Hamile olduğunu bilmeden ilaç içme

_tbc_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
31
0
Arkadaşlar günlerdir okuyorum, karıştırmadığım forum kalmadı. Hep bilmeden ilaç içtiğini yazmış arkadaşlar ama sonucunu, doğumdan sonrasını kimse yazmamış. İlk ay bilmeden ilaç içen arkadaşlar hamilelik sürecini ve doğum sonrasını yazarlarsa çok sevinirim. Bu durumda olanlara yardımcı olmuş olursunuz..

Son düzenleme:
Selam tbc, ben de yeni katıldım ve mesajını şimdi okuyorum..ben de hamilelik planlıyorum ve malesef kullnmak zorunda olduğum ilaçlar var..doktor düşük doz olduğu için kullanmamın bir zararı olmayacağını söyledi..umarım sen de güzel bir hamilelik geçirirsin..

Konuyu açtığımda kafamda bir dünya soru vardı ve herşeye rağmen gebeliğimi devam ettirme kararı almıştım. Benimle aynı durumda olanlara belki yardımı olur diye yazıyorum çünkü biliyorum ki bu günler gerçekten zor günler..Şimdi 20 haftalığım ve 16. haftada bebeğin beyninde iki adet koroid pleksus kisti göründü. Tek başına önemsiz olduğunu ve zamanla geçeceğini öğrendim ve tevekkül ettim. Tam kendimi alıştırmıştım ısınmaya başlamıştım hamileliğime, bundan sonra hamileliğin tadını çıkarayım, başından beri stresten üzüntüden birşey anlamadım atayım kötü düşünceleri üzerimden diyordum ki 20. hafta ayrıntılı ultrasonda dün itibariyle de sağ ayağında pes ekinovarius tespit edildi. Dünyam bir kez daha yıkıldı. Ultrasonda doktor daha söylemeden farkettim durumu ve bayılacaktım neredeyse. Doktorum perinatolojide uzman olan ünlü bir Prof. Yeter ki sağlıklı olsun parası önemli değil dedik ikili testine ayrıntılı usg sine şimdiden bir doğum parası yatırdık. Ve sonuç; yarın amniyosentez yaptırıyorum.. Nette araştırdığımda çok net bu iki bulgunun Trizomi 18 belirtisi olduğunu öğrendim. Doktorum da ayaktaki sorunu görünce kesin amniyosentez istedi zaten. İki gündür bir yandan ağlıyor bir yandan pes ekinovarius tedavilerini araştırıyorum.Bir umut belki başka bir şeyi yoktur bebeğimin sadece pes ekinovariustur diye. Onun da doğumdan sonra zorlu bir tedavi süreci olduğunu öğrendim ve korkuyorum. Allah beterinden saklasın demekten başka elimden birşey gelmiyor. Kafamda bir dünya soru. Hani ilk ay içilen ilaçlar bir şey yapmazdı? İlaçlar yüzünden olduğu kesin değil ama ondan olmadığı da belli değil. Çevremde hamileliğimi ilk öğrendiğimde aldırma sakın bişey olmaz diyenler şimdi çok rahat 20 haftalık içimde kıpır kıpır durmadan oynayan bebeğimi bir şey varsa aldırırsın diyebiliyorlar. Ben kıyamadım bebeğime emin olmadan ne olduğunu bilmeden yapamadım. Rabbim benim durumumda olanlara yardım etsin...

Çok çok geçmiş olsun, ben de ünlü bir perinatoloğa gitmiştim prof. ; 19. haftadaydım bebeğin suyunun sınırın altında olduğunu, bebeği kaybedeceğimi söyleyip, 2500 tl olan bir test yaptırmam gerektiğini söylemişti, bu arada kroid pleksus bizde de mevcuttu, biz eşimle dünyamızı kararttık, sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle tıp fakültesinde perinatoloji bölüm başkanına gittim nasıl naif nasıl iyi bir adam, baya uğraştı benimle, teste gerek yok sadece para için istenmiş senden dedi, bebek de ölmeyecek korkma diye telkin etti, suyum zamanla arttı ve kızım şu an sağlıklı şükür.
Bunları belki sana umut olur diye yazdım, inşallah herşey istediğin gibi olur, umarım yanlış tanılama vardır, Allah yardımcın olsun

Sadece pev varsa korkma, o kadar zorlu değil zaten tedavisi, alçı tedavisi filan yapıyorlar bir de ayakkabı gibi bir şeyler veriyorlar, tam detaylı yazamıyorum şimdi ama korkma o kadar, tedavisi rahat.
Sendrom eşlik edebilir, etmeyebilir de, umarım başka bir sıkıntısı yoktur bebeğinin.
Bir de ilaca bağlı olmayabilir bu durum, belki ilaç kullanmasan da olacaktı yine, yapacak bişey yok, sen içini ferah tut bence.

Konuyu takip eden veya araştırırken buraya rastlayanlar için yazıyorum. Oğlumu kucağıma aldım çok şükür. En son yazdığım mesajımdaki endişelerim evet 9 ay boyunca devam etti ve ben şimdi boşu boşuna hamileliğimi cehenneme çevirmişim diyorum. Pesekinovarus dışında başka hiç bir problemi yok çocuğumun. Benim en kıymetlim oldu şu an. Ayağını da işinde en uzman olan doktora teslim ettik ve düzeldi bile. 3 alçılama ve aşilotomi operasyonu (basit bir operasyon) sonrası şu an herşey yolunda. Ve doktorun söylediği şey bu problemin sebebinin annenin kullandığı ilaçlar olmadığı ve sebebinin bilinmediği. Yani velhasıl kelam boşu boşuna hamileliğimi zehir ettim. İyiki aldırma gibi yanlış bir karar vermemişiz böyle büyük bir hata yapmamışız diyorum. Allah herkesin bebeğine sağlık sıhhat versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…