• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olduğumu bilmeden bel röntgeni çektirmiştim ne yapmalıyım, yardım....:(

sergensahra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
9
0
36
Manisa
arkadaşlar dün hamile olduğumu öğrendim ama hiç sevinemedim. çünkü 10 gün önce aşırı bel ağrısı çekiyordum ve ağrılarım çok uzun zamandır vardı. ben de dayanamayıp doktora gittim bu arada 2 ay önce kadar da böbreklerimde taş olduğunu öğrendim.üroloji uzmanı böbrekten kaynaklanmadığını söyleyip beni fizik tedavi uzmanına gönderdi. o da bel röntgeni istedi ve ben de hamile olabileceğimi düşünmediğim için röntgeni çektirdim.ama dün öğrendim ki hamileymişim. doktora bunu söylediğimde pek olumlu tepki göstermedi. bebek etkilenedebilir etkilenmeyedebilir bunu bilemeyiz karar sizin dedi çıktı işin içinden.ben de o şokla zaten doktorla pek fazla konuşamadim.pazartesi tekrar gel kese oluşmamış o zaman bi daha bakalım dedi. benim içim içimi yiyor ne yapacağımı bilmiyorum. böyle bir durumda kalan ya da duyan bilgisi olan var mı aranızda....

canim oncelikle kotu seyler dusunme sakin..bir yakinim bilmeden rontgen cektirmisti sonrada hamile oldugunu ogrenince doktor alalim sakat olabilir demis ama aldirmamis ve cocuk gayet saglikli sekilde dogmus ve suan cok iyiymis :)) oyuzden sakin kafani bulandirma;allah korur inaniyorum;bir yakinim da endoskopi yaptirmisti ertesi gun hamile oldugunu ogrendi ve cocuk gayet saglikli dogdu bisey olmadi cok sukur..oyuzden rabbim koruyor inaniyorum ve sen de iicini ferah tut arkadasim..
tabiki elinde degil endise duyarsin ama allaha sigin,bundan sonra dikkat edersin canimcim olur mu uzulme bisey olmaz allahin izniyle :)))

valla arkadaslarim bana hep '' sen de herseye ornek veriyosun,mesela ile baslamayan bir cumlen yok'' diyorlar ama napayim kulagima geliyo sahit oluyorum soyluyorum :)))

Bencede kötü düşünme hemen
röntgen benim bildiğime göre kemikleri yein oluşmuş bebeklerde sakatlık rski taşıyor
Sen yeni öğrendiğine göre o daha kan pıhtısı 5-6 milimlik birşey

Dua et sadece Rabbim herşeyin hayırlısını versin

Allahın izniyle bebeğe hiçbir etkisi olmaz sen gönlünü ferah tut. Etki etme riskine karşı bu tarz şeyleri yasaklıyorlar ama gerekli durumdada bu cihazlar kullanılıyor iyi düşünmeliki iyi şeyler olsun

bana destek ve moral verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar. inanın çok ihtiyacım vardı. içimden bir his herşeyin iyi olacağını söylüyor. dün gece hep ağladım dua ettim. bugün babam kadın doğum uzmanı bir arkadaşını aramış. söylediğine göre eğer bebek zarar görürse zaten vücut onu atar yani bebek düşer demiş.şimdilik bir sorun yok ama yarın doktora gidip keseyi gördükten sonra inşallah daha iyi bir hastane ya da doktora gitmek istiyorum. izmir düşünüyorum bakalım. gelişmeleri aktarmaya devam edicem grş...

bana destek ve moral verdiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar. inanın çok ihtiyacım vardı. içimden bir his herşeyin iyi olacağını söylüyor. dün gece hep ağladım dua ettim. bugün babam kadın doğum uzmanı bir arkadaşını aramış. söylediğine göre eğer bebek zarar görürse zaten vücut onu atar yani bebek düşer demiş.şimdilik bir sorun yok ama yarın doktora gidip keseyi gördükten sonra inşallah daha iyi bir hastane ya da doktora gitmek istiyorum. izmir düşünüyorum bakalım. gelişmeleri aktarmaya devam edicem grş...

