Hamileliğim ve Yeni Sahiplendiğim Köpeğim :(

Hayvanlari ne saniyorlar anlamiyorum gercekten onlar da bir çocuk, ben cocuk diyince "kiyaslanamaz" diye cirlayip duruyor bazilari cocuk işte yani...

Saniyorlar ki eve alacaklar o hayvan bir koşede kendi halinde takilacak onlar cani isteyince sevecek, ilgilenecek aman hayvan dert cikartmasin başlarina.

Cocuk sahibi olurken dahi durup dusunmeyen toplumdan hayvan sahiplenirken dusunmelerini beklemekte ne kadar mantikliysa işte.
Klozete yapmıyor kuma yapıyor diye kedisini terk edenleri gördü bu gözler.. Biri de sey demisti koltuk takımlarımı yeniliycem...

1 ayda 4 ev yazık ya cidden çok yazık. Tam seviniyor yavrum sonra hoop başka eve ordan başka eve. Ne bu eşya mı. Lütfen sizin gibiler köpek sahiplenmesin. Onu alırken herşeyiyle düşünmeniz lazımdı. İstediğiniz zaman sevip istediğiniz zaman köşeye koyabileceğiniz bişey değil bu. Bence daha fazla alışmadan gerçekten kıymetini bilen birisine verin. Çünkü şuan vermeseniz bile ileride fazla uğraşmak istemeyip vereceksiniz.

Doğrudur hani konu neydi çok hatırlamıyorum ama aşıyla ilgili bir konuda söylemişti sadece bundan emindim doğrusu buymuş demekki peki nasıl geçiyor
Toksoplazma o dediğiniz. Hamileliğin ilk zamanlarda yapılan testlerde bakıyorlar pozitif mi negatif mi diye. Daha önce geçirildiyse sorun yok ama geçirilmediyse kedi kakasına dokunmamak,sokak kedilerine elledikten vs sonra elleri çok iyi yıkamak,çok çok iyi pişmiş et yemek,dışarda meyve sebze yememek,evde çok çok iyi yıkamak,sirkeli suda bekletmek lazım. Benim negatif iki hamileliğimde de. 3 tane de kedim var sorun olmadı. İlk gebelikte kedilerime de test yaptırdım daha önce geçirmişler mi diye geçirmemişler. Onların da çiğ et filan tüketmesi yasak kedilere de öyle bulaşıyor çünkü. Zaten vermiyorduk kedilere çiğ et filan. Kumlarını da bu süreçte ben temizlemiyorum. Sokak kedilerini seviyorum yine ama elimi yıkamadan ağzıma yüzüme sürmüyorum zaten her zaman yapılması gerektiği gibi. Normal bi insan geçirirse bu hastalığı hiç bi sorun yok hafif mide bulantısı ve ishalle geçirir. Hamile geçirince bebekte zeka geriliği,bebekte ani ölüm,görme engeli vs yapabiliyor. Yapmayadabiliyor. Bebeğe geçip geçmediğine bağlı. Bu konuda yabancı kaynaklar dahil deli gibi her makaleyi,araştırmayı okudum. Sıcakta ve soğukta yaşayamıyor mesela. Onun için etleri filan önce dondurup sonra çözdürmek ve iyi pişirmek en etkili yöntem. Özellikle yıkanmamış meyve sebzeden geçiyor.

Klozete yapmıyor kuma yapıyor diye kedisini terk edenleri gördü bu gözler.. Biri de sey demisti koltuk takımlarımı yeniliycem...
Bende yenilicem koltuk takımlarımı :KK70: 3 kediyle :KK70: dur bakalım allahtan çok pahalı değil beğendiğim koltuk takımı atarım matarım kedileri. Cins cins insanlar var dünya üzerinde. Ne çocuklarım ne kedilerim evi başıma yıksınlar,her şeyi kırsınlar isterlerse kıllarına değişmem maddi şeyleri. Koltuk takımı nedir ki onların değeri yanında.

