Hamilelik de makat çatlağıı yaşayanlar

ecemlesss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2024
36
15
36
Arkadaşlar daha 6 haftalık hamileyim kabızlıktan dolayı zorlandım makatta kanama ve çatlak oldu ılık suya otursam bebeğe zarar verir mi yaşan oldu mu

Arkadaşlar daha 6 haftalık hamileyim kabızlıktan dolayı zorlandım makatta kanama ve çatlak oldu ılık suya otursam bebeğe zarar verir mi yaşan oldu mu
Dışardan değil içerden müdahale etmen lazım. Yani karbonhidrat az lifli gıdalar yeme. Bol lifli sebze, kuru kayısı, mürdüm erik, kefir tüket birkaç güne rahatlarsın. Bağırsaklar yumuşayınca da böyle bir sorunun kalmaz. En kötü duphalac içersin. Dışkıyı itmek için nefes tekniği dene ıkınmaktan ziyade.

Kadın doğum doktorunuza danışıp genel cerrahiye muayene olmanız iyi olur, bende de var şu anda çok zorlanırsam fitil kullanıyorum.

Ay sakın suya falan oturmayın 😔 oturma banyosu yasak rahim gevşer lütfen yapmayın doktora sorun size şurup verecektir gebeliğe uygun şuruplar var. Çatlak için de krem önerir 😪

Suya oturmadım eskiden suya oturarak atlatıyordum çözümü oydu ama artık hamileyim ılık duşa giriyorum biraz yumuşasın die.. Doktora gidşnce şurup isteyeceğinim ama önemli olan kabızlıl bitio ama bir kere yırtık oluşunca ishal de olsan acıyor o kısım malesef

X