• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik dusunenler..

alminaseyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
39
Puanlar
28
kızcelerim
bir merak sorum var..
gebelik dusunurken denize girilirmi. acaba mikrop kapıp enfeksiyon olup gebelikte bir sorun olurmu dis gebelik vs gibi sorunlar cok dusundum de size bir sormak istedim

Bukadr ince düsşünme olacagi varsa olur merak etme insan her insanin vicut direnci degisebilir akişına birak allahim gonlune gore versin

hamileyken bile denize giriliyor.
Sadece iyi temizlendiğinden emin olmadığınız havuzlara girmeyin deniyor.

Sakınan göze çöp batar... Abartmamak gerek.. olacağı varsa her türlü oluyor zaten .

Biz de tatil yöresinde ikamet ediyoruz.Artık denize girmeye başladılar burada ama ben cesaret edemiyorum adet olduktan sonra geçen ay alkollü çikolatalardan bile yememiştim hamilelik olur diye.Hele hele havuza girmeyi düşünme zaten onda enfeksiyon riski çok fakat Deniz'in temiz olan duru olan taraflarına girilebilirmiş.

evlendikten sonra 1 ay içinde hamile kaldım. o 1 ayın 15 günü zaten balayıydı, otelde havuzda geçti, yine aynı ay bir haftasonu da güney taraflarına gitmiştik denize de girmiştim. hamile kaldım. hamileliğimin 4 ayı yaza denk geldi yıllık izin ve bayramda tatile gittik onun haricinde hemen her hafta sonu da yazlığa gittik bol bol da yüzdüm. hiç enfeksiyon geçirmeden doğurdum maşallah. temiz düzgün yerlerde yüzüyorsanız, ıslak mayo ile oturmuyorsanız denizden bişey olmaz. ama tuvalet kullandığınız yerlere, banyo yaptığınız yerlere, ıslak mayo ile oturmamaya, normal günde de iç çamaşırınızın nemli kalmamasına dikkat edin sıkıntı yaşamazsınız.

Ben de bu konuyu düşünüyorum.
Kimisi cok sicaklarin da hamilelige iyi gelmedigini söylüyor.
Doktoruma sorup ona gore tatil ayarlicaz insallah.

ya ben bide tesettürluyum hasema giymeyi düşünüyorum ondada islak islak kalcam hemen uzerimi degistrme olmaz yani hasemadan da mikrop vs gecermi ya acaba

hamileliğimin ortasında 2 ay boyunca hemen her gün denize girdim, temiz br plaj olduktan sonra neden olmasın ki.

bunu dert etme ben ameliyat oldum 3 gün sonra bantladım dikişlerimi denizeee hopp diye atladım valla

Dış gebeliğin denizle alakası olmaz da enfeksiyon vs her daim olabilir, dışarda girdiğin bir wc den de olabilir yani,

hamilelikte sorun olmuyo cunku rahme bi perde kapaniyormus kızlar ama ben hamilelikten once diyorm bilyosunuz açık herşey denizede iseyen varya herşey yapan var yani tatil yerinde ramazandan sonra hamilelik düşünüyorum da o yüzden oncesinde bi enfeksiyon vs olursa hamile kalnmaz mi bi sorun cikarmi diye dansmak istedm

cok tatlisiniz yaa canlar he bide bisi daha sorimmi yanlisim varsa duzeltn. simdi ramazandan once yada suan da hamilelik dusunsem ve hamile kaldm diyelim ama benm haberim yok oruc tutuyorm bu bebege zarar verirmi sizce ac kalcam beslenemicem susuz kalcam ya bukonuda da cok dusundm

cok tatlisiniz yaa canlar he bide bisi daha sorimmi yanlisim varsa duzeltn. simdi ramazandan once yada suan da hamilelik dusunsem ve hamile kaldm diyelim ama benm haberim yok oruc tutuyorm bu bebege zarar verirmi sizce ac kalcam beslenemicem susuz kalcam ya bukonuda da cok dusundm
Yok zaten ilk uc ay bebek senin depolardan besleniyor. 3 aydan sonra yediklerinden beslenecek. Ama hamile oldugunu ogrenir ogrenmez bol su icmen ve beslenmene yine de dikkat etmen lazim

beslenmeme dikkat ediyorum suan su filan da cok icmeye çalışıyorum ama hemen de bebek istiyorum bian once yapsam mi yoksa ramazdan sonra mi denesem sizce cok kararsz kaldm cunku ramazdan hamilemiyim degilmiyin anlamicam.

Back