Oyy kuzum cok baglanmis size, vermeyin sakin yazik.
Daha cok yeni gelmis, sizin duzeninize illaki alisacaktir. Esiniz de ilgilenirse duzeni oturur, internette egitimiyle ilgili bir suru video bulabilirsiniz. Zaten karniniz buyumeye basladiginda anlayacaktir, hareketleri biraz daha sakinleyecektir. Dogacak bebeginiz icin de sahane bir kardes olur. Vermeyin sakin, bir kac ay daha sabredin yeter:)

Bende yenilicem koltuk takımlarımı :KK70: 3 kediyle :KK70: dur bakalım allahtan çok pahalı değil beğendiğim koltuk takımı atarım matarım kedileri. Cins cins insanlar var dünya üzerinde. Ne çocuklarım ne kedilerim evi başıma yıksınlar,her şeyi kırsınlar isterlerse kıllarına değişmem maddi şeyleri. Koltuk takımı nedir ki onların değeri yanında.
Hemen at sokağa koltuklu evde kedi mi olurmuş ne münasabet bir de onun kılı tüyü olur sabah tribi falan olur vazoları falan kırarlar belli olmaz čekilecek dert değil :KK70:Benim de 6 yasinda bir oğluşum var kendisi devasa 35 kilo ona rağmen çok uslu hic esya parcalamaz havlamaz( sadece zile ve yabancı erkeklere havlıyoruz :KK53: ) tuvaletini eve yapmaz ama bunların hepsini yapsa dahi canı sağolsun yani napiyim değil koltukları erkek arkadaşımı parçalasa erkek arkadaşımı değiştiririm hickimse ondan kıymetli değil :KK68:

Sizi anlıyorum ama yine de çok kızdım
Bunları düşünmeniz gerekirdi bir hayvanı bir cani sahiplenmek için sadece tatlı bulmak ve sevmek yetmiyor.
Birçok kez yuva değiştirmiş bir canı böyle bir zamanda ilerisini düşünmeden almanız sorumsuzluk
Yazık birde sevmiş sizi
Böyle bir sorumluluğu aldıysanız madem başka bir yol bulun.
Oyuncak değil bu

O da bir bebek ve bir insan yavrusu kadar olmasa da ilgilenilmesi ve öğretilmesi gerek. Köpek kokusu her zaman olur bir kere, ama sizin koku hassasiyetiniz geçici. Bir de yavru köpeklerin sevgi şamarından kurtulmak biraz zordur ama küçücük daha. Yavru döneminden çıkınca sizin ruh halinize göre hareket edecek çünkü sizi öğrenecek.
Benim de bir oğlum var köpeğin yani. 3 yaşında. Basından ayrılınca hemen ağlardı binayı inletirdi. Ama şimdi umrunda değil yanındaysam sevdiriyor yoksa yaramazlık pesinde. Hamileyim mesela artık üstüme atlamasını istemiyorum anlıyor herhalde hiç atlamıyor. Burun tokusturuyoruz. Hamilelik öncesinde hoplayıp zıplayıp oynardık biz onunla ona göre düşün bir de. hissediyorlar sanırım hiç üstüme atlamadı.🙏

Her yerde bangır bangır bağırıyorlar köpeğin çocuktan farkı yok, ciddi sorumluluk ve özveri gerektiriyor diye...

ben de çok istiyorum ama alerjik bir bünyeye sahip olduğum ve tüylerinden dolayı nasıl olacağını kestiremediğim için yıllardır erteliyorum bu isteğimi.

Bir anlık hevesinizle o yavruyu alıp sonra göndermeye hakkınız yok. Bu kafa yapısıyla siz zaten hemen gönderin, daha çok alışmasın yavrucak.

Bir insan nasıl bir canı dusunmeden alır bilmiyorum. Simdiden bunlara takiliyorsaniz zatwn bebek olunca hic istemeyeceksiniz hayvancagizi. Bari çok alismadan ev bulun. Bunun kılı tuyu var çocuğa atlamasi var. Oyuncak mi bu canım bir deneyelim kafasında düşünmeden sahiplenilecek.

