hamilelere 23 öğüt

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.822
105
Bunları uygulayın:

1. Zorunlu haller dışında X-ışınlarından
10.gif
ın

2. Asla sigara ve alkol kullanmayın
3. Dengeli beslenmeyi ihmal etmeyin
4. Demir ilacınızı almayı ihmal etmeyin
5. Gün içinde kısa kısa dinlenin
6. Yoğun ve ağır fizik aktivite gerektiren sporlardan kaçının
7. Yolculuklara çıkmadan önce doktorunuzla görüşün
8. Doktorunuza danışmadan hiçbir ilacı kullanmayın
9. Ağır eşyaları kaldırmaktan, iteklemekten, çekmekten kaçının
10. Topuklu ayakkabılar her zaman risklidir, giymeyin
11. Rahat giysileri tercih edin
12. Takılardan mümkün olduğunca uzak kalın
13. Dişlerinize dikkat edin, problemler için geç kalmadan önlem alın
14. Aşılarınızı doktorunuzla birlikte programlayın
15. ılk 2,5 ay ve son 1 ay içinde cinsel ilişkiden kaçının
16. Uzun süreli ve çok sıcak banyolardan kaçının
17. Bol sıvı (özellikle su) alın
18. Lifli besinleri tercih edin
19. Akşamları genellikle hafif beslenemeye özen gösterin
20. Gebeliğiniz boyunca ortalama 12 kg. kilo almalısınız
21. Göğüs bakımınıza özen gösterin
22. Çok sıkı olmayan, pamuklu iç çamaşırları kullanın
23. Çatlak oluşumunu önlemek adına doktorunuza da danışarak gerekli önlemleri alın

Aşağıdaki durumlar ortaya çıkarsa hemen doktorunuza ulaşın:

1. Vajinal kanama; erken gebelik dönemlerinde düşük tehdidini, ileri gebelik dönemlerinde ise genellikle plasenta anomalilerini ya da erken doğum tehdidi gibi önemli problemleri işaret edebilir.

2. Karında ve kasıklarda devam eden sürekli ya da periyodik ağrı ya da sancıların varlığı

3. Karnınızdaki bebeğin hareketlerinin azalması ya da artması önemli olabilir.

4. Yüksek ateş, titreme, şiddetli kusmalar, şiddetli baş ağrıları, idrar şikayeleri, el ve ayaklarda şişmeler ya da görme arazları bir çok önemli hastalığın habercisi olabilir.
 
Son düzenleme:
arkadaşımız çok güzel anlatmış ilaveten,hamilelikte beslenma çok önemli özellikle deniz ürünleride tüketmeye çalışın,kızartma -hamurişi ve tatlıları daha tüketirseniz daha az kilo alırsınız.günlük 20-30 dk yürüyüşte yapmak oldukça faydalı

Spor ve Egzersizin Hamile Kadınlara Faydaları
Hamilelik sırasında egzersiz yapmanın sayısız faydaları vardır. Bunlardan en önemlileri şöyle sıralanabilir:
1. Anne adayının hamilelik sırasındaki depresyonlarını ve endişelerini azaltarak, kendisine olan güven duygusunu arttırır.
2. Anne adayının aşırı kilo alımını engelleyerek, kabul edilebilir düzeyde kilo almasına yardımcı olur.
3. Hamileliğe bağlı olarak gelişen rahatsızlıkları azaltır.
4. Normal doğum şansını arttırarak, sezaryenle doğum olasılığını azaltır.
5. Doğum sonrası annenin çabuk toparlanmasını sağlar.
6. Hamilelik sırasında alınan fazla kiloların hızla verilmesine yardımcı olur.
7. Anne adayının enerji seviyesini yükseltir.
8. Düzenli ve sağlıklı uyumasına yardımcı olur.
 
Hamilelik Sırasında Egzersiz Yapmak Güvenli midir?

Hamileliği normal bir şekilde seyreden her sağlıklı anne adayı için, egzersiz yapmak güvenli ve yararlıdır. Tıbbi yönden sorunlu ve komplikasyonlu bir hamilelik dönemi yaşayan anne adaylarının, hamilelik dönemi normal seyreden anne adaylarının yaptıkları egzersizleri yapmaları uzmanlarca uygun görülmemektedir. Bu durumdaki anne adayları kesinlikle uzman kontrolünde egzersiz yapmalıdırlar. Bununla birlikte bütün anne adayları, hamilelik dönemini takip eden hekimlerine danışmadan ve onların rutin önerilerini almadan, özellikle ağırlık çalışmaları yapmamalıdır. Hamilelik döneminde doktorlar ve egzersiz uzmanları işbirliği kurarak, anne adayının sağlıklı ve düzenli egzersiz yapmasını sağlamalıdır. Bu dönemdeki işbirliği, hem doğacak bebeğin sağlıklı gelişimine, hem de annenin rahat ve sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmesine katkıda bulunacaktır.
 
