hamile olduğumu öğrendim, peki ya şimdi???

mavikelebek3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
55
Puanlar
3
Merhaba kızlar,

Beklenen adetime 4 gün kala hcg 61.7 ve hamile olduğum müjdesini aldık beklenen adet tarihim yarın. Cok fazla kasık ağrım oluyor. Ayakta kaldigim zaman ağrı artiyor yatip dinlenince geçiyor. Doktorumla telefonda konustuk yarin tekrar kan vereceğim ve hcg artışını bildireceğim. Henuz kontrole cagirmadi haliyle. Bebegim suan iyice tutunmaya calisiyor. Ona yardimci olmak icin neler yapabilirim? Nelere dikkat etmeliyim? Ne yemeli ne yememeliyim? Normalde gunde 1 paket sigara iciyordum suan 1-2 tane iciyorum cok buyuk problem bence nasil tamamen kurtulabilirim? Evimizde kedi besliyoruz.. aşıları tam.. doktorumuz bir problem olmaz demişti ama evinde hayvan besleyenler nasil önlemler aliyor??
Hem ben hem de yeni annelerin bilgilenmesi icin tecrübelerinizi rica ediyorum

Gebelikte sigaranın bebeğe verebileceği bir çok zararı var.Sonradan pişman olmamak için bebeğiniz için sigarayı tamamen bırakın.Folik asit kullanmaya başlamadıysanız başlayın gebeliğin ilk haftalarında kasık ağrıları olabiliyor.Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin.

Tebrik ederim. Kesinlikle sigarayı bırakmalısınız, nasıl girersiniz o meleğin vebaline? Yeme içme değil de ilk zamanlar stresten uzak durup çok dinlenmek gerekli . Rahim büyümeye başlayacağı için kasılmalar ve ağrılar normal.folik asit kullanmıyorsanız hemen başlayın. Bir de kan tahlili verin ne var ne yok genel bi kontrol olur. Ona göre eksik filan varsa önlem alırsınız. Ama lütfen sigarayı bırakın.
. Kedi kısmı bence zararsız, birçok insan var evcil hayvanı olup da direk yeni doğan bebeğini eve getiren. Hem bu şekilde büyüyen çocukların bağışıklıkları daha güçlü oluyormuş. Aşıları tam olsun yeter..
Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin..

ilk işiniz sigarayı bırakmak olmalı ve folik asite başlayın
kendinizi yormayın yeter çok yeni henüz sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Sigarayi birakin hepinizin ilk yorumu olmus da zaten paket paket icmek gibi bir niyetim yok benim bebegim sonucta herkesten cok ben düşünüyorum onu 30 yaşımda nihayet anne olmuşken kaybetmeyi veya bir olumsuzlugu goze alabilir miyim sizce. Gunde 1 paket iciyordum ve bebegimi ogrendigim an birakma karari aldim zaten. 14 yildir sigara icen birisi olarak 1 dakika icinde birakmak cok fazla gerginlik ve strese sebep oluyor takdir edersiniz ki. Patlama noktam gun icinde ust seviyesini de astigi ve artik başım patliycak gibi oldugu anda bir tane elime aldigim sigaranin 3 te 1 ini iciyorum ama bu bile cok zararli ve nasil yontemlerle bunu da yapmayabilirim diye soruyorum.. belki benzer şekilde benim kadar cok zorlanip bebeği oldugunu ogrenince farkli yontemlerle daha az sıkıntı cekerek kurtulan vardir... bcvk92 softwind ayla61

Öncelikle hayırlı olsun.. bende sigara içiyordum öğrendiğim gün paketi çöpe attım çünki hep derdim asla içmem diye.. sonra çok enteresandır ki 3-5 gün içinde müthiş bir tiksinti oldu bırak içmeyi, yanımda bile içirtmedim, içip yanıma gelen kişinin bile yanında duramaz hale gelmiştim.. belki seninde bebişin rahatsız olur ve seni tiksindirir inşallah..