Sizi çok iyi anlıyorum. Lütfen kopeginize şans verin. Köpekler kedi gibi değil. Eğitim gerekiyor. Ve o da daha eve yeni geldiği ve küçük olduğu için size olan sevgisinden heyecanlı davranıyor. Zamanla durulacaktır. Köpekle bebeği aynı anda büyüten insanlarla tanışın, araştırın onlar ne yapmış acaba? Eminim yalnız değilisinizdir. Her şeyin çözümü var

Kedi ya da köpek seçerken kendinizi iyi tanımanız gerekiyor. Belli ki siz köpeğe uygun değilsiniz. Koku konusunda bir tek hak verdim onu da şunu örnek vereyim. Aşırı koku hassasiyetim vardı. Oğlum dahil herşeyden tiksiniyordum. Kedi oğlum dışında. Onun kumunu bile dikkatli olmak şartıyla ben temizledim. Bir yavru köpeğe iki gün bakmak zorunda kalmıştım, sabaha kadar başında beklemiştim, ayrılınca öyle bir ağlamaya başlıyordu ki bebek gibi, kıyamamış yanında yatmıştım. Sürekli elimi üstünde istemesi cabası. Bazen bebekten daha nazlı oluyorlar. Ben çok evcimenim, günler geçse lazım olmadıkça evden çıkmayabilirim, soğuk yapım var asla oyuncu değilim, bir köpeğin ihtiyaçlarını bu yapmla asla karşılayamam, o yüzden kedi benim için tam ideal bir evcil.bunu bilerek sahiplendim kedimi 6 yıldır birlikteyiz, yeri geldi eşyalarımı da mahvetti, koku bırakma da yaşadık, bir çok şehir değiştirdim, çok baskı da gördüm ama bırakmadım.bu arada kedim fazlasıyla snobdur. Bana çok bağlı olduğunu da sanmıuorum hayranın. Ben ona çok bağlıyım Köpekler kedilerden bin kat daha duygusal ve bağlanma duygusu güçlü hayvanlar. Çok düşünerek sahiplenmek lazım. Siz güvenilir biri bulursanız fazla uzatmadan verin, çünkü illa ki bunu yapıcakmışsınız gibi geldi. Erken olması daha hayırlı. Yazık olmuş.

savunmasız hayvanların duygularını hiçe sayıp ortada bırakmak travma yaratır,güvenleri zedelenir tıpkı çocuk gibi.sizde kendinize zaman tanıyın, onu benimsemek için.hem köpek sizin için annelik provası imkanı veriyor,onu ilk çocuğunuz gibi görün.kendi çocuğunuza göstereceğiniz toleransı,ona da verin

yavrucağız büyümeden birine hemen vermeye çalışın. birkaç günde pes etmişsiniz.
biraz daha zaman geçseydi hepsinin hallolucağını biliyordunuz sonuçta. sizi bebekle beraber köpeğe bakma fikri korkutmuş.

Herkese merhaba,
Size içinde olduğum durumu anlatmak için biraz kendimden bahsedeyim.

32 yaşındayım, Yaklaşık 2 senelik evliyim. Eşimle son 1 senedir çocuk istiyorduk, ilk 6 ay olmayınca sonrasında doktor desteği almaya başladık, ilaçlarla vs deniyorduk yine olmamıştı, sonra bu virüs durumu olunca da bir süre erteleme kararı aldık o ay hiçbir şeye dikkat etmememize hatta korunmamıza rağmen hamile kaldım.

Dönem olarak şanssız bir dönemdi belki ama ya hiç çocuğumuz olmazsa endişesini içinde hissetmiş artık anca tüp bebekle olur diye düşünen bir çift olarak tabi ki çok sevindik. Daha kalp atışı duymadım, 2 hafta önce doktora gittim en son, dilerim küçük sürprizimiz bizimle kalır sağlıkla devam ettirebilirim bu gebeliği. Ve dilerim gönlünden bir gün anne olmayı geçirmiş herkese allah evlat sahibi olmayı sağlıkla kucağına alabilmeyi nasip eder.

Bebeği öğrendikten yaklaşık 10 gün sonra da cok yakın bir arkadaşım aradı, bir yakınları yavru köpeklerini sahiplendirmek istiyormuş, bizim de köpek sevgimizi bildiği için bize istermisiniz diye sordu. Hamileliğim ilk öğrendiğim günlerde rahat geçti, kasık ağrılarım dışında bir şikayetim olmadı bir 10 gün boyunca, hep böyle devam edecek gibi düşündüm ben de sanırım ve eşimle hemen atladık bu fikre, bir haftada 4 kişilik bir aile oluyoruz dedik, aynı akşam gidip köpüşü teslim aldık, birkaç gündür bizimle ponçik. Ama bana aşırı bağımlı davranıyor. Biz 4.eviyiz son 1 ayda 4 ev değiştirmiş ve sanırım terkedilme korkusu var.

