• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık hamilelige hazirmiyim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Berna9035

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
1.662
1.746
333
İzmir
merhaba arkadaslar. belki taniyan vardir. gecen ay bi kimyasal gebelik gecirdim ve benim icin buyuk bir yikim oldu. hamileligim cokta planli olmamisti kararsizdik. ancak kaybettikten sonra kiymetini anladim ve suan hamile kalabilmek icin cok buyuk istek duyuyorum yalniz korkularim var. bakabilirmiyim yetebilirmiyim hayatim ne derece degisir diye.
icinizden bu surecleri yasayan varsa biraz bahsedebilirmi
en buyuk endisem maddi olarak yetememek
biz esimlee dugunumuzu kendimiz yaptik ve ev aldik. buyuzden suan toplamda 4 kredimiz var. 2 tanesi 1.5 sene sonra bitecek. bir yanim diyorki ona yetebilmek icin bekle. biryanim gecirdigim bu kimyasla gebeligi gorunce bekledikce yasim gectikxe ya olmazsa diye korkuyor. bana akil verebilicek varmi

merhaba arkadaslar. belki taniyan vardir. gecen ay bi kimyasal gebelik gecirdim ve benim icin buyuk bir yikim oldu. hamileligim cokta planli olmamisti kararsizdik. ancak kaybettikten sonra kiymetini anladim ve suan hamile kalabilmek icin cok buyuk istek duyuyorum yalniz korkularim var. bakabilirmiyim yetebilirmiyim hayatim ne derece degisir diye.
icinizden bu surecleri yasayan varsa biraz bahsedebilirmi
en buyuk endisem maddi olarak yetememek
biz esimlee dugunumuzu kendimiz yaptik ve ev aldik. buyuzden suan toplamda 4 kredimiz var. 2 tanesi 1.5 sene sonra bitecek. bir yanim diyorki ona yetebilmek icin bekle. biryanim gecirdigim bu kimyasla gebeligi gorunce bekledikce yasim gectikxe ya olmazsa diye korkuyor. bana akil verebilicek varmi
Öncelikle geçmiş olsun. Ben kendimden de çevremde de gördüğüm şu eğer lükse kaçmıyorsanız bebekken yapılan masraf çok değil. Bi bez masrafı ve mama en çok yani düşünün o da emmezse bi ihtimal. Asıl masraf okul zamanı oluyor. İlk zamanlar oda da yapılmıyor bebeğe bi küçük beşik yetiyor. Yani kısacası o yapılan masraf kimseyi batırmaz. Çalışıyorsanız hamileyken de doğumdan sonra da zor oluyor. Eğer çalışmanız gerekiyorsa sizin de o zaman zor olabilir ama, bekleyin derim o zaman. Yaşınız kaçtı bu arada ?

Öncelikle geçmiş olsun. Ben kendimden de çevremde de gördüğüm şu eğer lükse kaçmıyorsanız bebekken yapılan masraf çok değil. Bi bez masrafı ve mama en çok yani düşünün o da emmezse bi ihtimal. Asıl masraf okul zamanı oluyor. İlk zamanlar oda da yapılmıyor bebeğe bi küçük beşik yetiyor. Yani kısacası o yapılan masraf kimseyi batırmaz. Çalışıyorsanız hamileyken de doğumdan sonra da zor oluyor. Eğer çalışmanız gerekiyorsa sizin de o zaman zor olabilir ama bekleyin derim o zaman. Yaşınız kaçtı bu arada ?
yasim 29. evet calisiyorum finans sektorundeyim. cok stresli bir isim var. ve ne yazikki maddi durumumuzdwn oturu onumuzdeki 10 yil falan isi brakma durumum soz konusu degil. tek maasla gecinemeyiz

yasim 29. evet calisiyorum finans sektorundeyim. cok stresli bir isim var. ve ne yazikki maddi durumumuzdwn oturu onumuzdeki 10 yil falan isi brakma durumum soz konusu degil. tek maasla gecinemeyiz
Son haftalara kadar zorlayıp çalıştınız diyelim. Önce ücretli sonra ücretsiz izine çıkarsınız biraz büyüyene kadar. Sonra kreşe verilebilir ama onda da kreş masrafı oluyor. Bakabilecek anne kayınvalide olsa o şekilde olabilir. Diğer taraftan 10 yıl ciddi süre 40 olmuş oluyorsunuz bu süre bittiğinde Ondan sonra da ne heves kalır ne cesaret

