• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamileler öksürük icin siyah turp bal karışımını kullanabilirmi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sanem0907

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2017
1.601
737
123
33
Kizlar kac gündür öksürüğüm var kuru öksürük sadece. Beni mahvetti doktora gidemedim. Öksürük icin siyah turpa bal koy sabah ac karnina ye demislerdi öksürüğü kesermis. Bir sitede hamileler kullanamaz denilmis. Ben ne kullanabilirim ne olur bana birsey deyin. Öksürmekten öldüm korkuyorum daha 2 aylik hamileligik. Öksürük bebege zarar veririmis düşük tehlikesinden dolayi diyolar ama ne kadar dogru bilmiyorum. Kullanan bilen varsa ne olur soyleyin gece öksürük tutmasin;(((

Oksuruk icin
Bala karabiber ve limon karistirip cay kasigiyla yiyosn benim bebeklikten beri annem oksurugumu bunla keser. Birde gogsune dayanabilir msn bilmiyorm biraz igrenc ama bal surup karabiber dokup tulbent ile sarip sabaha kdr yatiyosn. Sabah bali emmis oluyo karabiberler kaliyo ilik dus👍🏻

Hamilelerde grip döneminde özellikle nane-limon-ıhlamur, zencefil, papatya, rezene, kuşburnu ve normal çay verilebilir. Ballı süt ve sahlep serbesttir. Burun akıntısı için dekonjestanlar yerine tuzlu su veya okyanus suları tercih edilmelidir. Ateş yükslme eğilimi gösterirse günde 1 veya 2 defa Parasetamol alınmalıdır. Bütün bunların yanında bol su ve tazı sıkılmış meyve suları iyi gelmektedir.

MUTLAKA DOKTORA BAŞVURULMASI GEREKEN DURUMLAR

1. Ateş 38.5 derecenin üzerine çıkarsa ve birkaç gün içinde düşmezse,
2. Soluk alıp vermede güçlük varsa,
3. Göğüs ağrısı ortaya çıkarsa,
4. Şiddetli kulak ağrısı, kulaktan akıntı ve kanama olursa,
5. Döküntü ve kızarıklık ortaya çıkarsa,
6. Ense sertliği ortaya çıkarsa,
7. Birkaç gün içinde düzelememe ve ciddi derecede hastalık durumu varsa.

Alintidir

Oksuruk icin
Bala karabiber ve limon karistirip cay kasigiyla yiyosn benim bebeklikten beri annem oksurugumu bunla keser. Birde gogsune dayanabilir msn bilmiyorm biraz igrenc ama bal surup karabiber dokup tulbent ile sarip sabaha kdr yatiyosn. Sabah bali emmis oluyo karabiberler kaliyo ilik dus👍🏻
Bal karabiber limon bende duymustum aslinda deniyorum simdi insallah iyi gelir

Hamilelerde grip döneminde özellikle nane-limon-ıhlamur, zencefil, papatya, rezene, kuşburnu ve normal çay verilebilir. Ballı süt ve sahlep serbesttir. Burun akıntısı için dekonjestanlar yerine tuzlu su veya okyanus suları tercih edilmelidir. Ateş yükslme eğilimi gösterirse günde 1 veya 2 defa Parasetamol alınmalıdır. Bütün bunların yanında bol su ve tazı sıkılmış meyve suları iyi gelmektedir.

MUTLAKA DOKTORA BAŞVURULMASI GEREKEN DURUMLAR

1. Ateş 38.5 derecenin üzerine çıkarsa ve birkaç gün içinde düşmezse,
2. Soluk alıp vermede güçlük varsa,
3. Göğüs ağrısı ortaya çıkarsa,
4. Şiddetli kulak ağrısı, kulaktan akıntı ve kanama olursa,
5. Döküntü ve kızarıklık ortaya çıkarsa,
6. Ense sertliği ortaya çıkarsa,
7. Birkaç gün içinde düzelememe ve ciddi derecede hastalık durumu varsa.

Alintidir
Cok ama cok teşekkür ederim Allah razi olsun. Kac gündür mahvetti beni öksürük. Kendimden degil bebisten korkuyorum ;((

Ayvayı doğrayıp haşlayın kabuklarıyla hoşaf gibi yeyin suyunu için hemen kesiyor öksürüğü birebir deneyin mutlaka. Zararı yoktur heralde ayvanın🙊

Back