Kusura bakmayın daha da strese sokmak istemezdim. Elbette en çok düşünen endişelenen çabalayan sizsiniz.Biz sadece nelere dikkat etmeliyim deyince öyle söyledik.
Birkaç haftaya zaten bulantılar başlar büyük ihtimal. Ben 13. Haftamdayım hala her şeyi yiyemiyorum. Midem hiç bi şeyi kaldırmıyo kolay kolay. Koku hassasiyeti hat safhada. Size de öyle olur büyük ihtimal, tiksindirir sigaradan da. Ben de 8 sene içtim, çok şükür 2 senedir içmiyorum. Ve şu an özellikle kokusundan dumanından çok rahatsız oluyorum. Hem ilerleyen zamanlarda daha çok oksijene ihtiyaç duyacaksınız, bebeğinizin ve vücudunuzun yardımıyla bırakırsınız inşallah...

Hayirli olsun öncelikle..sigara gebelik icin elbette zararli ama benim doktorum tiryaki olan annelere günde 3 e kadar izin verilebilecegini söylüyor..icmeyenler bilemez elbette..sigara icilmeyince nasil bir ruh haline girildigini..bu durumda psikolojik olarak daha cok zorlanacagin icin o 3 sigara vücuttaki stresi azaltiyor..dolayisiyla icmemek icmekten daha kötü hale geliyor tiryakiler icin..
Kedi icinse aşıları tamsa asla korkma..4 kedim var ve 20 yildir hayvanlarla iciçeyim...bebek olsa da hicbirini uzaklastirma düsüncem yok..toksoplazma testi yaptirmak gerekli tabii..yapabilecegin en buyuk korunma kedinin kumunu ya baskasinin temizlemesi ya da senin eldiven takmadan temizlememen..zaten eger sokaga cikmayan bir hayvansa korkacak hicbisey yok emin ol :)
Darisi basima diyeyim ben de bebekle kafayi bozanlardanim..ve ben de gunde 1 paket sigara iciyorum neredeyse..elbette gönül birakabilmek ister..ama olmuyorsa da doktorun söyledikleri yeterli benim icin..hayirlisiyla büyüsün bebegin :)

Teşekkürler ederim canım inşallah darisi basina olur en kisa zamanda :)) kedimi tabikii asla gönderemem minik kuzum o benim.. evet şansliyiz cunku hic disari cikmiyor asilari tam ic parazitlerini 3 aydan 2 ayda bire indirdim.. sigara ilk hafta günde 2-3 tane içtim ama suan hic icmiyorum biliyo musun bazen aklima gelse de krizi cabuk geciyor cok strese sokmuyor :))

Sigara konusunda darisi başimaaa :)) simdiden birakmaya calisiyorum ama cok zor..azaltmak da bi kardir di mi ama :) umarim bazi gebeler gibi tiksinirim ben de :) kediş de kardeşini bekliyor desene..hayirlisiyla gelsin :)

Sigara konusunda darisi başimaaa :)) simdiden birakmaya calisiyorum ama cok zor..azaltmak da bi kardir di mi ama :) umarim bazi gebeler gibi tiksinirim ben de :) kediş de kardeşini bekliyor desene..hayirlisiyla gelsin :)
Ben de azaltmayi denedim canim dogum kontrol hapini birakir birakmaz.. gunde 5-6 ya düşürdüm.. sonra bir iki derken zaten vicdanin musade etmiyor bebisinin orda olduğunu bilince merak etme :)) kedicik abla olucak yaa evet hissediyor galiba geceleri hep gobisimin ustunde uyuyor :)))

Hisseder bence de :)) şimdiden ablalık yapıyor bence çok sevecek kardeşini :)

Cnm hayırlı olsun bende günde bir paket sigara içerek hamile kaldım 8 hafta bulantılarım başladı tiksindim ama geçince resmen sigaraya aşermeye başladım doktoruma söyledim oda sigara içerek hamile kaldığım için günde 5 taneye kadar izin verdi.Çünki içmeyince resmen stres topu oluyorum stres daha zararlı dedi ben mesela yemeklerden sonra birer tane içiyorum bazen 3 bazen 5 tane günde ama 5 i geçmiyorum paket almıyorum eşimden otlanıyorum.Bu arada benimde kedi kızım var aşılarını hiç ihmal etmem kıymetlim benim hiç vermeyi düşünmedim çevre baskısı oldu tabii ama şimdi herkes sustu beraber yaşıycaklar ne güzel bazı önlemler aldım tabi bir süre dikkat etmem lazım ikisini yalnız bırakmıycam gözüm üstlerinde olcak

