Doğuma Hazırlık Hamileliğin ilk ayında nelere dikkat etmeliyiz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

1Libby

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2022
387
400
18
31
Merhabalar. Ben aşılama ile hamile kaldığımı düşünüyorum. Testim pozitif görünüyor. Akşama kan vericem.
Sorum şu:
Gebeliğin ilk haftalarında neye ne kadar dikkat etmem lazım?
çevremdekiler aşılama sürecinde olduğumu biliyor. Özellikle ağırlık 4-5 kg veya daha az hiçbir şey kaldırmama izin vermiyorlar. Sağ olsunlar elimden alıyorlar. Ve yavaş yürümem gerektiğini söylüyorlar. Bunlar ne ölçüde önemli?
Teşekkür ederim

Allah sağlıcakla kucağına versin canım, valla bende herşeyi tam tamına yaptım ama yine düştü,bunları düşünme stres yapma, Allah verirse veriyor zaten

Allah sağlıcakla kucağına versin canım, valla bende herşeyi tam tamına yaptım ama yine düştü,bunları düşünme stres yapma, Allah verirse veriyor zaten
Yaaa çok üzüldüm. Düşen bebeklerin genelde gelişimi iyi olmuyormuş ve doğarlarsa da sıkıntılı doğarmış. Umarım Allah sağlıklısını nasip eder

Çok ağır şeyler taşımayın, yukarılara uzanmayın diyorlar ama ben pek bi etkisi olabileceğini sanmıyorum çoğu doktor da sorun olmayacağını söylüyor. Ama yine de dikkat etmek de fayda var.
Sağlıkla kucağınıza alın

Folik asit almaya başlamalısın o çok çok önemli. En az 400 mcg. Olmalı ona dikkat et.
Ayrıca bol bol dinlen uyumaya çalış ve yukarıya doğru mesela tabak çanak almaya uzanma. Plasentanın oluşup rahimde yerleşeceği haftalardasın sıkıntı oluşmasın

İlk ay değilde ilk 3ay hep dikkat et fazla yorma kendini herşeyi stres yapıp kafana takma hayırlısıyla alırsın kucağına bebeğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…