- 14 Aralık 2012
- 4.588
- 3.315
Merhaba arkadaslar. Son zamanlarda forumumuzdan hem sevindirici hamilelik haberleri, hem de cok soru geliyor neler yapabilirz diye. 3 cocuk annesi ve hamileliginde seker, tiroid problemleri yasamis ve hep hareketle saglik sorunlarini yenmis biri olarak herkesin faydalanacagi bir baslik olsun dedim bu konuda da... Herseyden önce sunu söyleyeyim, hamilelikten önce hic spor yapmadiysaniz hemen maratoncu gibi spora baslamanin bir anlami yok. Gelmis gecmis en iyi ve herkesin yapabilecegi hamilelik sporu yürüyüs... Hafif yürüyüslerle baslayabilirsiniz. Yoga sizi hamilelikte hem rahatlatacak hem de dogum sirasinda yardimci olacaktir. Sonra yavas yavas pilates ve diger calismalara da gecebilirsiniz. Tabii ki hep doktorunuzun onayi ile ve kendinizi zorlamadan.
Disarda yürüme firsatiniz yoksa evde de yapilabilecek bir sürü yürüyüs programi var. Mesela leslie sansone, hamileyken de yapilabiliyor. Tabii ben yine de hoplamali ziplamali videolarini o dönem icin tavsiye etmiyorum. Size hamilelik döneminde yapabileceginiz yürüyüs videolarina bir örnek ekliyorum:
Disarda yürüme firsatiniz yoksa evde de yapilabilecek bir sürü yürüyüs programi var. Mesela leslie sansone, hamileyken de yapilabiliyor. Tabii ben yine de hoplamali ziplamali videolarini o dönem icin tavsiye etmiyorum. Size hamilelik döneminde yapabileceginiz yürüyüs videolarina bir örnek ekliyorum: