Premature Bebekler hamileliğinde hafta geriliği yaşayan anneler lütfen yardımcı olurmusunuz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

zindegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
224
2
46
İzmir
selam arkadaşlar benim bebeğim 36 haftalık prematüre olarak doğdu yanlız 4 hafta anne karnında geriydeymış yani 32 haftalık olarak kabul ediyor doktorumuz.1660 gr 43 cm doğdu 45 gün yoğun bakımda küvezde kaldı şuan 8 aylık yanlız düzeltilmiş yaşını nasıl hesap edeceğimi bilemiyorum.gelişimine gelince boyu 73 cm kilosu 7.600 kg sağına soluna dönüyor ayrıca çok rahat ters de dönebiliyor sesler çıkartıyor seslere tepki veriyor desteksiz 1 dakikaya yakın oturuyor yanlız hareketleri olmasına rağmen daha emeklemedi iki dışı çıktı.konuyu açmamın sebebi şu benim durumumu yaşamış annelerimiz bebeklerinin gelişimlerini yazabilirlerse çok sevinirim ne zaman yürüdüklerini kaç aylıkken konuştuklarını vs gibi şimdide teşekürler

canım benım oqlum 7 aylık doqdu 1.400 qr olarak 2 ay kuvezde yattı cok qec oturdu cok qec yurudu ama konusması erken olmusdu sadece cok korkuyordum yuruyemeyecek konusamıyacak dıye ama allaha sukur suan 5 yasında tosun qıbı masallah kızımda 8 aylık doqdu 2.5 kq suan 2 aylık 5 kq 60 cm masallah kızımında qelısımı cok quzel anormal bırsey olmadıqı surece kafana takma onlar kendılıqınden buyurler zaten bızım yapcaqımız tek sey bol bol ılqılenmek zamanı qelınce yurur zaten o allah analı babalı buyutsun meleklerımızı :16:

benim oğlumda iki hafta geri geldiği söylendi şu an 19 aylık 3 ay sonra düzletilmişi kaldırıyorz dedi doktor geç konuştu geç yürüdü diye kafana sakın takma başka bebeklerle kıyaslama bebeğini o zaman psikolojisi bozuluyo insanın yazdıklarına göre gayet normal 2 yaşına gelene kadar düzeltilmiş hesaplanıyo

yazmayı unuttum benim oğlum erken emekledi sıraladı ve yürüdü(8 aylıkken ) konuşmasına gelince hereyi bir kere söyledi bi daha söylemedi şu an 25 kelime söylüyo cümle kuramadı henüz inş oda olur yakında

benim ilk oglum 1700 gr dogdu 32 haftalık aynı senin gibi 35 haftalık girdim doguma ama 32 haftralık çıktı cin gibiydi maşalah sadece ilk başlarda yemesi içmesi gayet güzeldii sonra azaldı zorla yedirdik felan 1 bucuk yaşında yürüdü 8 aylıkken emekledi 1 yaşında diş çıkardı hepsi oluyo zamanla yeterki saglıklı olsunlar cnmm kalbini tüm tut :49:

paylaşımlarınız için çok teşekürler arkadaşlar sürekli takibini doktorları yapıyor ama genede içime bazen şüpehler düşebiliyor Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin

benim ilk oglum 1700 gr dogdu 32 haftalık aynı senin gibi 35 haftalık girdim doguma ama 32 haftralık çıktı cin gibiydi maşalah sadece ilk başlarda yemesi içmesi gayet güzeldii sonra azaldı zorla yedirdik felan 1 bucuk yaşında yürüdü 8 aylıkken emekledi 1 yaşında diş çıkardı hepsi oluyo zamanla yeterki saglıklı olsunlar cnmm kalbini tüm tut :49:

pekiy düzeltilmiş yaşı hangi haftadan hesaplandı 35 mı 32 mı canım

benim oğlumda 30 haftalık doğdu.şu an düzeltilmiş 11 aylık ama emeklemedi yüzüstü durmaktan pek hoşlanmıyo,dönüyo oturuyo ama yürümesi biraz geçikecek gibi.illa emeklemek zorundamı?

Selamlar benim kizim 29 hf dogdu 1290 kg 38 cm 55 gun kuvezde kaldi 9 aylik duzeltilmis 6.5 aylikken desteksiz oturdu 12 aylikken emekledi yani duzeltilmis 9 aylikken suan 16 aylik duzeltilmis 13 aylikkendi kendine koltuga tutunup kalkiyo yan yan siraliyo 4 gundurde bi yere tutunmadan duruyo hic disimiz yok bende yasimdan sonra cikarmisim bu gidisle protez taktiricam:)))) baba mama anne gel bebe abi nennene yani anneanne dede 1 haftadirda baba gel dio:))) en son 1 ay evvel 9 kg 79 cm dik haftaya rop muayenemiz var ama bebekken operasyon falan gecirmedik rabbim herkezin ewladina sifasini versin cok fazlada endise etmeyin

selam kızlar benim oğlumda 32+5 te 1630 gr 40 cm doğdu muayenelerimiz güzel geçti biz düzeltilmiş 9 aylık emeklemeye başladık 11 aylık yürümeye başladık şuan düzeltilmiş 14 aylığız 12 tane dişimiz var gerçi 4 tanesi yeni çıktı şimdi 7800 gr 79 cm isterse herşeyden azıcık tadıyo ama hala mama yiyoruz bence kafamıza takmayalım sağlıkları yerinde olsunda yeter :nazar:

benim oğlumda 30 haftalık doğdu.şu an düzeltilmiş 11 aylık ama emeklemedi yüzüstü durmaktan pek hoşlanmıyo,dönüyo oturuyo ama yürümesi biraz geçikecek gibi.illa emeklemek zorundamı?

