Gebeliğe Hazırlık Hamilelerin fikirlerine ihtiyacım var..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Limontv

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2021
56
-7
3
28
Kızlar merhaba. 2 aydır bebek denemeleri yapiyoruz. Ilk ay olmadi bu ayda reglime 3 gün kala test pozitif çıktı sonra pozitif çizgi 10 dakika sonra kayboldu. Ama kaset testti dedim regl geciksin net olsun çünkü kaset testlerde bozuk ve yanılma payı oluyor. Reglim 1 gün gecikince yaptım negatif. Bugün 3. Gün gecikme yine yaptım negatif. Regl olma belirtim yok göğüslerimde aşırı agrı ve gaz sancısı var. Arada da kasıkta batma oluyor. Oturduğum yerden kaynaklı kan verme olayını hemen yapamıyorum. Neyse adetlerim düzenlidir. 28 gunde bir oluyorum. Bebek mevzusundan önce de kontrol ettirmiştim değerlerimi falan iyi çıkmıştı. Kaç gün daha beklemeliyim. Yoksa düzenli olduğu için olsaydı çıkardı diye kafamdan atmalı mıyım? Ayrıca geç döllenme diye bir şey okudum ama o düzenli adet olanlarda olmuyormuş doğru mu? Ve geç döllenme kötü bir sey mi? Çok soru sordum kusura bakmayın ama sorabilecek kimsem yok yakın arkadaşım bile yok. Soluğu burada aldım

Geç döllenme aslında geç yumurtlama oluyor. Genelde adet döngüsü uzun olan kadınlarda olur bu durum.

Erken gebelik testi alıp yapabilirsiniz en net onlarda çıkıyor sonuç. Pozitif çıkıp sonra çizginin silindiğini ilk defa duyuyorum. Genelde ikinci çizginin 10 dk dan sonra çıktığını vs duydum ama bu dediginiz ilginc

Şöyle söyliyim 14.günde yumurtlama yoksa genelde geç döllenme diyo doktorlar

Ayy siz ne zaman öğrendiniz regliniz ne kadar gecikti
Benim çok düzenliydi, tam kaç gün hatırlamıyorum ama pazartesi olmam gerekiyordu cuma günü hala olmamıştım. Erken gebelik testi alıp yaptim evde. İkinci çizgi baya bir silikti. O akşam kan vermeye gittiğimizde beta hcg değeri 64 tü yani baya bi yeniydi

O zaman hala benim şansım var :) peki belirtileriniz neydi

O zaman hala benim şansım var :) peki belirtileriniz neydi
Sadece adet ağrısı gibi bir ağrım oldu. Hatta hergün bugün olucam heralde diyodum ama bi baktim meğer hamileymisim zaten gamilelik ve regl belirtileri birebir aynı. Eğer çok düzenli bir regl doneminiz varsa yüksek ihtimal hamilesinizdir

Yani siz beklenen yumurtlama tarihinden 4 gün sonra yumurtladınız. Simdi anladım. Ayy buarada teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz bana. Daha 2. Denememiz olumsuz da olabilir. Ama olumsuz olduysa bile adet olup kurtulmak istiyorum ya da gebelik varsa öğreneyim daha çok dikkat edeyim diyorum. Hala gelen giden yok yarın 4. Gecikme günü erken gebelik testi almayi düşünüyorum. Bulantı kusma yerlesme kanamasi yaşadınız mı?

Yok canım onları yaşaman için hamileligin ilerlemesi lazım zaten başlarda böyle bir belirti olmuyor. Bende tek belirti adet gecikmesiydi ve hergün adet olucam gibi kasiklarimda bi ağrı. Erken gebelik testi yap silik cizgi ilk 5 dk icinde cikiyosa vardır zaten. Ve dedigin gibi daha çok yeni doktorlar 1 sene olmasa bile normal karsiliyor. Sadece bizler gebelik istiyoruz diye hemen tutsun istiyoruz bizim 4-5 ay sonra tuttu mesela nasip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…