Gebeliğe Hazırlık Hamileliğin ilk 3-4-5. Haftalarında tatil yapmak sorun olur mu ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yenievli1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
83
18
88
Kızlar eşimle yaz tatili için gezmeyi düşünüyoruz ilk tatilimiz olacak yumurtlama günlerim Haziran 30 Temmuz 1-2-3 civarı. Ben bu tarihlerde hamile kalsam Allah nasip ederse tabi bir hafta sonrasında 15-20 günlük tura çıksak acaba tehlikeli olur mu yoksa hamileliğin daha ilk haftaları olacağı için sıkıntı olmaz mı düşünceleriniz öğrenebilir miyim ? Tabi o sırada hamile kalırsam ancak tatil esnasında öğrenmiş olurum. Temmuz başında hamile kalmak istememin sebebi öğretmenim Doğumu 2.dönem ortalarına denk getirebilirsek çok güzel olur öyle düşündüğüm için. Yoksa sizce önce Temmuz’da gidip tatil yapıp rahat rahat sonra hamilelik için Temmuz sonu gibi mi deneme yapsak çok kararsızım.Bir de aklımda şu var hemen olmayabilirmiş ilk denememiz olacak acaba ertelemeyip denesek mi

Şimdiden plan yapmayın derim .
Daha olup olmayacağını bilmiyorsunuz zaten planlı düşünürseniz muhtemelen olmaz Çünkü farkında olmadan strese girmiş olursunuz .
Akışına bırakın rahatça tatilinizi yapın ha olur da hamile kalırsanız değmeyin keyfinize :)
Ben de öğretmenim zaman açısından bu aylarda istemenizi anlıyorum ama hayırlısını isteyin :)

İster istemez stres oluyor tabi insan.göreve göre plan yapınca böyle oluyor .yumurtalama günleri tam tatile çıkmadan önceki haftaya denk gelince düşünmek zorunda kaldım yoksa tatildeyken denerdik

Yeni hamileyken tatile çıkan var mı arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
Ben yeni hamileyim 4 haftalık 5 e gireceğiz hamileliğimi 22 Mayıs’ta öğrendim dün kontrole gittim, doktora sordum bayram içiN pLanımız var sorun olur mu diye , bir sıkıntı yok. Gidebilirsiniz ama yolunuz uzun ise 2-3 saatte bir mola verip 5-10 dakikalık yürüyüşler yapın ve kendinizi yormayın dedi.. ikiz bekliyorum ben daha sıkıntılı benim ama dediğim gibi sorun olmayacağını söyledi.. umarım sıkıntı çıkmaz

Yaaa okurken çok sempatik buldum dedim ki işte benden bi tane daha
Valla plan yapmışsınız olmaz benden söylemesi.
Ayrıca kendinizi iyi hissettiginiz sürece her şeyi yapabilirsiniz hiç sorun olmaz ama kendinizi çok yormayın yürüyüşlerinize sık sık dinlenme molası ekleyin

Yeni hamileyken tatile çıkan var mı arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Ben canım hatta ilk doktor kontrolümü Alanya da bir özel hastane de gidip gördüm. Tatile çıkmadan 3gün önce öğrenmiştim ve bizimde ilk tatilimizdi doktor bana sadece ani hareket yapma havuza girmeni tavsiye etmem denize girebilirsin sıkıntı olmaz demişti. Tatil sonu tayin isteme dönemi başladı ve benim birde bulantılarım tabi. Hamileliğimin ilk haftalarında ev bile taşındı sağolsun annem yaptı herşeyi ama yollardaydım ben hep.. çok şükür şimdi 5yaşında bende öğretmenim temmuz 17son adet tarihimdi ve 2.dönemi bende kapatmıştım tamamen sen rahat plana pek gelmiyor bu işler bide..

Bence riskli tam da yerleşme zamanları. Ben 48 bhcg ile hamile olduğumu öğrendim çok düşük bir değer ama öğrendikten sonra 10 saatlik otobüs yolculuğu yaptım birkaç gün sonra kimyasal gebelik yaşadım.

Çok teşekkürler cevap için inşallah sağ Salim kucağınıza alırsınız

Acaba yolculuktan dolayı mı olmuştur geçmiş olsun

Öğretmen olunca plan yapayım diyorum ama haklısınız planlayınca olmaz zaten ben de muhtemelen eğer kalırsam tabi tatilde öğrenmiş olurum teşekkür ederim cevap için

benim gibi takıntılı mısınız siz de

İnşallah sıkıntı çıkmaz tatil sonrası deneyimlerinizi nasıl geçtiğini mide bulanınızı falan var mı oldu mu diye yazarsanız çok sevinirim hyurlı olsun bana da dua edin nasip olsun inşallah

benim gibi takıntılı mısınız siz de
Ben de plan yaptım sonra palnladigim ay stresten beklentiden gecikme oldu ben test bile yapmadan kendimi anakralice ilan ettim sonra adet oldum düşük yapıyorum diye düşündüm kanama başlamadan kan vermiştim tescillensin diye kanama başladı aynı gün ben yaş tutarken eşim beni teselli ederken sonuç çıktı ben hamile bile değilmişim
Valla şimdi çok komik geliyo ama yaşarken zordu.
Akışa bırakın ama illede hemen bu ay olacak gibi düşünmeyin. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin

Amin çok teşekkür ederim herkes öyle söylüyor evet plan yapma diye Allah size de bana da nasip etsin hayırlısıyla

Amin çok teşekkür ederim herkes öyle söylüyor evet plan yapma diye Allah size de bana da nasip etsin hayırlısıyla
Ben şuan 20 haftalık hamileyim ve hiç olmaz dediğim gelecek aya inşallah dedim ay nasip oldu . O ay beklemedigim için stres beklenti vs yoktu .
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah aratmasin kucaklarımızı boş bırakmasın verdiğinde kıymet bilmez etmesin

cnm benim henüz çok çok yemi ama 3,5 yıllık evliyim korunmamıza rağmen ilk denemede tuttu :) yani nezaman düşünüyorsan ozmn dene . Bende öğretmen değilim ama uzun günleri değerledirmek çocuğumla geçirmek için bu aydn başlamıştım denemye seneye bahar başlangıcına denk geliyor.

Hayırlı olsun bana da dua edin bana da nasip olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…