• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamilelik belirtileri mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Esperi16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
102
36
48
Merhaba kızlar, neredeyse 1 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Son iki aydır reglimde değişimler oldu. Geçen ay 1 hafta erken regl oldum ve normalde 6 gün sürerken 9 gün sürdü. 10. Gün doktora gittim ultrasonla ve kan testi ile bakıp gebelik yok dendi sadece. Gebelik olmadığını bende biliyordum sadece acaba düşük olabilir mi diye gitmiştim. Sadece 3 ay izleyelim dendi. Bu ay da 1 hafta geç regl oldum. Dengelendi dedim :) reglim bittikten 1 yada 2 gün sonra eşimle birlikte olduk. Bir iki gün arayla bikaç kez daha birlikte olduk. Reglim bittikten 8 gün sonra yani 2 gün önce tuvaletimi yaparken ağrı sancı gibi bişey hissettim. Çok sık tuvalete gitmeye başladım ve her gittiğimde bir iki damla kan geldi. Bazen sadece peçeteye bazen tuvaletimi yaptıktan sonra akıntı şeklide oldu. Fakat günlük pede herhangi birşey gelmedi. 1 gün kadar sürdü. Dün öğleden itibaren bişey yok. Gece titreme üşüme oldu. Yüzüm Son bikaç gündür acayip sivilcelendi ve bu sabah mide bulantısı vé kusma. Henüz reglime 11 gün var yani çok erken biliyorum. Üşütme mi sizce? Çok uzun olmuş kusura bakmayın.

Canım eğer regli sırasında yada hemen sonrasında yumurtlamadıysan( takip ediyor musun yumurtlamanı?) normal düzende adet ortası tarih yumurtlama dönemine denk gelir. Yani adetine daha 11 gün varsa sen yumurtlamadan yeni çıkıyorsun. Yani döllense bile daha 4 günlük bi olay var ve hala rahme inemedi o yumurta.
hamilelik belirtileri olabilmes için yumurtlama gününde birliktelik olacak, döllenme gerçekleşecek, üstünden 9-12 gün gibi bir süre geçecek ve o döllenmiş yumurta gelip rahme yerleşmeye başlayacak. ( adetinin 5- 3 gün öncesine veya adet gününe denk gelir bu durum.) bazen o aradamla damla kahverengi veya çok açık pembe sildikçe gelen az akıntı olabilir. Bu yerleşme kanaması olur.
Ve o rahme yerleşmeden bir hormon salgılanmadığı için gebelik testlerinde çıkmayacağı gibi henüz ortada salgılanan ve gitgide katlanarak artan hormon olmadığı için bulantın falanda olmaz. En erken regli haftanda genelde ise 5. Ve 6. Haftadan itibaren başlar tam belirtiler..
İnşallah bu ay beklediğin güzel haberi alır bizide sevindirirsn🙏🏼
henüz çok erken.. bir kaç gün daha sabır 😇

Canım eğer regli sırasında yada hemen sonrasında yumurtlamadıysan( takip ediyor musun yumurtlamanı?) normal düzende adet ortası tarih yumurtlama dönemine denk gelir. Yani adetine daha 11 gün varsa sen yumurtlamadan yeni çıkıyorsun. Yani döllense bile daha 4 günlük bi olay var ve hala rahme inemedi o yumurta.
hamilelik belirtileri olabilmes için yumurtlama gününde birliktelik olacak, döllenme gerçekleşecek, üstünden 9-12 gün gibi bir süre geçecek ve o döllenmiş yumurta gelip rahme yerleşmeye başlayacak. ( adetinin 5- 3 gün öncesine veya adet gününe denk gelir bu durum.) bazen o aradamla damla kahverengi veya çok açık pembe sildikçe gelen az akıntı olabilir. Bu yerleşme kanaması olur.
Ve o rahme yerleşmeden bir hormon salgılanmadığı için gebelik testlerinde çıkmayacağı gibi henüz ortada salgılanan ve gitgide katlanarak artan hormon olmadığı için bulantın falanda olmaz. En erken regli haftanda genelde ise 5. Ve 6. Haftadan itibaren başlar tam belirtiler..
İnşallah bu ay beklediğin güzel haberi alır bizide sevindirirsn🙏🏼
henüz çok erken.. bir kaç gün daha sabır 😇
Teşekür ederim canım. İnşaallah isteyen herkes en yakın zamanda güzel haberleri alırlar. Evet ben de erken diyorum bunun için fakat bir iki doktorun videosunu izledim. Son adet eğer geç olduysa erken belirtiler olabilirmiş. Bir umut işte :)

Yani wc sırasındaki kanama başka bölgeden gelmiş olabilir. Dikkat ettin mi tam nereden geldiğine? Eğer yanma falanda eşlik ettiyse sistit olmuş olabilirsin. Sık wc ve wc sırasında ağrı , acı onunda belirtisi.
Hatta bi arkadaşım basurdu kanaması olunca yerleşme sanmıştı..

adet düzensizliği ise malesef biz anne olmayı çok isteyen kadınların kendi kendine ettiği psikolojik bir şey oluyor. Benimde düzenim altüst olduydu hiç yaşamadıklarımı yaşadım..rahimde bi sorun olsa geçen ay dr kontrolünde çıkardı.

Teşekür ederim canım. İnşaallah isteyen herkes en yakın zamanda güzel haberleri alırlar. Evet ben de erken diyorum bunun için fakat bir iki doktorun videosunu izledim. Son adet eğer geç olduysa erken belirtiler olabilirmiş. Bir umut işte :)

inşallah öyle olmuştur, Allah gönlüne göre versin canım 🙏🏼🙏🏼❤️

İdrar yolu enfeksiyonu da bu tarz belirtiler yapabiliyor canım, yaşadığım için biliyorum. Bir doktora muayene olmalısın. İnşallah hamilesindir ama belirtiler enfeksiyon yoksa psikolojiktir büyük ihtimalle. Rabbim gönlüne göre versin

İdrar yolu enfeksiyonu da bu tarz belirtiler yapabiliyor canım, yaşadığım için biliyorum. Bir doktora muayene olmalısın. İnşallah hamilesindir ama belirtiler enfeksiyon yoksa psikolojiktir büyük ihtimalle. Rabbim gönlüne göre versin
Muhtemelen enfeksiyon canım ama ben hamilelik belirtilerine yoruyorum sanırım aylardır olduğu gibi. Teşekkür ederim canım

Yani wc sırasındaki kanama başka bölgeden gelmiş olabilir. Dikkat ettin mi tam nereden geldiğine? Eğer yanma falanda eşlik ettiyse sistit olmuş olabilirsin. Sık wc ve wc sırasında ağrı , acı onunda belirtisi.
Hatta bi arkadaşım basurdu kanaması olunca yerleşme sanmıştı..

adet düzensizliği ise malesef biz anne olmayı çok isteyen kadınların kendi kendine ettiği psikolojik bir şey oluyor. Benimde düzenim altüst olduydu hiç yaşamadıklarımı yaşadım..rahimde bi sorun olsa geçen ay dr kontrolünde çıkardı.
Her konuşmadan her ufacık bir belirtiden dolayı acaba mı der oldum. Adetin erken olması geç olması hamileliğe hazırlık diye okuyunca yine acaba yaklaştım mı dedim. Hayırlısı ne diyeyim 😊

Back