- Emoji Skoru
- 1.389
- Puanlar
- 83
- Konu Sahibi mavikelebek3
-
İyi geceler bayanlar.Kedilerdeki toksoplazma düşüğe sebep oluyor.önceden bagisikliginiz varsa sorun olmaz bunun için torch testi yapılıyor ben kedilerle çok hasirnesir oldum kesin bagisikligim vardır diyordum ama şaşırtıcı şekilde negatif çıktı şimdi kedilere yaklasamiyorum
Benim evimde kedi yok zaten yaklasamiyorum derken dışarıdaki kedileri bahsetmistim toksoplazma diskidan bulasiyor doğru ama kedide varsa diskisindan tüylerine yapışıyor ve tüylerinden de bulasiyor kedi asiliysa ya da siz önceden bağışıklık kazandiysaniz hiçbir şekilde teklikesi olmaz bunun için en doğrusu torch testi yaptırmakToksoplazmayi hayvan besleyen herkes bilir zaten..kedilere yaklasamama gibi bir durum dogru degil ama..yalnizca kumunu temizlemeyin yeterli..kedinin tuyunden dolayi dusuk yasamazsiniz..önemli olan diskiyla temas etmemedir burada..acikcasi kendime zor da olsa hayvansever bir doktor bulacagim..neredeyse hepsi hamile kalinca ilk olarak hayvanlari gönderme derdine dusuyor..
Benim evimde kedi yok zaten yaklasamiyorum derken dışarıdaki kedileri bahsetmistim toksoplazma diskidan bulasiyor doğru ama kedide varsa diskisindan tüylerine yapışıyor ve tüylerinden de bulasiyor kedi asiliysa ya da siz önceden bağışıklık kazandiysaniz hiçbir şekilde teklikesi olmaz bunun için en doğrusu torch testi yaptırmak
kendimi bildim bileli kedim var.Şimdide de evde kedi nüfusumuz çoğaldı ve çocukta düşünüyoruz. Sigara konusunda inşallah hamile kalınca tiksinirim diye dua ediyorum resmen.Ve çok kahve tüketiyorum ben nasıl olacak bilemiyorum.
Ben bıraktım sigarayı tamamen :)) folik asite zaten hamile kalmadan once başlamıştım onda sorun yok :))Günde bir paketten sadece birinin üçte birine düşürdüysen Tebrikler umarım tamamen de birakmak nasip olur. Folik asit Dr verecektir zaten herkesin dediği gibi, dinlen ağır kaldırma ilk zamanlarda zorlama kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?