• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olduktan sonra sağlık ocağına ne sıklıkla gidilmeli...

sedaemin

Unutmak! İşte en iyi intikam..
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
308
31
118
kızlar ben 4 aylık hamileyim sadece sağlık ocağına ilk ay hamilelik testi ve kan idrar testi için gittim. daha sonra özel doğum doktoruma her ay düzenli olarak kontrole gidiyorum sorum sağlık ocağına gitmelimiyim yoksa doktor yeterlimidir.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun Rabbi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Doktorunuza gitmeniz yeterlidir, benim doktorum kaçıncı haftadaydı hatırlamıyorum ama baz kan testleri istemişti ve bunları sağlık ocağında yaptırabilirsin boşuna para verme demişti ve sağlık ocağına gidip kayıt yaptırmamı söylemişti. Gidip kaydımı ve testlerimi yaptırdım ondan sonra belli aralıklarla sağlık ocağından çağırdılar ama ben gitmedim. Eğer düzenli takip altında olduğunuz bir doktorunuz varsa gelmenize gerek yok orada çıkan değerlerinizi yazarız dediler. Aradıklarında doktorum da çıkan son değerleri söylüyorum not alıyorlar. Kilo tansiyon v.s.

gebelikte anneninde olması gereken aşılar var tetanoz gibi ve bunları sağlık ocakları yapıyor. sadece anne değil bebeğide koruyormuş bu aşı o yüzden gitmenizi tavsiye ederim...

aslında her ay gidilmeli orada hemşireniz kilonuzu takip ediyor ben gitmezdim hemşirem hemen arardı özel gittiğim doktorumun yaptığı tahlil raporlarınıda götürürdüm

Aile hekimliği sisteminde doktorunuzu bilgilendirdiğinizde gerekli durumlarda onlar sizi arayıp gerekli bilgileri alıyorlar

Tetanoz aşılarım için gidiyordum arada tansiyon baktırmaya gitmiştim. Sağlıkla kucağınıza alın

aslında hıc egrek yok saglık ocagına gıtmeye maa ıste ordakı ebeler cok önemsıyor heray gelın falan dıyoralr bbek dogduktan sonra asıalr ıcın mecbur onlara gıdecegımızden aramızı ıyı tutmak adına saglıkocvagına arada ugramak zorunda kalıyoruz:)

Back