Merhabalar. Ben aşılama ile hamile kaldığımı düşünüyorum. Testim pozitif görünüyor. Akşama kan vericem.
Sorum şu: Gebeliğin ilk haftalarında neye ne kadar dikkat etmem lazım? çevremdekiler aşılama sürecinde olduğumu biliyor. Özellikle ağırlık 4-5 kg veya daha az hiçbir şey kaldırmama izin vermiyorlar. Sağ olsunlar elimden alıyorlar. Ve yavaş yürümem gerektiğini söylüyorlar. Bunlar ne ölçüde önemli? Teşekkür ederim
Çok ağır şeyler taşımayın, yukarılara uzanmayın diyorlar ama ben pek bi etkisi olabileceğini sanmıyorum çoğu doktor da sorun olmayacağını söylüyor. Ama yine de dikkat etmek de fayda var.
Sağlıkla kucağınıza alın
Merhabalar. Ben aşılama ile hamile kaldığımı düşünüyorum. Testim pozitif görünüyor. Akşama kan vericem.
Sorum şu: Gebeliğin ilk haftalarında neye ne kadar dikkat etmem lazım? çevremdekiler aşılama sürecinde olduğumu biliyor. Özellikle ağırlık 4-5 kg veya daha az hiçbir şey kaldırmama izin vermiyorlar. Sağ olsunlar elimden alıyorlar. Ve yavaş yürümem gerektiğini söylüyorlar. Bunlar ne ölçüde önemli? Teşekkür ederim
Folik asit almaya başlamalısın o çok çok önemli. En az 400 mcg. Olmalı ona dikkat et.
Ayrıca bol bol dinlen uyumaya çalış ve yukarıya doğru mesela tabak çanak almaya uzanma. Plasentanın oluşup rahimde yerleşeceği haftalardasın sıkıntı oluşmasın