• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik bulantısına çare bulan yok muuuu

Musmutluysamnapimmm

Asel in annesi
Kayıtlı Üye
22 Mart 2021
60
26
3
31
Arkadaşlar 7 haftalık hamileyim gün boyu kusuyorum her şeyden tiksiniyorum yemek yiyemiyorum. Allah rızası için buna bi çare yok mu dayanamıyorum artık. Prilam dr kullanıyorum onu da kusuyorum işe yaramıyor. Leblebi nane zencefil çayı kraker hepsini denedim nafile. Acil yardım lütfen takatim kalmadı 😖

Arkadaşlar 7 haftalık hamileyim gün boyu kusuyorum her şeyden tiksiniyorum yemek yiyemiyorum. Allah rızası için buna bi çare yok mu dayanamıyorum artık. Prilam dr kullanıyorum onu da kusuyorum işe yaramıyor. Leblebi nane zencefil çayı kraker hepsini denedim nafile. Acil yardım lütfen takatim kalmadı 😖
Yanlış hatırlamıyorsam 11-13 hafta arası bulantılar geçiyordu. Hiç bir şey işe yaramazsa en fazla 1 ay daha bulantı yaşarsın bunu düşün belki motive olursun.

Yanlış hatırlamıyorsam 11-13 hafta arası bulantılar geçiyordu. Hiç bir şey işe yaramazsa en fazla 1 ay daha bulantı yaşarsın bunu düşün belki motive olursun.
Çok iyimser bi yorum. Benim 16ya kadar siddetle devam etti hapa rağmen. Sonrasında prilamla durdurulabilir düzeydeydi. Prilamı daha yeni bırakmaya çalışıyorum.

Benim çok az bulantım oldu yani maks. 5 gün felan ama çubuk kraker yemek kesiyordu 🤷🏻‍♀️

Bekliyorum inşallah faydalanırım. Teşekkürler

Doktor Dram.... İlacını verdi işe yaramadı. Zofer verdi. Normalde kemoterapi bulantıları için verilen ağır bir ilaç, kusmalarım sadece bir tık azaldı. Gerek görmedim o kadar ağır bir ilacı bu kadar az bir tifayda için. Prilama döndüm yine ama serum takviyesi aldım. Doktorum haftalık 2-3 muhakkak verdi 20 küsur haftaya kadar haftalık serumla idare ettim. Yemek yiyemiyorum ama serum içemediğim suyu, yemeği bir noktada telafi etti. Ben vitaminleri de içemiyordum vitaminler de hala kusturuyor. Seruma vitamin bazen de çok tavsiye edilmese de en dayanamadığım noktada metpamid verdiler. (serumu evde yaptırdım pandemi şartları sebebiyle, serumu kendi kadın doğum uzmanım yazdı sağlık kabinleri-aile hekimliğinde damar yolunu açtırıp serum değişimlerini annem eşim falan yaptı)
Umarım benim kadar uzun sürmez sizin. Benim maalesef hala sürüyor bulantılarım, prilam hala içime zorundayım hayatı devam ettirmek için. Ama yiyebildiğim bir şeyler var çok şükür. Kusmada bazı yiyeceklerde daha çok oluyor. Sabırla geçiyor. Her zaman kalacak o bulantı zannediyor insan ama üzülmeyin, tekrar eski halimize döneceğiz.

13. Haftaya kadar hep devam etti nane limon, çubuk kraker leblebi... Ne denediysem geçmedi. Sonra bi yakınım sade soda içtiğini ve geçtiğini söyledi. Doktora sordum günde 2 tane içebilirsin dedi. Onu içince geçiyordu benim. Herkes bir olmaz tabi ama Mideyi rahatlatıyor bi deneyin isterseniz.

13. Haftaya kadar hep devam etti nane limon, çubuk kraker leblebi... Ne denediysem geçmedi. Sonra bi yakınım sade soda içtiğini ve geçtiğini söyledi. Doktora sordum günde 2 tane içebilirsin dedi. Onu içince geçiyordu benim. Herkes bir olmaz tabi ama Mideyi rahatlatıyor bi deneyin isterseniz.

