beri sistit oluyorum.
İlk olduğumda çok sancım vardı wc de yanma cinsel org. batmalar falan baya kötü haldeydim. İlaçla geçti..
Yine çalışmalara başladık yine hissettim sistit olduğumu tam da yumurtlama dönemimdeydim.. doktora gittim yine olmuşum ama bir önceki gibi ağrım yoktu.. sadece hissettim. Tahlillerimde çıktı fitil verdi bu sefer (gebelik şüphsei olabilir dedim doktora ondan).. yine geçti.

Şimdi yine sistit oldugumu hissediyorum ama artik koyverdim. İlişkiyi falanda birakmiyorum daha.

Iliskiden sonra wcye çıkmadigimiz icin oluyor.. her ne kadar doktor giden spermler gidiyor geri kalaninin cikmasi normal desede için rahat etmiyor.

Hamile kalacağım diye bünyemin içine etmis durumdayım.

bu ay ayni seyi ben yasadim :( yumurtlama gunlerini araliksiz degerlendirdik . yataktan hic cikmayip sabah dus aldim ve ardindan sistit oldum ama cok cok kotuydu . idrarda yanma cok fenaydi . dr urocare verdi 3 gun . su anda iyiyim. bol su icmek lazim ama onu da yapamiyorum

bu ay ayni seyi ben yasadim :KK43: yumurtlama gunlerini araliksiz degerlendirdik . yataktan hic cikmayip sabah dus aldim ve ardindan sistit oldum ama cok cok kotuydu . idrarda yanma cok fenaydi . dr urocare verdi 3 gun . su anda iyiyim. bol su icmek lazim ama onu da yapamiyorum
Canım ben artık bu ay ilişkiden sonra yatakta 10-15 dk yattıktan sonra mutlaka tuvalete gidiyorum idrarımı yapıyorum çünkü dr um öyle söylemişti ve ben yinede vajinamı çok olmasada yıkıyorum. Ama bakalım gebelik olacakmı bekleyeceğim bir de böyle denicem yoksa tekrar sistit olmak istemiyorum

Canım ben artık bu ay ilişkiden sonra yatakta 10-15 dk yattıktan sonra mutlaka tuvalete gidiyorum idrarımı yapıyorum çünkü dr um öyle söylemişti ve ben yinede vajinamı çok olmasada yıkıyorum. Ama bakalım gebelik olacakmı bekleyeceğim bir de böyle denicem yoksa tekrar sistit olmak istemiyorum
evet kesinlikle biraz bekledikten sonra yikamak lazim . bana ders oldu .

Back