oğlumun doktoru bazı bebeklerin emeklemeden yürüdüklerini söylüyor yani illa şart değil emeklemesi

Arkadaslar merhaba, bugün itibariyle 30+1 haftalık ikiz hamileyim, çift yumurta ikizi. 26. Haftadan bu yana bebeklerinden birinde büyüme yavaşlaması görünüyor, suan 27. Hafta ile uyumlu diyebiliriz ölçüleri için. Bu is sanırım sadece boy ve kilo azlığı ile sınırlı kalmıyor, sizlerdeki durum neydi hamileliginizde? Bir de mesela 34. Haftada dogum yapsam 3 hafta gerilikten dolayı bebeğimin organ gelişimini de 31 haftalık gibi mı dusunmeliyim? İlla ki kuveze giriliyor mü? Not: diğer bebeğimin gelişimi normal, 30 hafta ile uyumlu...

Arkadaslar merhaba, bugün itibariyle 30+1 haftalık ikiz hamileyim, çift yumurta ikizi. 26. Haftadan bu yana bebeklerinden birinde büyüme yavaşlaması görünüyor, suan 27. Hafta ile uyumlu diyebiliriz ölçüleri için. Bu is sanırım sadece boy ve kilo azlığı ile sınırlı kalmıyor, sizlerdeki durum neydi hamileliginizde? Bir de mesela 34. Haftada dogum yapsam 3 hafta gerilikten dolayı bebeğimin organ gelişimini de 31 haftalık gibi mı dusunmeliyim? İlla ki kuveze giriliyor mü? Not: diğer bebeğimin gelişimi normal, 30 hafta ile uyumlu...

benim bebeğim 4 hafta anne karnında geri kalmıştı 45 gün kaldı küvezde 1660 gr 43 cm doğdu.açıkçası organlarının gelişimi konusunda pek sıkıntı yaşamadık ama kalbi delik doğmuştu ilaç uygulandı şeker depoları tam olarak gelişmediği için belli bir süre de o yüzden tedavi gördük ama Allaha çok şükür bariz bir organ sorunu yaşamadık.ama anne karnında yaklaşık 20 gün aç kaldığı için vucut direnci çok düşüktü oğlumun ama hamd olsun şimdi iyi.Rabbim evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

benim bebeğim 4 hafta anne karnında geri kalmıştı 45 gün kaldı küvezde 1660 gr 43 cm doğdu.açıkçası organlarının gelişimi konusunda pek sıkıntı yaşamadık ama kalbi delik doğmuştu ilaç uygulandı şeker depoları tam olarak gelişmediği için belli bir süre de o yüzden tedavi gördük ama Allaha çok şükür bariz bir organ sorunu yaşamadık.ama anne karnında yaklaşık 20 gün aç kaldığı için vucut direnci çok düşüktü oğlumun ama hamd olsun şimdi iyi.Rabbim evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Âmin inşallah, size de cok gecmis olsun, allahım başka ayrılıklar yaşatmasın inşallah...kac haftalık doğmuştu peki, bı de ciğer geliştirici vurulmus muydun?

Âmin inşallah, size de cok gecmis olsun, allahım başka ayrılıklar yaşatmasın inşallah...kac haftalık doğmuştu peki, bı de ciğer geliştirici vurulmus muydun?

ben 36 haftalık doğum yaptım yanlız bebeğim 32 haftalıkken tamamen kendini kapattığı için gelişmediği için doktor 32 haftalık olarak değerlendirdi.şanslıydık çiğerleri gelişmişti o yüzden iğne yapılmadı

ben 36 haftalık doğum yaptım yanlız bebeğim 32 haftalıkken tamamen kendini kapattığı için gelişmediği için doktor 32 haftalık olarak değerlendirdi.şanslıydık çiğerleri gelişmişti o yüzden iğne yapılmadı

İnşallah bizde cok sorun yasamadan atlatiriz, şimdiki durumu nasil peki?

RAbbime binlerce kez şükürler şimdiki durumu gayet iyi korkmayın inşallah sizin bebeğinizde çok iyi olacaktır

Valla umut oldunuz bana, Allah razı olsun...cok kötü orneklerde var nette, allak bullak oldum, inşallah bizim için de hersey güzel gelişir, cok saolun....

ecmain siz moralınızı bozmayın kötü örnekleride okuyup çok üzmeyin kendinizi sadece olumlu düşünün dua edin siz ne kadar iyi şeyler düşünürseniz inşallah o kadar güzel gelişmeler olur bebeğiniz ile ilgili.Allah uzun sağlıklı bir yaşam nasip etsin bebeğinize

Back