Hamileliğinde hiç bulantı/kusma yaşamayanlar

Kimmik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
2.227
3.032
133
Kızlar hamilelikte bulantı, kusma sorunları hiç hiç ama hiç yaşamayan var mı aranızda?

Çevremde kimi görsem hamile olarak, herkesin en geç 2. ayda bulantıları ve kusmaları başlıyor ve genelde 4. aya kadar sürüyor, sonra geçiyor. Bazılarının da hamileliği tam 9 ay sürekli mide bulantısı ve kusmayla geçiyor. Bu dönemlerinde hiçbir şey yiyip içemedikleri için sürekli serum almak zorunda kalanlar var. Ya da kıyma, soğan kokusu gibi belirli şeylere hassasiyeti olanlar ve bunlardan uzak duranlar var. Ama hiç bulantı yaşamayan veya kusması 1-2 defa ile sınırlı kalan kimseyi maalesef görmedim.

Üstelik bu sorunlar sırf bulantı ve kusmayla da kalmıyor, kanama görenler, düşük tehlikesi yaşayanlar da çok sık rastlanıyor. Hamilelik demek bu sorunları yaşamak demek mi oldu artık zamanla? Yoksa her devirde hamilelikte sorunlar yaşamak veya yaşamamak, bunların hepsi gayet normal durumlar mı?

Eski insanlar nasılmış, anneleriniz, teyzeleriniz, anneanneleriniz nasıl anlatıyorlar hamileliklerini? Yoksa yediklerimiz, içtiklerimiz doğal olmaktan çıkıp temiz havadan da nasibimiz kalmayınca bünyelerimiz de artık çok mu hassaslaştı? Tabi teknolojiyle birlikte hayat standartlarımızın kolaylaşmasının bizi çok az hareket eden bir topluluk olmaya itmesi de cabası. Sezaryeni veya normal doğum bile olsa ağrısız yöntemleri özellikle tercih etmek ne kadar doğal mesela? Çağımızın değişmesiyle bütün bu sonuçlara mecbur mu kaldık?

Birkaç konuyu bir arada yazdım ama tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi çok merak ediyorum.

Herkese keyifli hamilelikler ve sağlıklı doğumlar diliyorum.

Son düzenleme:
tabii dediginin de etkisi vardir ama birse soyle bi konu var her insanin hamileligi farklidir

Mide bulantılarımdan yola çıkarak test yaptım ve 6.haftada pozitifi gördüm . Sürekli bulanan bir midem var

Belirtileri yaşamıyosanız sizin adınıza sevindim rahat bi 9 ay geçirirsiniz umarım

Ilk hamileligimde 1 -2 defa ancak mide bulantisi oldu, onda da karadenizin kivrimli yollarinda arabaya bindigimde olmustu. Simdi inşallah 2.hamileligim oluyor, ama bulantilardan yola cikarak test yapinca ogrendim. Ayni kisinin farkli hamileliği bile oluyor yani

Ilk hamileligimde 9 ay bulamti kusma ve kanama yasadim. Suan ikinci hamileligim 3 ay bitti yine ayni seyleri bastan yasiyorum. Annemde boyleymis.teyzelerimde boyle. Birazda genetik sanirim. Cok rahat gecirirsiniz umarim :)

Ben :) sadece 1 kez mide bulantısı yaşadım onda da decavit vitamin hapı biraz buyuk oldugu için yutamadım bogazımda kaldı midem bulandı :)

Çok şanslısınız gerçekten :) benim bulantılarım yeni azaldı. 3 gündür bulantı ilacı almıyorum. Bu zamana kadar ilacı almasam yemek yiyemezdim. Bünyeden bünyeye değişiyor. Kimisi doğuma kadar devam ediyor kimisinin hiç olmuyor. Benim teyzem doğuma kadar hep çıkarmıştı. Su içse kusuyordu. Annem ilk aylar biraz yaşamış sadece.
Dediğiniz gibi artık doğal şeyler tüketmek imkansız gibi bir şey oldu. Bulantı için değil belki ama düşük tehlikelerinin artmasında bunun etkisi çoktur. Doğal olmayan şeylerle sağlıksız embriyolar daha çok oluşuyor.

Ben iki tane hamilelik geçirdim ve ikisinde de ne mide bulantısı ne de kusma oldu, sadece son haftalara doğru mide yanması vardı o da bebek büyüdüğü için mideye baskı yaptığı için oluyordu. Bende çevremde hep mide bulantısı ve kusması olanları duyuyorum bizim gibi olan pek duymadım, şanslıyız demek ki :)

Benim de 7.hafta gibi bulantı başladı kusma olmadı ama bulantı inanın daha kötü(kusmaktan korkan biri olarak),3 ay bittiğinde ise bulantı yok oldu ama 1-2 kere çıkardım..şuan çok şükür iyiyim ancak buzdolabını kesinlikle açamıyorum,nedense orayı açınca öğürme başlıyor,nedenini hala çözemedim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…