Çok sevgi dolu bir köpek ama fazla sevgi dolu, çok ani şekilde karnıma üzerime atlıyor, sürekli bir yalama huyu var ağzım yüzüm burnum her yerimi yalıyor. Eşimle iletişim kurmuyor neredeyse, tamamen benim gözlerimin içine bakıyor sürekli ve 1 adım atsam o da benle atıyor, 5 dk duşa giriyorum çıktığımda 15dk seviniyor, 1sn bile kapıdan ayrılmıyor, gece odamzıın kapısını kapadığımızda ağlıyor, açtığımızda direkt bizimle uyuyor ama aramıza da girmiyor hep benim dibimde, çişini kakasını pede yapmayı yeni yeni öğreniyor ama tam denk de getiremiyor sürekli çiş kaka temizliyor eşim, ben de kokusundan kusmaya başladım bir anda koku hassasiyetim oluştu ve çiş kaka görünce midem bulanıyor ve artık cok beni yalasın falan da istemiyorum çünkü kokuyor gibi geliyor.

Onun o bana düşkün sevgi dolu tavrı bir yandan da cok hoşuma gidiyor ama çok da bunaltıyor beni, 4 gündür bizimle 4 gündür onunla yatıp onunla kalkıyorum, bebeğimi şimdiden resmen düşünemez oldum hep köpeğin peşindeyim ve hamilelik ilerlediğinde hatta bebek doğduğunda napıcam hiç bilmiyorum. Bebek doğduğunda bebeğin altını bile temizleyecek kadar beni salabileceğini düşünemiyorum köpüşün şu anki davranışlarına bakınca. Ya da uyutsam yatagımda ya kapıyı tırmalıcak ya üzerimize atlıcak uyandırcak bir şekilde gibi geliyor, bebeğin özellikle yenidoğan zamanlarında nasıl yönetebilicem bilmiyorum çok korkuyorum.

Koku olayı her geçen gün beni daha da rahatsız etmeye başladı ilk 2 gün hiç koku almamıştım ama sürekli duş almama rağmen şu an kendim bile köpek kokuyorum gibi geliyor anlık öğürtülerle koşuyorum ve salya çiş kaka korkulu rüyam oldu evde, bir de eğitmek için gerektiğinde sert davranmak gerekiyor ona sert hayır demem bazen kızmam gerekiyor, o zamanlarda da duygulanıyorum geriliyorum ve stres oluyorum. tüm hamileliği böyle geçirmek de istemiyorum bilmiyourm anlatabildim mi :KK43:

Bir yanım bize çok alışmadan ona yeni bir ev arayalım diyor, bir yanım da sabretmelisin o da bir bebek daha bu kadar sabırsız olma diyor. Çok ikilemdeyim, siz olsaydınız napardınız diye fikir almak istedim.

Herkese sağlıklı günler

Ha karnındaki bebek ha evindeki köpek hiç farkları yok...
Ama siz farklı görenlerdensiniz
Çok içim sızladı okuyunca, günahtır dört ev değiştirmiş
Çok şey denir de ......

Bende surekli terkedilmis bir kopus sahiplendim (8 aylikti bana geldiginde). Ilk geldiginde aynen sizin dediginiz gibi davraniyordu, tuvalete gittigimde arkama agliyordu. Ona en fazla 3-4 hafta verin, sizin onu birakmayacaginizi anladiginda rahatlayacak, sizi rahat birakacak. simdi ben kendisine opucuk icin yalvariyorum mesela :KK70:
lutfen vermeyin onu baskasina, psikolojisi zaten yipranmistir. sabirli olun o size, siz ona alisacaksiniz. 1 ay sonra ayrilmayi bile dusunemeyeceksiniz.

Daha en baştan yavruyu verme fikriniz varken bence boş yere zamanınızı acaba bakabilir miyimlerle harcamayın yazık günahtır. İlerde sokağa terk edilmesinden iyidir başka bir yuva! Madem en başta pişman olacaktınız, ne diye boş yere sahiplendiniz ki

X