- 2 Ağustos 2014
- 169
- 235
- 23
Merhabalar kizlar bir gün hamile olursam tüm belirtilerimi yazicama söz vermiştim. Önce kendi hikayemi anlatmak isterim. 6 senelik evliyim. Evlendigim günden buyana hic korunmadim. Yaklasik 1 sene sonra doktora gittim. PCO (polikistik over sendromu) olduğumu öğrendim. Öncelikle ne olduğunu bilmediğim için çok endiselenmistim. Sonra arastirmalar doktor bilgilendirmesiyle uzman oldum. Ve tedaviler başladı. Bu tedaviler 3 yil surdu. Doğum kontrol hapları klomenler glutenler catlatma iğneleri farlutal hayatımda devamli olan şeyler... Soğan kuru incir kuru ve birçok kur faydası olmadı desem yalan olur. Çok düzensiz regl oluyordum soğan kuru sayensinde düzene girdi 2 ay sonra yine dengesini kaybetti. En sonunda laparoskopik ameliyat oldum. Kistlerim gitmisti. 5 ay boyunca duzenli regl oldum. Ve yine başladı duzunsizlikler kist tekrar oluşmuş. Sonra kafamdan hamilelik düşüncesini attim. Kendimi ise verdim. Ve kilo verdim. Ne zaman olcam olmadan acaba gibi sorular hic sormadim kendime kafam çok rahatti en son adetim 29 ağustos ve 1hafta sonra bende birşeyler olduğunu anladım. Adetim bittikten 4 gün sonra asiri derecede kasik ve bel agrisi çektim. 2hafta boyunca devam etti. Artik yürürken zorlaniyordum. 1 hafta daha gecti bel ve kasik agrim hafifledi. Goguslerim şişmeye ve sizlamaya başladı yürürken , merdiven inerken hatta ustumu değiştirirken bile. Gunduzleri çok uykum geliyor ve çok yorulmaya başladım. Adetime 3gun varken dayanamayıp test yaptım önce tek çizgi cikti sonrada kutuyu cekmeceye ettim. Aksam bu sitede bir arkadaş teste bakma mi söyledi çok silik ikinci çizgiyi gördüm. Fakat çok saat geçtiğinden pek inanmadim. 2 gün bir tane daha yaptım. Ve ikinci silik cizgim tekrar cikti. Ve bu sefer hemen gördüm. Regl geçince tekrar yaptim yine ayniydi. Ama 5senenin tecrübesiyle inanamiyordum. Doktora gitmek için biraz daha beklemeliydim. Goguslerimden ve bel agrisindan başka belirtim yoktu. 11 gün sonra doktor gittim. Doktorum hamilesin desem ne yaparsin dedi. Yuppi der bagiririm ve tüm dünya benim olur dedim. Dokturum yuppi hamilesin dedi. İste dünyam benim oldu. Sabrin sonu selamettir. Herkes sabretsin ve duasini hic eksik etmesin. Kendinizi dinlemeyin ve rahat birakin fazla kilolar varsa biraz zayiflayin herşey gonlunuzce olsun. Allahım şükürler olsun gobisim doldu İnşallah isteyen herkese bebis versin....