Canım tebrik ederim ama sigarayı bırakmalısın bende kullanıyordum test pozitif çıktığı anda bıraktım ve bidaha hiç içmedim bende 1 hafta oldu öğreneli bebeğini düşün sağlığını düşün bizde köpek besliyoruz sadece tüylerine dikkat etmelisin onun dışında dr problem olarak görmedi

Aşıları tam olan bir hayvanin tüyüyle ilgili sorun yaşanamaz..yalnızca tuvaletini temizlerken eldiven giyilmesi tavsiye edilir okadar..hayvan tüyü zararlidir cümlesi sehir efsanesidir...disaridan yedigimiz yemeklerde bulunan sebzelerin iyi yikanmamis olmasi hayvan tüyünden bin kat tehlikelidir..dolayisiyla köpeginizin tüyünden korkmaniza ve hamileliginizde onunla temastan kacinmaniza gerek yok...

merhaba,öncelikle hamileliğinz hayırlı olsun.ben de 11 haftalık hamileyim ve evimizde 4yıldır iran kedisi besliyoruz.doktorum bu durumdan hiç hoşlanmadı her ay tahlil yapıcaz takip edicez dedi temasta bulunma yeterli dedi.evladımız o bizim.her doktor farklı karşılıyor demekki kedi köpek mevzusunu.

Insallah bebegin seni sigaradan tiksindirir....
cunku benimki sigarayi aseriyordu resmen :)
Biraksan 3 paket icerdim allah bilir...ki normalde 1 paket icerim...ben hamileligim boyunca ictim malesef ki....

Doktorlar genelde bu sekilde bilgi vermeyi seciyorlar nedenini anlamiyorum acikcasi..cok nadir doktora rastladim bugune kadar hayvanlarla ilgili doğru bilgi veren..acikcasi 20yildir hayvanlarla icice yasiyorum..su an 4kedim var evde..hangi doktorun ne soyledigi cok umrumda olmaz..karnimdaki evladimsa kedilerim de evladim..temas ettigim icin bebege bisey olmasi da mumkun degil zaten..

Katılıyorum karnimdaki yavrum da evimdeki kedim de evlat tabikii.. doktorlar acaba işin bilimsel olan kısmını bilmiyorlar mı anlamadım.. kedi ve köpeklerin sindirim sistemleri bizimkinden cok farkli ve insana zarari olabilecek fakat hayvana zarari olmayan parazitler barindirir. Ancak bu durum duzenli olarak ic parazit uygulamasi yapilmayan kedi ve kopekler icin gecerlidir ve bizim icin de toksoplazma riski tasir. Hayvan tuyunden bunun bir insana bulasabilmesi icin o hayvanin bagirsaginda parazit olmasi kakasını yaparken bunun poposundaki tuylere bulasmasi bizimde uzerinde parazit veya parazit yumurtasi olan tüyü yutmuş olmamiz gerekir..
Benim konuyu acarken nasil onlemler aliyosunuz diye sorma amacim kum temizligi nasil yapiyosunuz vs idi.. doktorla da konustuk zaten kumu eşim temizliyor ben de kizimi doya doya seviyorum eskiden oldugu gibi... umarim parazit ve toksoplazma riski merak edenler icin biraz aciklayici olmuştur.. kimsede hayvan tüyü yuttu diye kist olmaz yani :) aa bu arada doktorum bebek dogdugu zaman eger kedi alerjisi olmazsa sadece tüyüne bir sure dikkat et cunku bogazina kacarsa yutkunma zorluğu kusma gibi durumlara sebep olabilir dedi.. ben de kedi köpekle buyudum gayet de saglikliyim.. yani bence bizim gibi evinde hayvan besleyenlerin cocuklari cok ama cok şanslı

size katılıyorum ben de 12 yıl köpek 4yıldır kediyle yaşıyorum bağışıklığım da çok iyidir doktorların sanki canavar besliyomuşuz gibi tepki vermesine anlam veremedim çirkin yaklaşımları var bu konuda ve beni çok rahatsız eden bir konu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…