Sudan midem bılanırken hep maden suyu içtim sonra ne mi oldu bu sefer maden suyu da içemez oldum. Şu an inanılmaz ihtiyacım var mesela ama içemiyorum 😂

İlk fırsatta denicem
13. Haftaya kadar hep devam etti nane limon, çubuk kraker leblebi... Ne denediysem geçmedi. Sonra bi yakınım sade soda içtiğini ve geçtiğini söyledi. Doktora sordum günde 2 tane içebilirsin dedi. Onu içince geçiyordu benim. Herkes bir olmaz tabi ama

Sudan midem bılanırken hep maden suyu içtim sonra ne mi oldu bu sefer maden suyu da içemez oldum. Şu an inanılmaz ihtiyacım var mesela ama içemiyorum 😂
Allah yardımcınız olsun. Çok zor geçirmişsiniz hala da geçiriyorsunuz. Ben 13 hafta zor dayanmıştım çok zor bi durum.

Yaşamayan anlamaz :) dilerim ki o kadar kısa sürer.
Benim şimdi reflümsü bi şeye döndü hala bi şey yiyesim gelmiyo kırk kez düşünüyorum. Reflü için ilaç isteyecem iki hafta sonra kontrolde. Bari bu arada prilamı keseyim diyorum. Bulantımsı bi hal hep var. Dayanıp dayanıp günde 2 sodayla bi saat filan geçer gibi yapıyo idare etmeye çalısıyorum.

Benim şimdi reflümsü bi şeye döndü hala bi şey yiyesim gelmiyo kırk kez düşünüyorum. Reflü için ilaç isteyecem iki hafta sonra kontrolde. Bari bu arada prilamı keseyim diyorum. Bulantımsı bi hal hep var. Dayanıp dayanıp günde 2 sodayla bi saat filan geçer gibi yapıyo idare etmeye çalısıyorum.

Ya benim reflüm var baştan beri ilaç kullanıyorum. Şimdi bir de ülser alevlendi. Yıllardır yaraları kapalı idi böyle acı çekmiyordum. Kızımın ayakları midemde tekme attıkça kusma hissi geliyor kusunca kan çıkıyor bu kez de. İlaçları da en az dozda kullanmak durumunda Olunca baya zorlanıyorum. Prilamı bırakmaya cesaret bile edemiyorum günde 1 doz alınca ertesi günü berbat geçiriyorum yine herşeye kusuyorum.

Ya benim reflüm var baştan beri ilaç kullanıyorum. Şimdi bir de ülser alevlendi. Yıllardır yaraları kapalı idi böyle acı çekmiyordum. Kızımın ayakları midemde tekme attıkça kusma hissi geliyor kusunca kan çıkıyor bu kez de. İlaçları da en az dozda kullanmak durumunda Olunca baya zorlanıyorum. Prilamı bırakmaya cesaret bile edemiyorum günde 1 doz alınca ertesi günü berbat geçiriyorum yine herşeye kusuyorum.
Ah canım senin fena ya. Allah yardım etsin. 40 hafta beklemese bi iki hafta önce sağlıkla gelse inşallah. Benim bulantıyla kalıyo baktım. Önceki bırakma denemlerinde kıpırdayamadım yiyemedim içemedim bakalım bırakacam inşallah.

Ah canım senin fena ya. Allah yardım etsin. 40 hafta beklemese bi iki hafta önce sağlıkla gelse inşallah. Benim bulantıyla kalıyo baktım. Önceki bırakma denemlerinde kıpırdayamadım yiyemedim içemedim bakalım bırakacam inşallah.

Ya bi tanıdık erken doğum yapmıştı bebeğin normal doğum haftasına kadar bulantısı devam etmişti :D inşallah öyle de olmaz. Dedidiğin gibi şöyle 38,39 mis gibi olur. Çok açım ayların açlığı nasıl gidecek bilmiyorum :)

O kadar iyisiniz ki çok teşekkürler her birinize ama aradığım cevap bi mucize. Şunu kullandım da direkt geçti azaldı demenizi bekliyorum diğer alternatiflerin hepsini denedim maalesef 😕

Ya bi tanıdık erken doğum yapmıştı bebeğin normal doğum haftasına kadar bulantısı devam etmişti :KK70: inşallah öyle de olmaz. Dedidiğin gibi şöyle 38,39 mis gibi olur. Çok açım ayların açlığı nasıl gidecek bilmiyorum :)
Ne değişik tanıdıkların varmış ay Allah korusun. 🤣🤣 inşallah güzelce yersin gider. 🤣

Back