Hamilelik Hüznü ve Depresyon

rivera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
507
23
Bu konuyu daha önce de dile getirmiştim. Psikologlar ve NLP kitaplarına verdim kendimi. Çünkü burada dertleştiğimde kişisel özgürlüklerinin nerede başlayıp bittiğini bilmeyen insanlar bana rahatsızlık verdiler.Açıkçası destek istedim.Azarlama ya da yargılama değil. Bu nedenle konuyu okuduğunuzda lütfen saygı sınırları çerçevesinde ve kendinizi benim yerime koyarak cevaplayın. Eşimle 1.5 yıldır evliyiz. Eşimin 2. evliliği. beni eski eşiyle kıyaslamasını, ailesiyle ilişkilerinde onları benden üstün tutmasını ve her şeyi bana yüklemesini görmezlikten gelmiştim. Ama şu an hamileyim. Ve eşimin bu tutumu çocuk konusunda şüpheli olmama yol açıyor.Depresyondayım ve umutsuzluk içindeyim.Yapıcı ve aklıselim yorumları bekliyorum.

ne ayip bisiy esinizin yaptigi eski esiyle kiyaslamak!o zaman tekrar evlensinler sen cekil aradan...hamileyim diyosun bosver kimseyi ve hicbirseyi kafana takma...biliyorum bunu yapmak cok zor benim bi derdim olmadigi halde herseyi sorun yapiyorum kendime..ama cok zararli bebislerimize...

ne ayip bisiy esinizin yaptigi eski esiyle kiyaslamak!o zaman tekrar evlensinler sen cekil aradan...hamileyim diyosun bosver kimseyi ve hicbirseyi kafana takma...biliyorum bunu yapmak cok zor benim bi derdim olmadigi halde herseyi sorun yapiyorum kendime..ama cok zararli bebislerimize...

evet hem de ben yoğun çalışan bir insandım istanbul da burası ilçe. şimdi sıkılmaya başladım haliyle.1.5 yıldır evdeyim.Üniversitede kurslar var onlara katılayım Les e gireyim ikinci bir okul meşgale olur dedim bana dedi ki " Sen benden dolayı aşağılık kompleksi yaşıyorsun" bunu da söylemesinin sebebi eski eşinin , ki bu bayan düz üniversite mezunu öğretmen ve köyden gelip ilçede yaşamış biriymiş; küçümsemek için demiyorum ama ben master yapmış lisan bilen bir insanım.Dünyada görmediğim yer kalmadı, neyse eski eşi les e girmiş kendisine kompleksinden kazanamamış sonra kpss den 70 aldım ama demiş. Kpss den kim yetmiş almıyormuş ki. Beni bu insanla aynı kefeye koyuyor yani. kardeşi yüzünden hapse girecekti. ben de hamile halimle ortalarda kalacaktım. Ona bile sesini çıkarmadı. hala kardeşini savunmada.

gelişmeleri bilmek isteyenlere: yardımlarıyla moralimi düzelten site sakinlerine teşekkürlerimi sunarım.
Eşimle bugün konuştum. Kendisi psikolojik destek almayı kabul etti. pazartesi Konya da başlıyoruz. bana şans dilemenizi rica ediyorum.hepinizden Allah razı olsun.

Allah yardımcınız olsun,gerçekten hamilelik döneminde daha da zor bu durumlar. Ama eşinizin psikolojik desteğe evet demesi de olumlu birşey. Umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda...

Allah yardımcınız olsun,gerçekten hamilelik döneminde daha da zor bu durumlar. Ama eşinizin psikolojik desteğe evet demesi de olumlu birşey. Umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda...

İlginize teşekkür ederim umarım herkes için her şey hayırlı olur.

allah yardımcın olsun.esının destek alacak olmasına cok sevındım ayrıca...bu cok guzel bır gelısme

canım yaa,dün seni o kadar sert eleştirenlerde bence şimdi pişman olmuştur.sosyal bir ortamdan gelmişsin belli.sanırım şimdi kendini çok fazla rahat hissetmiyorsun.bana kalırsa bebeğin sana verilen güzel bir hediye olacak.hamileliğinin ilerleyen haftalarında bebeğin sana psikolojik destek sağlamaya başlıyacak.
sana kendimi örnek vereyim: üniversitede çok sosyal bir ortamda bulundum.şimdi 2 yıldır evliyim ve çalışmıyorum.vee eşimin memuriyetinden dolayı hiçç tanımadığım bir şehirde yaşıyorumm.ne arkadaşım var ne de işim.ailemde yanımda değil.asosyal bir insan oldum mecburen.ama allahıma şükürler olsun ki eşim,bana her konuda destek oluyo.sana demek istediği şu: maalesef hepimizin evinde ve evliliğinde sorunlar oluyor.bu gibi durumlarda insanlar destek arıyo.her zaman herşey istediğimiz gibi olmayabilir ama sen yine de ümidini kaybetme lütfen.hayatında herşey olumsuz gidecek değil yaa.şans seninde yüzüne gülecektir emin ol.bebeğinde senin en iyi arkadaşın olacak gibime geliyor.rabbim cümlemizin yardımcısı olacaktır.ve en hayırlısını verecektir bizlere.

Arkadaşım ailevi problemlerinle ilgili yorum yapmak istemiyorum fakat bebeği kurtuluş olarak sakın görme ,seni korkutmakta istemem ancak bebek dünyaya geldiğinde bir eş e herşeyden daha çok ihtiyacın olacak çünkü doğum sonrası yaşayacağın inan şu anki durumundan daha zor bir dönem eşinle problemleri bir an önce çözmen bedensel ve ruhsal sağlığın için büyük önem taşıyor.Umarım herşey biran önce yoluna girer

X