Bu arada kimyasal gebeliğe üzülmeyin. Bi sağlık sorununuz olduğunu göstermez. Hemen her kadın bu durumu yaşar. Ama adetten önce test yapmadığı için normal adet kanamasıyla atar hiç farketmez bile. O yüzden düşünürseniz adetiniz geçmeden yapmamaya çalışın test

Son haftalara kadar zorlayıp çalıştınız diyelim. Önce ücretli sonra ücretsiz izine çıkarsınız biraz büyüyene kadar. Sonra kreşe verilebilir ama onda da kreş masrafı oluyor. Bakabilecek anne kayınvalide olsa o şekilde olabilir. Diğer taraftan 10 yıl ciddi süre 40 olmuş oluyorsunuz bu süre bittiğinde Ondan sonra da ne heves kalır ne cesaret
aynen oyle kardes. 1.5 sene beklesemmi dememin sebebi yine calismayi brakicagimdan degil. 2 kredimiz biticek allah kismet ederse belki maddi olarak daha rahat olursak diye. bebege annem bakar cok sukur skntim olmaz.

aynen oyle kardes. 1.5 sene beklesemmi dememin sebebi yine calismayi brakicagimdan degil. 2 kredimiz biticek allah kismet ederse belki maddi olarak daha rahat olursak diye. bebege annem bakar cok sukur skntim olmaz.
Başlarda 1000-2000 gider masraflara. Sonra da ayda 100-200 gider çok lükse kaçmazsanız. Hesaplarınıza uyarsa böyle bi bütçeniz varsa bence düşünün. Ama bu da bizi zorlar derseniz 1,5 sene çok bi zaman değil ha 29’da anne olmuşsunuz ha 30’da

Hamileyken aylık kontroller doğum masrafı oluyor. İlk zamanlar beşik bebek arabası oto koltuğu kıyafetler bezler mama vs oluyor. Bakınca çok gibi duruyor ama hamileyken az az tamamlanırsa son zamanlara yığılmadan zorlamıyor

Hamileyken aylık kontroller doğum masrafı oluyor. İlk zamanlar beşik bebek arabası oto koltuğu kıyafetler bezler mama vs oluyor. Bakınca çok gibi duruyor ama hamileyken az az tamamlanırsa son zamanlara yığılmadan zorlamıyor
kimyasal gebeligi yasadigimda kaybettigimi ogrendigim andaki duygularimi dusunuyorum..
sonra bu gecim sikintilarini kariyerimi bilmem neyi dusundugum icin utaniyorum. acaba iyi bi anne olamicakmiyimi sorgulatiyor bana

kimyasal gebeligi yasadigimda kaybettigimi ogrendigim andaki duygularimi dusunuyorum..
sonra bu gecim sikintilarini kariyerimi bilmem neyi dusundugum icin utaniyorum. acaba iyi bi anne olamicakmiyimi sorgulatiyor bana
Çocuğunuza harcadığınız masraf göstermez iyi bi anne olup olmadığınızı öyle düşünmeyin. Herkes elinden gelenin en iyisini yapar zaten. Siz psikolojik olarak hazır mısınız onu düşünün. Kaybettiğinizde üzüldüğünüze göre hazırsınız bence. Ben 6 ay bekledim keşke onu bile beklemeden bu duyguları yaşasaydım diyorum. Ama herkesin hayatı farklı duyguları farklı düşünceleri farklı

Back