Gebeliğe Hazırlık Hamile oldugumu ogrendim ama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
133
Merhabalar. Yeni idrar testi yaptım pozitif. Sağlık ocağına gittim kan verdim yarın alicm.yalniz burada okuduklarimdan sanırım tam sevinemiyorum. Ya dış gebelikse ya hcg değeri yükselmezse. Kalp atışını duyamayan varmış. Hep tereddüt. Yaklaşık 7 8. Haftaya kadar böyle olacak sanırım.
Neden hep olumsuzu düşünüyorum onu da bilmiyorum.

Bende dün öğrendim bugün kan verdim yarın sonuç alacağım çocuk düşüneli 3 ay oldu son 1 aydır düşünmüyorum dedim erteledim hamile olduğumu öğrendim. Yani kısacası herşey olacağına varıyor. Kafayı sakin tutmak lazım

Biz yeni denemeye başladık ve ilk gebeliğim ama korkunç geçiyor şu ana kadar. Doğru düzgün hiçbir şeyine sevinemedim. Muayeneden de bir şey anlamadım. 2 aylık olana kadar falan gitmemek lazım herhalde ne bileyim ya. Çift çizgi var ama garanti değil, kanda var ama düşük olabilir, kese yok dış gebelik olabilir pff sürekli bir aması var bu işin. Hiç keyif almıyorum Allah affetsin.

Hiç bilmemek mutluluk galiba. Yaklaşık 8. Haftaya kadar kese kalp atışı net olmuyor sanırım. Daha bir ay var neredeyse. Olumluyu düşüneceğiz mecbur.

Bence mutlu olmaya bakın. Bir şey olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir.

Hiç bilmemek mutluluk galiba. Yaklaşık 8. Haftaya kadar kese kalp atışı net olmuyor sanırım. Daha bir ay var neredeyse. Olumluyu düşüneceğiz mecbur.
Canım olumlu düşün ben de gebeliğimin 5+4 ündeyim dün doktora gittim keseyi gördük 5. Haftada kese görünüyor ama kalp atışı için 10 gün sonra gel dedi bu da 7. Haftaya denk geliyo olumlu düşünmelisin insallah rabbim gönlüne göre verir

Böyle zamanlarda doktorunu çok iyi seçmelisin canım benim arkadaşım önerdi birini gittim çok iyi dedi bana iyi gelmedi kendi bildiğime gittim o kadar güzel konuştu ki benimle dinledi beni bence bizi rahatlatan doktorumuz olmalı

Ben hcg değerime sadece bir kez baktırmıştım doktorum keseyi görmeye odaklandığı için.kese görünene kadar ben de umutlanmak istemedim.sabrettim.iki gün önce doktora gittim kese göründü kalp atışı var çok şükür.sabırlı olun devamlı kafanızı takmayın her şey gönlünüzce olur inşallah sağ salim görünür bebeğiniz gerçekten sabır gerektiriyor bu durumlar

Ya sağlıklıysa, ya çok tatlı bir bebek olarak dünyaya gelirse? Bu da olumlu tarafı, bir de bu açıdan bakın.

Ah kızlar bende geçtim o aşamalardan evet bence en sıkıcı zamanlar ilk zamanlar hep bir tereddüt hep bir aceba ama inanın o içgüdüsel birşey sonrasında azalsada yine devam ediyor Annelik diyorlar hareketleri neden bugün az, neden ağrım var diye diye bie bakmışsınız 9 ay geçmiş kucağınızda

Öyle tabi doktor çok önemli ama deneme yanılma işte. Gitmeden bilemiyorsun.

merhaba hayırlı olsun umarım sağlıklıdır. o tereddütler maalesef bitmiyor. bende dış gebelik, kimyasal gebelik diye korkmuştum ama gittiğim doktor dış gebelik ihtimali düşük bir şey neden aklınıza getiriyorsunuz anlam veremiyorum demişti. kalp atışını duyunca aman ya kalbi durursa aman ya kromozom bozukluğu varsa, erken doğarsa. Annelik böyle böyle başlıyor işte. Abartmamak kaydıyla az bir şey endişe iyidir.

Bende 5+5 deyim iki gün önce Dr a gittim keseyi gördük ama kalp atışı duymadık. Daha önce kürtaj geçirdiğim için bende tereddütteyim üç hafta sonra yine gitcez bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…