Hamilelğimden dolayı işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıyayım napabilirim?

plava

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
50
2
3 aylık hamileyim ve hamile olduğum için şimdi çalıştığım bölümden farklı bir bölüme geçirilmek isteniyorum ama çok tercih ettiğim bir bölüm değil ve huzursuz, mutsuz olacağıma inanıyorum. Kabul etmeme durumumda ise işten çıkarılmamın sözkonusu olacağını da ima ettiler.
Arkadaşlar ne yapabilirim? bilgisi olanlar lütfen görüşlerini yazsın:KK43:

Avukatina sor bence, hamile oldugun icin baska bölüme alamamalari gerekir ama firma neden olarak hamileligini göstermezse avukat söyler sana ne yapabilecegini.

Burda olsa hamileleri koruma yasalari var, türkiyede de son günlerde degisti bazi seyler en aktüel yasalari en iyi avukat bilir.

Bölüm değiştirmeyle ilgili bi bilgim yok ama hamileyken işten çıkaramazlar.Anladığım kadarıyla istemediğin bi bölüme geçirerek seni stifaya zorluyolar.Hamileyken işten çıkarmanın dava açman halinde tazminatı çok yüksek.Bence bir avukata danış ve işverenine haklarını bildiğini gerekirse yasal yollara başvuracağını ima et.Anlamazsa açık açık söyle.Ama önce iyice öğren ki karşısında zor durumda kalma her soruya bi cevabın olsun.Kendini de strese sokma bebeğiin sağlığı daha önemli.Belki de beklediğin kadar mutsuz olmayacaksın geçeceğin yerde.Şimdiden kafana takma.

aynen öle arkadaşım gidersin çalışma bakanlığına şikeyetini bildirirsin tazminatını alırsın benim başımada aynı şey geldi salak işveren doğum yaptığım gün çıkışımı yapmış sonra köpek gibi peşimde dolaştılar geriye alıyım diye şikayetimi :)

X