• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileler ve ya Anneler bi bakarmısınız? :(

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
173
arkadaşlar nasılsınız iyisinizdir umarım.

derdim şu.daha doğrusu dert benimle ilgili değil ablamla ilgili.
benim ablam 6 aylık hamile.geçen günlerde ablam doppler ultrasona girdi bebeğin ne durumda olduğunu öğrenmek için.ultrasonda herşey normal gözüküyor ama 2 tane sorun var ve bunun için hepimiz endişeliyiz.
ilk endişemiz ultrasonda bebeğin boynuna kordon dolanması.hemde iki kez dolanmış.açıkçası bundan korktuk.heran bebeği boğabilir düşüncesi oluşuyor kafalarda.(ama doktorlar niyeyse pek önemsemiyorlar)

ikinci korktuğumuz şey bebeğin anne karnında oksijensiz kalması.

bu sonuçları 2-3 doktora götürdük baktılar ve sanki hiç birşey yokmuş gibi umursamadılar.
gerçekten sıradan birşeyler mi yazdıklarım?
sizinde hamileliğiniz sırasında başınıza böyle birşeyler geldi mi?
oksijen sorunu için sadece taze meyve suları içmesini söyledi bir doktor o kadar.
peki ya kordon için ne yapmalıyız? kendiliğinden geçer mi yoksa doğuma kadar boynuna dolanmış vaziyyete mi kalacak?
başka bir doktor oksijensizliği kordona bağladı.şöyle ki kordon bebeğe dolandığı için bebekde havasız kalmış oracıkta.:KK43:
başka doktorlarada mı göstermek lazım? söylediğim gibi doktorlar birşey söylemiyor ama konu komşuya söylediğimizde herkes aşırı tepki veriyor çok korkulu birşey diye.

Son düzenleme:
anne karnında bebegın havasız kalması derken neyı kastedıyorsunuz?

Canım bebek hareket ettikçe o kordonların durumları çok değişir zaten.Önemli olan doğum esnasında bu durumun olmaması.
Hayırlı doğumlar.

Anne karnında plasenta içinde su var ozaman boğulabilir dimi? Arkadaşım endişeniz Boşa ben ikiz doğurdum hareket edecek yerleri yoktu son aylarda. Kordon bir dolanır bir açılır merak etmeyin havasızda kalmaz. Sağlıkla gelsin inşallah

Anne karnında plasenta içinde su var ozaman boğulabilir dimi? Arkadaşım endişeniz Boşa ben ikiz doğurdum hareket edecek yerleri yoktu son aylarda. Kordon bir dolanır bir açılır merak etmeyin havasızda kalmaz. Sağlıkla gelsin inşallah

rahatladım canım.çok sağol.çok teşekkür ederim.

havasızlık derken sanırım oksijen alamamasını kastediyor. eğer sırt üstü uyumazsa problem olmaz Allahın izniyle sağa ya da sola doğru uyuması lazım annenin, bebeğin hareketlerinden dolayı kordonun dolanması normal sıkıntılı bir durum olsaydı doktorlar önlem alırlardı zaten

Bu cuma sezaryen randevum var benimde bebegimin boynunda cift tur kordon var.. Daha kucuk haftalarda hic sorun olmuyor bebek rahat hareket edebildigi icin doluyor cozuyor oynuyor.. Son haftalarda ise normal doguma engel olabiliyor.. Ama bebegi bogma durumunu akliniza getirmeyin kordon esnek bir yapiymis doktorum bisey olmayacagini soyledi izah etti bana.. Fakat benim pimpiriklioldugumu bildigi icin kontrollerimi siklastirdi...

Bu cuma sezaryen randevum var benimde bebegimin boynunda cift tur kordon var.. Daha kucuk haftalarda hic sorun olmuyor bebek rahat hareket edebildigi icin doluyor cozuyor oynuyor.. Son haftalarda ise normal doguma engel olabiliyor.. Ama bebegi bogma durumunu akliniza getirmeyin kordon esnek bir yapiymis doktorum bisey olmayacagini soyledi izah etti bana.. Fakat benim pimpiriklioldugumu bildigi icin kontrollerimi siklastirdi...

inşallah sağ salim kucağına alasın bebişini.allah kolaylık versin canım.
evet galiba normal doğuma engel oluyormuş ki bizde normal doğum yapmasını istiyorduk.
çabucak 3 ay gelsin geçsin şubat ayı gelsin bizde alalım bebeği kucağımıza.yoksa bizde senin gibi pimpirikliyiz.zor oluyor herşey.hamilelik zor bir süreçmiş ablamdan bunu gördüm,öğrendim ama yeterki herkes anne olsun.bu güzel duyguyu herkes tatsın inşallah.

