Gebeliğe Hazırlık Hamileliğin ilk haftalarında hangi belirtileri yaşanır?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Algernonya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2019
458
349
53
Merhabalar,
Hamileliğin ilk haftalarında hangi belirtiler yaşadınız, tecrübeli arkadaşlar?🙂
Mesela bel ağrısı ya da sivilcelenme olur mu?

Sivilcelenme hiç duymadım ama bel ağrısı,sağ kasik ağrısı şişkinlik ,ve aşırı koku hassasiyeti en belirgin şekilde hissedilen belirtiler. Benim en büyük degisimim kokular üzerine oldu çok uzaklardan bile aklına gelebilecek herşeyin kokusunu alabiliyorum 5.haftada başladı hala devam ediyor birde çok sinir bozucu ama uyku problemim oluştu sanki biraksalar 24 saat uyumuşum gibi 🙂

Göğüs şişkinliği, bulantı, gaz , hiç yasamadigim kabizlik, sol kasık batması, uykuya doymama ve tabiki adet gecikmesi . Şu anda benzer belirtiler yaşıyorum inşallah hamileyimdir kucağıma almak nasip olur.

Merhabalar,
Hamileliğin ilk haftalarında hangi belirtiler yaşadınız, tecrübeli arkadaşlar?🙂
Mesela bel ağrısı ya da sivilcelenme olur mu?
Ben İlk haftalar hiç hamile degilmisim gibiydi
Sadece bel ağrısı ve sol kasık ağrısı olmuştu
Sivilcelenme , bulantı ve halsizlik 7. Haftadan sonra basladi hala artarak devam ediyor

Adetten önce Göğüs ucu acısı ve kasık batması. Ben farketmemiştim ama gündüz uykusu da uyumuşum 1-2 saat. Adetim birkaç gün geçince de göğüs hassasiyeti olmuştu.

Ben reglimden 4 gun once yasamis oldugum talihsizlikten dolayi tesadufen ogrendim yumurtlamadan sonra ara ara hep kasik batmasi oldu tek ondan suphe duydm. Ama ogrendigm gunden beri belirtileri anlamaya basladm. Asla rafa uzanamiyorum egilemiyorum kasiklarim ve karnim cok batiyo gogus damarlarm belirginlesti idrarda bulaniklik var koltuktan tek seferde kalkamiyorum belkide dusmemden kaynaklidir bilmiyorum ama adet gunum gelmemesine ragmen ben cok yogun hissettim

Kesinlikle öyle ama engel olamıyorum belirti arayıp duruyorum
Tahmin edebiliyorum ama inanın ne zaman kendinizi rahat bırakırsanız o zaman oluyor.
Eşimde varikosel var Allahtan umut kesilmez deyip tüp bebek yapmadan 3sene normal denedik olmadı çünkü stres belirti arama herşeyi kafama takıyordum tüp bebek yaptırdık kimyasal gebelik oluştu ondan 2 ay sonra tam olmuyor dediğim anda, dondurulmuş embriyolari koyduralım kafasinda rahatlamışken normal yolla hamile kaldım.
Stres yapmamak cok zor biliyorum bu kadar cok isterken ama kafanızı dağıtacak birseyler bulun derim.

Stres yapio surekli belirti aradığınız icin olmuyor muhtemelen kendinizi rahat bırakabilseniz cok daha kolay olacak inanın.

Aynen ya. Tribe girdim, arada bir nükseden bel ağrım oldu onu bile acaba hamilelikten mi diye şüphelendim😂
Çok odaklanmamak lazım da bi yandan da çok heyecanlı ya😕🙂

Back