hamile olup da anti depresan sakinlestirici kullanlar kullanip dogum yapanlar buyrun

kivvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
248
28
48
Diğer
Merhaba arkadaslar ben yeni uyeyim ve cocuk yolunda ilerliyorum klomen kullaniyorum insallah Allahim izin verirse gebe kalmayi umud ediyorum bunu arastrdim fakat tatmin edici cevaplar bulamadim bende dedim drek yasayanlardan ogrenim bilgilenim ben anti depresan kullaniyorum doktorum sukurler olsun cok iyi beni cok zor durumlardan iyilestrdi ben panik atak takinti ve deprsyonu bir donem bir arada yasadim 2 bucuk senelik evliyim ve artik cocuk zamani sorum su aranizda hamile olup antidepresan kullanan varmi vea kullanip dogum yapan var mi bebekleriniz ne durum da bunlarin cewaplari benimicin cok onemli

bildiğim kadarıyla hamilelikte antidepresanlar yasak.ya tedaviniz yarım kalacak yada tedavi sonrası hamilelik düşüneceksiniz
bu ilaçlar bana göre tehlikeli allah göstermesin düşük veya bebeklerde sakatlıklara yol açar

bu arada çok geçmiş olsun

Sagol canim cok tesekkur ederim ama piskologum gebelige uygun ilaclar oldgunu soyledi kullana bilecegimi soyledi hatta bir kac gebe hastasi warmis ama genede guwenmiyorum doktorumu 6 senedr hic degstrmedim bekarkende o doktora gidiodum ewlendm gene ona gdiorum fakat korkuuyorum aslinda cok guveniyorum kendisine ama icden icede korkuyorum elimde degil yasayanlar war mi aceba yazsalar yardimci olsalar cok mutlu olucam

hiç duymadim hamileyken kullanani ben

ilaçlari insanlar kullaniyor piyasaya çikmadan yani deniyormu$, olan yan etkileri vs de prospektuse ekliyolarmi$ boylece
ama bi gebe yada çocugu denek olarak kullanamadiklari için gebeler uzerindeki etkisini anca zamanla dr lar biliyor, tecrubeyle sabit oluyor

o ilacin etkkisini psikologa deilde sana klomeni kullandirtan jinekologa sorman gerkiyor
belki iki ilaci ayni anda alman bile tehlikeli olabilir ..
ilaçlar bizim yararimiza elbette ama her biri bi kimyasal madde sonuçta ..

hiç duymadim hamileyken kullanani ben

ilaçlari insanlar kullaniyor piyasaya çikmadan yani deniyormu$, olan yan etkileri vs de prospektuse ekliyolarmi$ boylece
ama bi gebe yada çocugu denek olarak kullanamadiklari için gebeler uzerindeki etkisini anca zamanla dr lar biliyor, tecrubeyle sabit oluyor

o ilacin etkkisini psikologa deilde sana klomeni kullandirtan jinekologa sorman gerkiyor
belki iki ilaci ayni anda alman bile tehlikeli olabilir ..
ilaçlar bizim yararimiza elbette ama her biri bi kimyasal madde sonuçta ..
Ben arada derede kaldim kadin dogum doktorum kullanma dio piskologum kullanabilirsin dio arada derede kaldim yapcam biseyler ama aklim karisik

Ben arada derede kaldim kadin dogum doktorum kullanma dio piskologum kullanabilirsin dio arada derede kaldim yapcam biseyler ama aklim karisik

psikologun antideprsan kullanip hamile olan hastasi çok azdir
ama jinekolog da tam tersidir, yani jineikolgun tecrebesi daha fazladir $uphesiz
psikiyatr galiba sana ilaç yazabildigina gore ama yinede jinekologu dinle derim ben ..

