Gebeliğe Hazırlık Hamileliğe dair Hersey!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
haziran 6 idi gecen regl bugun tam 30 gün oldu...30-35 gün arası oluyorum...düzenli yanı aslında
Düzenli değil ki bu?! Yumurtlaman da düzensiz.

Varsayalım 30 gün. Hamile kalabileceğin dönem: 17 Haziran 2019 - 27 Haziran 2019 günleri arasında.

Tahmini yumurtlama tarihi: 22 Haziran 2019

Hadi 35 gün olsun, ki durum onu gösteriyor (5 gün sonra adet olacakmışsın) o zaman: Hamile kalabileceğin dönem: 22 Haziran 2019 - 02 Temmuz 2019 günleri arasında

Tahmini yumurtlama tarihi: 27 Haziran 2019.

Ama gebe kalamayışının bir diğer nedeni ise Prolaktinin yüksek olması. Baktırdın mı? Bu saydıkların hiç gebe belirtisi gibi değil. Umarım yanılıyorumdur... 🤔

Düzenli değil ki bu?! Yumurtlaman da düzensiz.

Varsayalım 30 gün. Hamile kalabileceğin dönem: 17 Haziran 2019 - 27 Haziran 2019 günleri arasında.

Tahmini yumurtlama tarihi: 22 Haziran 2019

Hadi 35 gün olsun, ki durum onu gösteriyor (5 gün sonra adet olacakmışsın) o zaman: Hamile kalabileceğin dönem: 22 Haziran 2019 - 02 Temmuz 2019 günleri arasında

Tahmini yumurtlama tarihi: 27 Haziran 2019.

Ama gebe kalamayışının bir diğer nedeni ise Prolaktinin yüksek olması. Baktırdın mı? Bu saydıkların hiç gebe belirtisi gibi değil. Umarım yanılıyorumdur... 🤔
hımmm....hiç düşünmediğim şeyler tabi prolaktin seviyesi konusu...kalamayışım derken emin değilim henüz..evet yumurtlama günüm değişiyor...değerlendirdik gibi bir çok tarihi bakalım...

hımmm....hiç düşünmediğim şeyler tabi prolaktin seviyesi konusu...kalamayışım derken emin değilim henüz..evet yumurtlama günüm değişiyor...değerlendirdik gibi bir çok tarihi bakalım...
Öyle işte 🤗

Cuma günü dayanamayıp hcg ye baktirmistim..sonuçlar çıkmamıştı cuma günü...girmişler verileri ve 26.1 yazıyor🙄

Kızlar selam 🥰 ben de bir senedir evliyim son 4 aydır korunmuyoruz bugün itibariyle korunmayı bırakalı 5. Adetimi oluyorum adetim genelde düzenlidir. Kendim de ana okulu öğretmeniyim çocuk ne kadar sevdiğimi ve istediğimi anlatamam tabi tüm arkadaşlarımın, yakın çevremin pıt pıt doğurması bu isteğimi arttırdı. Umarım herkes hayırlı zamanda kucağına alır bebişini 🥰🥰 adet bittikten sonra denemeye devam bu ay 15 gün babamlardaydık memlekette daha sonra arkadaşımız vefat etti derken bu ay zaten bomboş geçti 3-5 kere ya denedik ya denemedik

Bende geldim kızlar slm ❤️❤️Allah herkesin gönlüne göre versin.

Şöyle bir gözden geçirelim.

Regl: memelerde hassasiyet + acıma/ huylanma
Gebelikte: memelerde hassasiyet + aora değişikliği + batma + kaşıntı + şişkinlik + gerginlik + sertlik

Regl: karında şişlik + bazı kısımlarda sertlik
Gebelikte: şişlik

Regl: kasık ağrısı
Başka?
Şöyle bir gözden geçirelim.

Regl: memelerde hassasiyet + acıma/ huylanma
Gebelikte: memelerde hassasiyet + aora değişikliği + batma + kaşıntı + şişkinlik + gerginlik + sertlik

Regl: karında şişlik + bazı kısımlarda sertlik
Gebelikte: şişlik

Regl: kasık ağrısı ara ara
Gebelikte: kasık ağrısı nadir

Regl: ara ara kramp ve kasılma + kitlenme
Gebelikte: bir iki sefer yerleşmede

Regl: hızlı kalkınca baş dönmesi yok
Gebelikte: var

Başka?
Beta hcg m 26.1 çıktı

Beta hcg m 26.1 çıktı
5ten sonrası gebelik diye biliyorum,
değerin ne çıktığı çokta önemli değil,
önemli olan iki gün sonra ikiye katlanıp katlanmadığı. Iki gün sonra tekrar baktır, iki katıysa bebek vardır, ama tekrar düşüş yaşarsan 4üncü günde, yani değerlerinde, bebek tutunamamıştır.

Son düzenleme:
Back