Anne mümkün olduğunca sol tarafına yatarsa bebeğin gelişimi ve oksijen alımı o kadar iyi olur. Etrafımda herkese böyle söylendi hamilelikleri boyunca

Doktorlar en küçük bir sorunu bile incelerler canım ciddi değil demekki benim tansiyonum düşüyor diye bile yatıracaklardı hastaneye rahat olun canım

inşallah sağ salim kucağına alasın bebişini.allah kolaylık versinm.
evet galiba normal doğuma engel oluyormuş ki bizde normal doğum yapmasını istiyorduk.
çabucak 3 ay gelsin geçsin şubat ayı gelsin bizde alalım bebeği kucağımıza.yoksa bizde senin gibi pimpirikliyiz.zor oluyor herşey.hamilelik zor bir süreçmiş ablamdan bunu gördüm,öğrendim ama yeterki herkes anne olsun.bu güzel duyguyu herkes tatsın inşallah.

Cok bekledik biz kizimizi insallah saglikla kucagimiza almakda nasip olur.. 3 kayip ardindan 4. Gebeligim bu... Allah kimsenin kucagini bos birakmasin. İsteyen herkeze nasip etsin.. İnsallah sizde biran evvel kavusursunuz saglikla bebeginize :) subata az kalmis son aylar kisa denk geliyor gunler kisa daha cabuk gecer.. :)

arkadaşlar nasılsınız iyisinizdir umarım.

derdim şu.daha doğrusu dert benimle ilgili değil ablamla ilgili.
benim ablam 6 aylık hamile.geçen günlerde ablam doppler ultrasona girdi bebeğin ne durumda olduğunu öğrenmek için.ultrasonda herşey normal gözüküyor ama 2 tane sorun var ve bunun için hepimiz endişeliyiz.
ilk endişemiz ultrasonda bebeğin boynuna kordon dolanması.hemde iki kez dolanmış.açıkçası bundan korktuk.heran bebeği boğabilir düşüncesi oluşuyor kafalarda.(ama doktorlar niyeyse pek önemsemiyorlar)

ikinci korktuğumuz şey bebeğin anne karnında oksijensiz kalması.

bu sonuçları 2-3 doktora götürdük baktılar ve sanki hiç birşey yokmuş gibi umursamadılar.
gerçekten sıradan birşeyler mi yazdıklarım?
sizinde hamileliğiniz sırasında başınıza böyle birşeyler geldi mi?
oksijen sorunu için sadece taze meyve suları içmesini söyledi bir doktor o kadar.
peki ya kordon için ne yapmalıyız? kendiliğinden geçer mi yoksa doğuma kadar boynuna dolanmış vaziyyete mi kalacak?
başka bir doktor oksijensizliği kordona bağladı.şöyle ki kordon bebeğe dolandığı için bebekde havasız kalmış oracıkta.:KK43:
başka doktorlarada mı göstermek lazım? söylediğim gibi doktorlar birşey söylemiyor ama konu komşuya söylediğimizde herkes aşırı tepki veriyor çok korkulu birşey diye.
Ben hamile deilim ama dogum yapali 4.5 ay oldu bende de boyle dusuncelr olurdu kordon falan dolanirsa diye ozellikle son zamanlar da normal dogum yapamazsam diye yatarken devamli sol tarafina yatsin yatarken ben netten okudugum bide kk da denk gelip okumustum bide bebekbicinde iyiymis sol tarafa yatmak ben hep sola yatiyordum normalde de oyleyimdir

30.hfada kizimin 2 tur kordon dolanmasi vardi 30.haftadan itibren kilo alimi yavasladi daha sonra 3 tura cikti kordon kilo alimi durdu erken dogum riski olustu 38.haftada sezeryanla kizim dogdu dogum aninda kordonun 4 tur oldugunu soyledi doktor..kizim 2.200 kg.48 cm minicik dogdu.simdi 1,5 yasinda anne karninda duramadigi gibi simdide yerinde duramiyor fikir fikir kayiyor....

Ben de 3 ay önce doğum yaptım. Doğumdan önce kordon dolandığını hiçbir Dr söylemedi. Normal doğum yaptım. Doğum sırasında 3 tur kordon dolandığını farkettiler. Ve ben de gözlerimle gördüm. O an o kadar korktum ki, Neyse ki hiçbirşey olmadı. Umarım sizin yeğeniniz de sağlıkla doğar.

Sola yatmak , bol bol meyve yemek bebek için faydalı. En azından ben çok faydasını gördüm. Meyveden alınan şeker bebeğin enerjisini yükseltiyor.

Bebeğin kordon dolanmasından bir sıkıntısı olmaz bu şekilde kalırsa doktor sezeryan önerir
oksijeni anlamadım

Back