hamile olduğumu öğrendim, peki ya şimdi???

İyi geceler bayanlar.Kedilerdeki toksoplazma düşüğe sebep oluyor.önceden bagisikliginiz varsa sorun olmaz bunun için torch testi yapılıyor ben kedilerle çok hasirnesir oldum kesin bagisikligim vardır diyordum ama şaşırtıcı şekilde negatif çıktı şimdi kedilere yaklasamiyorum

Toksoplazmayi hayvan besleyen herkes bilir zaten..kedilere yaklasamama gibi bir durum dogru degil ama..yalnizca kumunu temizlemeyin yeterli..kedinin tuyunden dolayi dusuk yasamazsiniz..önemli olan diskiyla temas etmemedir burada..acikcasi kendime zor da olsa hayvansever bir doktor bulacagim..neredeyse hepsi hamile kalinca ilk olarak hayvanlari gönderme derdine dusuyor..

kendimi bildim bileli kedim var.Şimdide de evde kedi nüfusumuz çoğaldı ve çocukta düşünüyoruz. Sigara konusunda inşallah hamile kalınca tiksinirim diye dua ediyorum resmen.Ve çok kahve tüketiyorum ben nasıl olacak bilemiyorum.

Benim evimde kedi yok zaten yaklasamiyorum derken dışarıdaki kedileri bahsetmistim toksoplazma diskidan bulasiyor doğru ama kedide varsa diskisindan tüylerine yapışıyor ve tüylerinden de bulasiyor kedi asiliysa ya da siz önceden bağışıklık kazandiysaniz hiçbir şekilde teklikesi olmaz bunun için en doğrusu torch testi yaptırmak

Ha ben evde kediniz var ve ondan bahsediyorsunuz sandim..ben kendi kedilerimden bahsetmistim cunku uzak durmam vs diye...gerekli testler tabiiki yapilacak..ama toksoplazma bagisikligim yoksa da kedilerimi evinden uzaklastirmayi dusunmem..herkesin kendi tasarrufu elbette..

Benim de 4 kedim var evde..10 kedili bir arkadasim yeni dogum yapti mesela..hic sikinti yasamadi..kediler iyi bakicilardir üstelik..ne hamileliginde ne dogumdan sonra problem yasamadi..gözünuz korkmasin..

benim kedim değil köpeğim var, yavrum o benim. doktor köpek de kedi de beslesen sorun olmaz dedi zaten aşıları tam. ayrıca büyüklerimiz öküz, dana, koyun, keçi, at, tavuk ne varsa besleyip de maşallah 4er 5er doğurmuş içiniz rahat olsun, dışkı konusunu zaten biliyorsunuz. tüy saçmalığına hiç girmiyorum. benim doktorum köpeği gönder deseydi, doktoru gönderirdim

Günde bir paketten sadece birinin üçte birine düşürdüysen Tebrikler umarım tamamen de birakmak nasip olur. Folik asit Dr verecektir zaten herkesin dediği gibi, dinlen ağır kaldırma ilk zamanlarda zorlama kendini

Günde bir paketten sadece birinin üçte birine düşürdüysen Tebrikler umarım tamamen de birakmak nasip olur. Folik asit Dr verecektir zaten herkesin dediği gibi, dinlen ağır kaldırma ilk zamanlarda zorlama kendini
Ben bıraktım sigarayı tamamen :)) folik asite zaten hamile kalmadan once başlamıştım onda sorun yok :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…