hamile olupta antibiyotik kullanmak zorunda olanlarınız var mı acaba ?

kesmeshaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
127
2
116
mrb ben hamileliğin esnasında ufak bi kaza geçirdim bu kazadan ötürüde ayağıma atılan 4 dikiş bulunmakta üzerinden 11 gün geçti ve ben bu gün dikişleri aldırmaya gittiğimde doktor bana yaranın enfeksiyon kaptığını söyledi ve krem antibiyotik (fucidin) ve ilaç olarak sulcid antibiyotik hapı verdi.kendi doktorumlada görüştüm bi zararı dokunmaz dedi ama ben hala tedirginim bu konuda. bi şekilde hamileliğiniz boyunca anbiyotik kullanmış arkadaşlar var mı aranızda acaba...??

Evet Canım Ben Hamileliğimin 4. Haftasında Yani En Riskli Döneminde Yoğun Grip Geçirdiğim İçin Antibiotik Kullanmıştım Adını Hatırlamıyorum şimdi Fakat Çok Şükür Hiç Bir Problem Yaşamadım Merak Etme İnşallah Bişey Olmaz

bende hamileliğim ilk haftalarında 15 gun diş ağrısı çekince mecburen antibiyotik kullandım,doktorun eğer sorun olmaz dediyse olmaz sanırım.geçmiş olsun ..

çok tsk ederim.umarım bende sizin gibi bi aksilikle karşılaşmam... çok tedirginim hastanede antibiyotik kullanacagını duyunca fenalaştım kendime gelemedim bi süre ne kadar ısrar etsemde doktor kullanmak zorundasın dedi yapacak bişey yok sanırım... sanırım siz çocugunuzu sağlıklı bi şekilde kucagınıza aldınız sanırım aslında ögrenmek istediğim bu antibiyotik kullanımından sonra..

Sinuzu gibi bisey olmustum bende kullandim hatta bana veren dr da hamileydi
Cok sukur kizim iyi 4 yasinda icin rahat olsun :)

bende gebelıgımın basından sonuna kadar 5 6 kez ıdrar yolu enfeksıyonu gecırdım..ve hepsındede degısık degısık antoıbıyotık kullandım..hıcte bısey olmadı..bırı bır laf atmıs ortaya hamıleyken ılac ıcılmez dıye mıllet parol ıcmeye korkuyo halıyle..dr kullanabılırsın dedıkten sonra...

çok tsk ederim arkadaşlar sizin cevaplarınız beni çok rahatlattı allah razı olsun...:))) artık gönül rahatlıgı kullanıyorum ilaçları tekrardan çok tskler....

Ben kullandım hemde 2 kutu..

Diş ağrısı ve 20lik gömük diş operasyonu geçirdim 4.ayımda mecbur antibiyotik verdiler..Dr.un onay verdiyse hiç korkma,zaten onlar o riski göze almazlar..Şuan için bir sıkıntı yok allaha şükür..

benimde idrar yollarimda mikroplar cikiyor idrar kontrollerimde,
doktor önce bir antibyotik verdi 7aylik hamileydim zannedersem o ara, sonra faydasi olmasini bekledik, kullandim ama
bidahaki doktor terminimde hic bir düzelme yoktu, ardindan biraz bekleyince biraz daha agirini yazdi onuda kullandim (tabii korka korka birsey olur diye)
sonraki muayenemde yine düzelme yoktu, dogumuma cok az kaldi, yani bugün yarin dogurabilirim günüm gecti cünki ama yinede doktor biraz daha agir olan antibyotik yazdi,
onu kullaniyorum suanda, kullanmaya mecburum cünki normal dogum esnasinda cocuk tenine degerse mikrop kapabilirmis buda onun icin sorun olabiliyormus,
onun haricindede mikrobun böbreklerime sicrayip ciddi sorunlara yol acma imkani cok yüksekmis.
Mecbur kös kös aliyorum ilaci...Insallah birsey olmaz,
yani digerlerinde birsey olmadi, ama bundada insallah hayirlisiyla birsey olmazda kurtulurum cabucak.

27 haftalık hamileyim karın bölgemde zona denilen bir hastalık çıktı doktorum fucidin diye bir krem verdi birde hap yazdı hapı kullanmıyorum ama fucidin kremini kullanıyorum zararı varmı acaba

8.ayda idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullanmıştım. Keşke kullanmak zorunda kalmasak ama, annedeki enfeksiyon, antibiyotikten daha fazla zarar verebiliyor bebeğe.
Dr.unuzun önerisine güvenip tedavinizi olun.
Sağlıkla kavuşmanızı dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…