Gebeliğe Hazırlık hamile olsak da ilk ay adet ağrıları olur mu ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mervgl

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2019
106
38
13
28
Merhabalar, hala netliğe kavuşturamadığım bir hamilelik şüphem var fakat korkularımda. Kasık ağrım ve bel ağrım çok fazla şekildeydi fakat yavaş yavaş geçti adet olucakmışım gibi hafif kramp şeklinde de ara ara sokuluyor. Hamile olsam bile adet kramları normal mi ? Birde dün sabah erken gebelik testi yaptım fakat keskin 1 çizgi oldu adetime 1 hafta vardı. Bununda dışında şimdi söylüyeceğim şey için affedersiniz ama iç çamaşırım koyu renkti dün ama bir iz olmuş ve kurumuş olduğunu fark ettim. Akıntı gibi değildi onu tanıyorum sonuçta çamaşırım koyu renk olduğu için eminde olamiyorum renginden.

Hamilelikte belirtiler herkeste değişiyor ama kasık ve bel ağrıları her hamilede oluyor herhalde. İlk zamanlarda adet sancısına benzer sancılar olabilir.

Adete bir hafta varken lekelenme olabilir ama testte çıkma ihtimali düşük. Yumurtanın tutunması yumurta catladiktan sonra ki 7 ila 10. Günler arasında olur ve tutuma gerçekleştikten sonra hcg artmaya başlar. 7. Gün tutundugunu varsayarsak üç gün sonra idrar testinde görülür ve bu şartlarda adete 5 gün kalmış olur. Çok silik de olsa çıkma ihtimali var. Ancak adete bir hafta kala ancak rüya gördüm, içime doğdu vs denilebilir. Açıkçası gebelik bekleyen hanımlar gecikmeyi bile belirti saymayin. Ben gecikme dahil tüm belirtileri yaşadım ve kendimi anakralice ilan ettim sonra adet oldum düşük yaptığımı düşünmüştüm sonra internetten kan sonucuma baktım negatif meğer hamile değilmişim valla düşününce gülüyorum ama o zaman çok üzülmüştüm. Sonra internetten paket halinde idrar testi aldım. Valla silik çizgi gördüm ertesi gün tekrar yaptım sonraki günler kan testi yapmama rağmen idrar testi yapmaya devam ettim
Şuan kaç gün var adetinize

çok sık bu sancılar fakat kısa sürüyor ve tam olarak adet öncesi belirtilerimdekiler gibi

şuan 5 gün var ama korkuyorum sonuçtan kan vermek istiyorum ama normal bir zaman mı erken mi emin olamıyorum.

şuan 5 gün var ama korkuyorum sonuçtan kan vermek istiyorum ama normal bir zaman mı erken mi emin olamıyorum.
Ben beş gün önce öğrendim çok silik bir çizgiydi. Şuan eğer gebelik varsa kanda düşükte olsa çıkar tabi ne kadar bekleyebilirsenjz o kadar net sonuç olur.
Bu arada ilk gecikmede bel kasık ağrım oldu hatta kimyasal gebelik yasicam diye düşündüm adetten biraz daha fazlaydı batma ağrı

Ben dün idrar testinde pozitifi gördüm. Sürekli adet sancım vardı hatta o yüzden gecikene kadar test yapmaya bile gerek duymamıştım. Bat gününde yaptım. Ağrı oluyor.

benim sol kasığım hatta nefesimi kesecek gibi ve sol bel tarafım ağrıyordu bir de ne gögsümde büyüme ne koyulaşma var fakat sanki sivri biraz ve uyuşuk uçları temas çok hissetmiyorum acımıyorda şuan daha az tabi çok sık tuvalete gidiyorum birde saatte 3 kez falan..

Ben dün idrar testinde pozitifi gördüm. Sürekli adet sancım vardı hatta o yüzden gecikene kadar test yapmaya bile gerek duymamıştım. Bat gününde yaptım. Ağrı oluyor.
sanki ben o olumsuzu gördüm ya daha olmayacak gibi ne kadar zor bir his Allah uğraşanlara sonuç alamayanlara ve isteyen herkese yardım etsin.. kan veremezsem eğer persembe cumaya kadar bekliyeceğim zaten bat pazar günü

Göğüs değişiklikleri hele koyulaşma falan öyle hemen olmaz daha ilerleyen haftalarda oluşur. Bence yarın sabah aile hekiminize gidin kan baktırın 9-11 aralarında bakıyorlar.

Mrb bayanlar bende bu ay ovulasyon testiyle değerlendirip hamile kalmak istiyorum yumurtlama dönemimde değerlendirdik tabi Ramazan ayı olduğu için ancak sahur vakti ve oda yumurtaya denk gelme ihtimali hep düşünceler içindeyim adetime 1 hafta var arada sancılanın oluyor ki ben adete yakın sancıları başlayan biriyim sonra içimden bu ayda olmadı bak sancılarım başladı diyorum bir yandan da ümitliyim

Göğüs değişiklikleri hele koyulaşma falan öyle hemen olmaz daha ilerleyen haftalarda oluşur. Bence yarın sabah aile hekiminize gidin kan baktırın 9-11 aralarında bakıyorlar.
malesef gündüzleri çalıştığım için çok zor oluyor bu akşam acile gitmeyi planlıyorum aslında.. çokta korkuyorum yine olumsuzsa diye

oluyor diyenler oldu.. umarım hamileyizdir :) neredeyse yakın tarihler. Allah hayırlısını versin cümlemize

Hamilelikte belirtiler herkeste değişiyor ama kasık ve bel ağrıları her hamilede oluyor herhalde. İlk zamanlarda adet sancısına benzer sancılar olabilir.

Benimde bel agrilarim var hatta bobreklerim agriyor sanmistim ama adet onceside olur bel agrim her ay

oluyor diyenler oldu.. umarım hamileyizdir :) neredeyse yakın tarihler. Allah hayırlısını versin cümlemize
Evet hesaplamama göre bayramda adet olmam lazım eğer hamile değilsem aynı döneme denk geliyoruz demek bu ovulasyon testleri de erken hamileliği gösterebiliyor Cuma’ya kadar bekleyip yapmayı düşünüyorum inş hamileyizdir ya

inşallahhh :) isteyen herkes. Ben nasıl bekliyeceğim bilmiyorum. Adet olacağım diye aklım çıkıyor şu adet sancıları çoğalıyor sanki

hamile olayımda çekmeye razıyım belirsizlik kötü, bide adet sancılarının yoklaması kötü oluyor benim için korkutuyor beni
Resmen aynı duyguları yaşıyoruz benimde sancılar yokluyor dedim aha adet yaklaşıyor o zaman bu ayda gitti beklemek gerçekten çok zor yaa

Olur haberleşelim ama ben ümitli değilim çünkü ben 2 gün çift çizgi gördüm ovulasyon testinde ilk gün değerlendirdim diğer gün değerlendirmedim ondan yumurtayı kaçırmış olabilirim diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…