Amerikan Kadın Doğum Uzmanlarının Önerileri

Hafif ve orta dereceli egzersizler, haftada en az üç gün, aralıklı ve düzenli olarak hamilelik dönemi boyunca yapılmalıdır.

Hamile kadınlar, düzenli egzersiz yapıyorlarsa, günlük kalori ihtiyaçlarına ek olarak günde 300 kilokalori enerji verebilen gıda desteği yapmalıdırlar.

Anne adayı, egzersiz sırasında vücudunu sıkmayan, rahat ve hava alabilen giysiler tercih etmeli ve egzersiz mekanı temiz, havalandırma sistemli ve yeterince aydınlık olmalıdır.

İlk üç aylık dönemden sonra sırtüstü yatılarak yapılan egzersizlerden vazgeçilmelidir. Hamilelik boyunca yoğun ve tempolu egzersizler yapılmamalıdır. Ayakta daha az hareket ederek durabilme süresini uzatmak gereklidir.

Eğer anne adayı hasta ise, havanın sıcak veya nemli olduğu anlarda kesinlikle yoğun egzersizler yapılmamalıdır.

Sıçramalı, sekmeli veya silkintili egzersizler yapılmamalıdır. Egzersizler mümkün olduğunca, ahşap tahta veya sıkı yapıştırılmış halı kaplı zeminlerde yapılmalıdır.

Şiddetli ve yoğun esnetme- germe hareketleri yapılmamalıdır. Karın ve kasık bölgelerine baskı yaratabilecek hareketlerden uzak durulmalıdır.

Egzersize başlamadan önce, mutlaka en az beş-on dakika yavaş tempolu yürüyerek bir ısınma yapılmalıdır.

Egzersiz sonrasında mutlaka, yumuşak ve zorlamadan esnetme-germe hareketleri yapılmalıdır.
Egzersiz sırasında düzenli olarak kalp atım seviyesi kontrol edilmelidir. Mümkün olduğunca dakikadaki kalp atım sayısı 140-150' yi geçmemelidir. Kalp atımlarını, boynunuzun iki yanından veya el bileklerinizden sayabilirsiniz.

Yer hareketlerinin değiştirilmesi sırasında, aceleci olunmamalıdır. Ani hareket değişikliği kan basıncına bağlı olarak, baş dönmesi ve sersemlik yaratabilir.

Sıvı eksikliğini ve kaybını önlemek için, hem egzersiz sırasında hem de egzersiz sonunda sıvı alımı ihmal edilmemelidir.

Hamilelikten önce hareketsiz bir yaşam tarzı olan kişiler, egzersizlere uzmanlar eşliğinde, mümkün olduğunca yavaş tempoda başlamalı ve aşamalı olarak tempoyu arttırmalıdır.

Egzersizler sırasında beklenmedik belirtiler meydana gelirse, mutlaka aktivite sona erdirilmeli ve acilen doktora danışılmalıdır.

Daha öncede hatırlatıldığı gibi, egzersiz hareketleri mümkün olduğunca güvenli ve dikkatli yapılmalıdır. Egzersizler sırasında bedeninizden gelen uyarı sinyallerini dikkatle takip etmelisiniz. Karın ve kasık bölgesinde ani ve devamlı ağrı hissederseniz hemen aktiviteyi sona erdirin.

Yine sürekli sersemlik, karında sürekli kasılmalar, vaginal kanamalar, vücudun herhangi bir yerinde hissizlik, görmede bulanıklık gibi belirtilerde aktiviteyi sona erdirin.

Hamilelikte en çok fiziksel değişimler doğumun son 4-6 haftalık periyodunda meydana geldiğinden, bu dönemde hamilelik egzersizleri yeniden, düzenli bir şekilde arttırılabilir.

Özellikle kalp ve dolaşım sistemlerinden rahatsız olan anne adaylarına doktor kontrolü dışında egzersiz yapmaları önerilmemektedir.

yazı alıntıdır
 
paylasim icin tesekkürler,oldukca faydali bilgiler bunlar.Birde hangi egzersizleri yapmak iyi gelir ,bunun hakkinda bilgisi olan var mi?Internette birkac hareket gördüm,pilatese benzer ama daha hafifti.
 
evet bende bu egzersiz konusunu merak ediyorum.basit bizi yormayacak,bel ve kasık ağrıtmayan ne tür hareketler yapmalıyız...
 
teşekkürler.
hamilelik platesi yapanlar var. ben düşük riski taşıdığım için yürüyüş bile yapamıyorum.inşallah iyi olurum en azından yürüyüş yapabilirim kızlar.
 
X