Hamileliğin manevi boyutu... Neler okumalı, hangi alışkanlıkları kazanmalı?

duaduadua

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2015
61
77
39
Hayırlı sabahlar hayırlı cumalar kızlar,

Hamilelik öncesinde merak eder, araştırır, notlar alırdım zaten. Bu hafta içi hamile olduğumu öğrendim. Şimdi daha bi merakla araştırıyorum. İstedimki herkes bildiklerini paylaşsın, birbirimizin bilgilerinden faydalanalım. Öğrendiklerimi şöyle sıralıycak olursam;

*Hep abdestli olmalı, özellikle yemek yerken.

*Hamileliğin boyunca en az bir hatim yapmaya gayret et.

*Bebek hareket ettiğinde elini üzerine koyup, salavat getir, ihlas suresi oku.

*Mümin insanların yüzüne bak.

*Devamlı zikir çek.

*Bolca yasin, tefriciye ve tüncina hatmi yap.

*İlk 4 ay içerisinde 70 bin "Sübhanallahi ve bihamdihi" teşbihi çek (Çocuk salih bir kul olur).

*Her farz namazından sonra Araf suresi 189. ayeti oku (Fiziki yapısı düzgün olur).

*İbrahim suresini okuyun, yumuşak huylu olur.

*Her gün 2 rekat namaz.

*Her gün Fatıma annemize bir fatiha hediye edilmesi onun gibi kolay doğum yapmaya vesile olur.

*Vakıa suresini okuyun, bereketli olsun.

*Rahman suresini okuyun, ahlakı güzel olsun.

*Yusuf suresini okuyun, yüzü güzel olsun.

*"El musavvir" esması; çocuğunuzun sağlıklı ve güzel olması için okunur.

Bu bilgilerin dayanağı ne derseniz bana olumlu katkısı olacak bilgiler olduktan sonra çok da önemli olduğunu sanmıyorum. Mesela keşke sadece hamilelikte değilde her zaman abdestli olabilsek her daim.

Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. İmanlı, güzel ahlaklı birer evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin....

Sizlerde bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ...

Ne güzel bir konu... Maalesef birçok kişi için bunlar boş.
Ben yakın arkadaşlarımla bile bu tarz konularda birşey paylaştığımda çok keskin tepkiler alıyorum.
Artık onlarla konuşmamaya karar verdim malûm onlar zarar görüyor.

Şu an gebelik takvimini de görünce tıpkı kendi hamileliğimi ilk öğrendiğim günü hatırladım. :)
Emin olmak için hastaneye giderken ve ilk testi gördüğüm an Meryem Sûresi 'ni Türkçesiyle de okuyup duygulanmış üzülmüştüm. O yapayalnızdı, iftiralar atılmıştı...Doğumu bile yalnızdı, aslında Rabbimiz vardı. Ne büyük zorluk ve ne büyük lütuf bir arada...
Ben lâyık değilim ama bana da tıpkı Meryem annemiz gibi, Efendimiz'in anneciği gibi hanımları kızları gibi anne olmak şerefini lâyık gördü diye çok hüzünlenmiştim.
Doğrusu Meryem annemizin yaşadığı çokkkkk zor gelir hep bana...biz çok kolay şartlarla yaşıyoruz. Hastanesi doktoru çevremizde aileler eş dost... O yalnızdı.Yine de memnuniyet yok bizde...çok içim burkulur o günden beri.
Şimdi sen bunları yazınca sevindim.
İnşallah hakkıyla yapabiliriz elimizden geleni.
Hamileliğin ve evladın da mübârek olsun arkadaşım bu güzel gün hürmetine...Evladın, evladımız salihlerden olsun inşallah. İnşallah Rabbim'in yolunda yetiştirebilmeyi de nasip eder bize...
Güzeeel bir 9 ay seni bekliyor inşallah kolaylıkla geçirirsin herşeyin kolay ve bereketli güzel olsun:)
Sevgiler...
Selamınaleyküm...

Aleykümselam arkadaşım, çok sevindim benim gibi düşünen birinin yorumunu görünce. Dua ve dileklerin için amin diyorum inşallah, Allah razı olsun.

Hakikaten öyle güzel, özel ve rahat şartlarda yaşıyoruz ki, her yaşantımız olsuğu gibi bu dönemi de. Yaşadığımız bu lütfun hakkını verenlerden eylesin Rabbim inşallah. Şükrünü edebilenlerden eylesin.

Doğumunuza az kalmış, ne güzel, ne heyecanlı olsa gerek, Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Dua ile...

Merhaba arkadaşlar, çok güzel bir başlık olmuş, benimde araştırdığım bir konuydu. Tşk ederim. Roxalanne doğuma az kalmış, Allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına al inşallah, duaduadua sanada hayırlı sağlıklı bi hamilelik dilerim

bana bir arkadaşım hamileliğin güzel tamamlanması ,düşük olmasını engellemek için ve kolay doğum için ' ya Tamm' ism-i şerifi önermişti... günde 7 kere söylenmesinin yararı varmış :)

Teşekkür ederim sizde yolu yarılamışsınız nerdeyse :) Rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

bana bir arkadaşım hamileliğin güzel tamamlanması ,düşük olmasını engellemek için ve kolay doğum için ' ya Tamm' ism-i şerifi önermişti... günde 7 kere söylenmesinin yararı varmış :)

Aaa çok iyi ya bunu ilk kez duydum, okuyacağım inşallah

Çok güzel bir konu başlığı olmuş. Ben yarım saat önce hamile olduğumdan emin oldum. Allah hepimizin gönlüne göre versin Herbirimizi korusun yavrularını sağlıklı mutlu güzel insanlar iyi insanlar olsunlar inşallah....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…