Hamileliğin ilk aylarında hurma

Zeryya

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
468
226
Merhaba hanimlar. Ben 4 haftalik hamileyim ve günde 2 3 hurma yiyiyorum. Fakat psikolojikmi bilemiyorum fakat hurma yedigim de sol tarafimda kasilma ve vajinamda batma hissi olusuyo. Bu beni korkutuyor . Bi kac gün önce lekelenmem olmustu ve doktor progestan vermişti. Acaba bu durumda yemek zararlimi?

Erken dönemde düşüğe sebep olabilir. Günde bir tane yiyin illa yemek isterseniz. Son aya girdiğinizde günde 5 tane yiyin. Doğumu kolaylaştırır Allahın izniyle.

İlla olacak diye bir şey yok. Tecrübe de etmedim. Duyduklarım bu yönde.. çünkü doğumu kolaylaştırma faydası var. Rahime açılma etkisi veriyor. Neden yiyorsunuz sevdiğinizden mi faydası olur diye mi?

Bende hurmanın son aylarda doğumu kolaylaştırdığı için yenilmesi iyi diye duymuştum. Yemeyin bence riske gerek yok

İlla olacak diye bir şey yok. Tecrübe de etmedim. Duyduklarım bu yönde.. çünkü doğumu kolaylaştırma faydası var. Rahime açılma etkisi veriyor. Neden yiyorsunuz sevdiğinizden mi faydası olur diye mi?
Bende kanszlk vardi ve bana bunun icin hurma yemem tavsiye edildi. Bu yüzden yemeye baslamistim ama birdaha kesinlikle yemeyecegim son aya kadar

Kansızlık için çekirdekli siyah üzüm yiyin keçiboynuzu pekmezi yiyin ama hurma bence daha yemeyin
Kasigim hafiften agrimaya basladi yedkten sonra . Bu gün ikinci günun yiyorum . Allahim bebegime bsy olmasn😔 artik yemeyecegim. Dediklerinizi kullanacagim insaAllah

Bende kanszlk vardi ve bana bunun icin hurma yemem tavsiye edildi. Bu yüzden yemeye baslamistim ama birdaha kesinlikle yemeyecegim son aya kadar
Normal bir kişiye fayda eder ama gebeye uymaz bu formül. Bazı bitki çayları da öyledir. Maydonozu çok yemeyin mesela o da düşüğe sebep olur.

Son ay günde beş tane iyi yıkanmış yersiniz. İri güzel hurma alın. Medjool cinsi. Küçük ince ve dışı parlak olanları şekerli sıvıya batırıyorlarmış satmak için. Bir de insta nız varsa Erdem Öner e bakın. Hurmayı sterilize etmeyi anlatıyor. Ben ramazanda yaparım bir kutu hurmayı. Tertemiz yerim. Yarasalar dadanırmış hurmalara dezenfekte etmek lazımmış.

Şimdiden sağlıklı doğum dilerim.

Kansızlık için çekirdekli siyah üzüm yiyin keçiboynuzu pekmezi yiyin ama hurma bence daha yemeyin
Şeker karıştırılmamış pekmez, has pekmez en güzeli ve siyah kuru üzüm. 👍🏻 çayı kahveyi azaltacağınız için kansızlık azalacaktır. Birde deterjan değdirmeyin ellerinize. Kalın temizlik eldiveni alın. Deterjanlar da çok kansızlık yapıyor. Yumuşatıcıyı kesmenizi öneririm. Deterjanı da oldukca az atın. İçeriğinde az kimyasal olan deterjana geçin. Tenimize değdikçe hep özellikle kadınlarda kansızlıkta etkisi varmış. Bulaşık makinanıza parlatıcı değil sirke koyun.

Normal bir kişiye fayda eder ama gebeye uymaz bu formül. Bazı bitki çayları da öyledir. Maydonozu çok yemeyin mesela o da düşüğe sebep olur.

Son ay günde beş tane iyi yıkanmış yersiniz. İri güzel hurma alın. Madjool cinsi. Küçük ince ve dışı parlak olanları şekerli sıvıya batırıyorlarmış satmak için. Bir de insta nız varsa Erdem Öner e bakın. Hurmayı sterilize etmeyi anlatıyor. Ben ramazanda yaparım bir kutu hurmayı. Tertemiz yerim. Yarasalar dadanırmış hurmalara dezenfekte etmek lazımmış.

Şimdiden sağlıklı doğum dilerim.
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Cunku farkettm de evde olanlar sizin bahsettiginz sekilde parlak olanlarmis. Onlari esime yedirecegim 😂, ben son ayda dedignz hurmalrdan tuletecegm

Şeker karıştırılmamış pekmez, has pekmez en güzeli ve siyah kuru üzüm. 👍🏻 çayı kahveyi azaltacağınız için kansızlık azalacaktır. Birde deterjan değdirmeyin ellerinize. Kalın temizlik eldiveni alın. Deterjanlar da çok kansızlık yapıyor. Yumuşatıcıyı kesmenizi öneririm. Deterjanı da oldukca az atın. İçeriğinde az kimyasal olan deterjana geçin. Tenimize değdikçe hep özellikle kadınlarda kansızlıkta etkisi varmış. Bulaşık makinanıza parlatıcı değil sirke koyun.
Pekmeze su katmadam kesinlikle tuketmeyjn demisti bi yakinim acaba dogru mu🤔

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Cunku farkettm de evde olanlar sizin bahsettiginz sekilde parlak olanlarmis. Onlari esime yedirecegim 😂, ben son ayda dedignz hurmalrdan tuletecegm

Eşinize bir şey demeden tükettirin yıkayın dışını iyice. Sonra aldıklarınız dediğim gibi olsun. Peygamberimizin elleriyle diktiği acve hurmasından da tadımlık yiyin.

Hurma konusunda ucuza veya market ürünlerine bakmamak lazım. Çok katakülleler dönüyor çünkü.

X