Canım benim kuzenimdede panik atak rahatsızlığı var.. Hamile kalmak istediği zamanlarda panik atakları arttı.Hergece hastanelerdeydiler ve ona hamile kalabilmesi için ilaçları bırakması gerektiği söylenmişti ve 6 ay ara verdi mecburen.. Bebek için zararlıymış sanırım.. Ama istersen kadın doğum doktoruna bi sor en iyisini o bilir.

canım bak antidepresanların etkisini anlayabilmen için kısaca yazayım.

eşim lustral kullanıyordu, bir türlü hamile kalamıyordum.1.gebeliğim 8-9 ayda oldu, düşükle sonuçlandı.

sonra 5 ay daha olmadı, test yaptırdı eşim, sperm sayısı ve hızı az çıktı, normalin yarısı gibi bir değer. araştırdı eşim, antidepresanların sperm sayısını azalttığına dair bilimsel çalışmalar dahi buldu. o gün bıraktı lustrali.

doktorun verdiği bikaç ilacıda kullnamaya başladı, 1 ay sonra allahın izniyle hamile kaldım.

zaten lustralın prosrektüsünde, semende bozukluk yazıyor. (semen yani spermler demek)

bir araştırmada da direk, lustral ve bikaç ilaç daha 36 erkekte denenmiş. hemen hemen hepsinde sperm sayı ve hızında azalma tespit edilmiş. tesadüf olamaz diyorum bende.

tamam veren rabbim isterse her türlü verir ama bana kalırsa bu kimyasallar çok tehlikeli

Hamilelikte bir tane ağrı kesici bile zararlıyken siz antidepresan ilaçlarından bahsediyorsunuz

Bende bir prof dr a gidiyordum. Fobi kaygı vs nedeniyle. Hamile olduğum zaman ilacı aniden kesmek zorunda kaldım. Yarım paxil kullanıyordum. İlacı bırakınca öfkeler kaygılar havalarda uçuştu. Doktorum çok zorda kalırsan çeyrek iç dedi ilacını. Bir hafta sonraysa yanına gittim. Beni eskiden kendi asistanı olan başak hanıma gönderdi. Gizli bir kağıt yazdı, zarflamıştı. Ben zarfı açıp okudum. :)) hamileliği istiyor ancak aşırı korkuyor filan yazmış. İlaçsız hamilelik için psikoterapiyi istemiş. İki hafta önce başak hanıma gittim. Yanında çalışan psikologla çalışmaya başladık.gevşeme egzersizi verdi bu hafta başladım. Her hafta yanına gideceğim. Başak hanım hamilelikte lustralın daha az tehlikeli olduğunu söyledi. Bakalım neler olacak. Prof olduğu için 450 lira 1 seansı. Psikologum 120 lira.

Allah bu durumda olan tüm hsmilelerin yardımcısı olsun gerçekten zor iş. Yaşamayan bilmez.

Hamileliğin ilk üç ayı organ oluşumu açısındsn önemli. Bu nedenle ilaçların çoğu da özellikle bu dönemde yasak

Paxil 20 mg 10 yıl boyunca kullandm bebek düşünmeme ragmen hamile olduğumu öğrendm doktor kademeli olark kesti bu arada paxili 5 mg alırken 1 bçk hafta 5 mg cipralex kullandm kendimi kötü hissettiğim için geri çekilme ve elektrik çarpması bi türlü bitmedi geçmedi beynimde şu an çok kötü durumdayım dünya başıma yıkılmış gibi dua namaz tevekkül kar etmio kendimi bi yerlerden atmak istiyorum bunu doktorumada söyledim sabr etmen lazm ilaç veremem dedi 3 ay tamamlandığında lustrala başlarız belki dedi eşimde benle hergün kavgaediyor sen iradesiz anne olmayı hak etmeyen bir insansın diyerek ilaç içemezsin hiç bir şekilde diyor sizler nasıl atlattınız lustral kullanan varmı 3 aydn. Sonra şu an ben 10 haftadayım

Bende ayni durumdayim ne yapacağımida bilmiorum ilacı birakamiyorim. Hamile kalmakta istiyorum. Siz nasil oldunuz bebeginiz nasil

Back
X