Gebeliğe Hazırlık Hamileliğe dair Hersey!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

selinc

Guru
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010
293
229
303
Hamilelige dair herşeyi konuşalım istiyorum; beraber öğrenelim destek olalım birbirimize acımızı, huznümüzü, sevincimizi, umutlarimizi, yikilislarimizi, içimizdeki melek bizi bulana dek yaşanan tüm duyguları..velhasil Bizi biz kadınlar anlarız..

Nereden başlayalım..

Nereden başlayalım..
kendimden içinde olduğum duygu durumundan bahsedeyim...tamda en başındayım;hamile kalmaya niyetlendiğim, geçmek bilmeyen bir ay, ne olduğuna karar veremediğim belirtiler ve reglime kalmış bir 5 gün var elimde...bu 5 günde geçmek bilmiyor tabi... :eek:

Beklersen geçmez, strese girersen erken gelir. Boşver. Düzenli ilişki sonrası akışına bırakın. Rızkı varsa miniğin tutunur gelir :)

Belki de annelik içgüdüsü/ duygularıdır. Yani sahte hamilelik?! Regl ile gebelik belirileri ayırt etmek kolay :)

Ee daha daha..

Beklersen geçmez, strese girersen erken gelir. Boşver. Düzenli ilişki sonrası akışına bırakın. Rızkı varsa miniğin tutunur gelir :)

Belki de annelik içgüdüsü/ duygularıdır. Yani sahte hamilelik?! Regl ile gebelik belirileri ayırt etmek kolay :)

Ee daha daha..
kolaymı ? bence hiç değil çok benziyor birbirine

kolaymı ? bence hiç değil çok benziyor birbirine
Şöyle bir gözden geçirelim.

Regl: memelerde hassasiyet + acıma/ huylanma
Gebelikte: memelerde hassasiyet + aora değişikliği + batma + kaşıntı + şişkinlik + gerginlik + sertlik

Regl: karında şişlik + bazı kısımlarda sertlik
Gebelikte: şişlik

Regl: kasık ağrısı ara ara
Gebelikte: kasık ağrısı nadir

Regl: ara ara kramp ve kasılma + kitlenme
Gebelikte: bir iki sefer yerleşmede

Regl: hızlı kalkınca baş dönmesi yok
Gebelikte: var

Başka?

Gebelikte: memelerde hassasiyet + aora değişikliği + batma + kaşıntı + şişkinlik + gerginlik + sertlik

Başka?
bu bilgiler süpermişş şimdi chek ediyorum
gögüsteki ağrı sertlik gibi koltuk altına doğru daha fena acıyo
şişlik var
sankı oldu bır ıkı gun sımdı kasıkta hiçbişey yok
basdonmem yok

ve yine bilemedim:KK43:

kendimden içinde olduğum duygu durumundan bahsedeyim...tamda en başındayım;hamile kalmaya niyetlendiğim, geçmek bilmeyen bir ay, ne olduğuna karar veremediğim belirtiler ve reglime kalmış bir 5 gün var elimde...bu 5 günde geçmek bilmiyor tabi... :eek:
Benımde 5 6 gün kaldı.varmı belirtileriniz.
Benım dün afedersenız ilişki sırasında çok kötü kasık agrım oldu ağlıcaktım nerdeyse.bugunde devam edıyor. Şu anda alt karın bölgem şiş sanki gaz sancısı gibi arada sancım oluyor. Hiç umudum yok ama kesin adet olcam yıne :KK51:

Başka?
Bnm de ayaga kalkinca surekli goz karrmasivardi basim donerdi .
Malesf regl oldm 😑

Benımde 5 6 gün kaldı.varmı belirtileriniz.
Benım dün afedersenız ilişki sırasında çok kötü kasık agrım oldu ağlıcaktım nerdeyse.bugunde devam edıyor. Şu anda alt karın bölgem şiş sanki gaz sancısı gibi arada sancım oluyor. Hiç umudum yok ama kesin adet olcam yıne :KK51:
çok fena gögüs hassasiyetim var,merdivenden cıkarken bile hissediyorum, akıntım var,yorgun gibiyim ama bilmiorum bunu...kasık bundan bır hafta once olmustu suan hıcbırsey yok...bunlar hamılelıkmı onuda bılmıorum gercı işte

çok fena gögüs hassasiyetim var,merdivenden cıkarken bile hissediyorum, akıntım var,yorgun gibiyim ama bilmiorum bunu...kasık bundan bır hafta once olmustu suan hıcbırsey yok...bunlar hamılelıkmı onuda bılmıorum gercı işte
Akıntının kıvamı, koyuluğu, sıklığı nedir? %80 gebelerde yerleşme kanaması olur, adet öncesi. Sen %20 olanlardansın galiba 😊

Ve yerleşme kanaması gören bir gebenin bebeği 1 haftalıktır ☺

Akıntının kıvamı, koyuluğu, sıklığı nedir? %80 gebelerde yerleşme kanaması olur, adet öncesi. Sen %20 olanlardansın galiba 😊

Ve yerleşme kanaması gören bir gebenin bebeği 1 haftalıktır ☺
beyaz koyu sayılır hergün biraz oluyo...kanama olmadı o_O

haziran 6 idi gecen regl bugun tam 30 gün oldu...30-35 gün arası oluyorum...düzenli yanı aslında

Back