cnm hıc kafan takma ben acıllık olmustum.Hastaneye kaldırdılar benı serumlar rontgenler antıbıyotıkler neler neler kullandım sonrasında hamıle kaldıgımı ogrenınce korkudan gunlerce uyuyamadım doktorum bana saglıksız bı bebek olsaydı coktan kaybetmıstın masallahı var bebegın dedı sıkıntı yapma dedı.Sakın uzme kendını hersey yolunda :nazar:

kızlar bugün tekrar 2 tane doktora gittim. 2side keseyi gördü 10.5mm miş.şimdilik herşey iyi ama ikisi de aldırmam gerekir gibi konuştu. hatta %50 şans varmış. eğer sağlıklı doğsa bile ileriki yaşlarında lenfoma gibi kanserlere yakalanma riski çokmuş. ege üniv.de yada başka bir profesöre gitmemi önerdileler. sonra aile hekimi bir doktor tanıdığımız vardı ona sorduk izmirde bir profesör tanıdık falan var mı diye. o da bir radyolog arkadaşını ve kadın doğum doktoru arkadaşını aradı. her ikisi de çok etkili olmadığını 4. haftadan önce olanların bebeği etkilemediğini, etkileseydi zaten düşeceğini söylemişler. ama ileriki yaşlardaki kanser riskini söylediler.
şimdi biz yarın izmire gidicez ve ona göre karar vereceğiz. 5 gündür stresten öldüm nerdeyse . yemek yiyemiyorum devamlı ağlıyorum. annem 9 ayı nasıl geçireceksin diyor. diyelim ki sağlıklı oldu ya sonrası benim içim stres hep devam edecek. çok kararsızım
gerçi bu riskler herkes için var. sonuçta bilemeyiz yani allahın takdiri....

arkadaşlar yazacak cesareti bulamadım kendimde. ege üniversitesine de gittik ve doktor riskli olduğunu ve bile bile niye devam edeceksin ki dedi.sonuçta bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. hayatımın en kötü günüydü. hatırlamak bile istemiyorum. ve bebeğim gitti. allahım bizi affetsin çok üzgünüm...

farkedilmeyecek kadar küçük bir bebeğe ne etkisi olabilir çok şaşırdım ayrıca doktorların tavırlarına da şaşırdım.

olan olmuş artkk allah sabır versin..ama benim bildiğimde çok ufak olduğu içi bebklerinin etkilenmediği..eğer bi aksilik fark edilirsede ialçlarla bu durumun düzelebileceğidir..neysee allahım hakkında hayırlı ne ise onu nasip etsin canım...

Hakkinda hayirlisi canim biz neler yasadigini bilemeyiz tabiki neler çektiginide herkes evladi icin en iyisinin olmasini ister benim bi arkadasim radyoloji teknikeriydi mammografi cekiyordu hamile oldugunu ogreninceye dek cekimlere bilmeden devam etti sonra bolumu degistirildi sımdi 5 aylik bı oglu var dogum izninde ne olacagini Allahtan baskasi bılemez umarim en kisa zamanda bu travmayi atlatir ve yeniden hamile kalip bizimle mutlu haberlerini paylasirsin canim

arkadaşlar yazacak cesareti bulamadım kendimde. ege üniversitesine de gittik ve doktor riskli olduğunu ve bile bile niye devam edeceksin ki dedi.sonuçta bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. hayatımın en kötü günüydü. hatırlamak bile istemiyorum. ve bebeğim gitti. allahım bizi affetsin çok üzgünüm...

İyi günler, öncelikle geçmiş olsun.Forum da yazdıklarınızı okudum ve çok üzüldüm. Çünkü benimde sizinkine benzer bir hikayem var.9 Haziran da regli oldum, diş kistlerim olduğu için tedavi görüyorum. 23 Haziran' da kanal tedavisi oldum ve akabinde panaromik diş filmi çekildi, ağrılarım artınca 23 Haziranda tekrar panaromik diş filmi çekildi. Hamile olduğumu 8 Temmuzda öğrendim. Yani radyasyona maruz kaldığım dönem bebek 3 haftalıkken oldu.Kadın Doğum Dr. gittim.Maruz kaldığım dönemin yumurtanın döllenme ve rahme gömülme aşamasında olduğu için etkilenmeyeceğini söyledi.Şu anda 7+3 haftalık gebeyim.Siz okuduğum kadarı ile birçok doktora gittiniz. Sizce kadın doğumcumun sözüne güvenmelimiyim.Yoksa başka doktorlaradamı gitmem gerekir.İçim de bir sıkıntı bende sizin gibi malesef sevinemedim bile.Bu haftalar biraz daha iyiyim.Allah onu bana bağışlasın.Bana cevap yazariseniz çok ama çok memnun kalarım.Tekrar geçmiş olsun.İyi günler .

İyi günler, öncelikle geçmiş olsun.Forum da yazdıklarınızı okudum ve çok üzüldüm. Çünkü benimde sizinkine benzer bir hikayem var.9 Haziran da regli oldum, diş kistlerim olduğu için tedavi görüyorum. 23 Haziran' da kanal tedavisi oldum ve akabinde panaromik diş filmi çekildi, ağrılarım artınca 23 Haziranda tekrar panaromik diş filmi çekildi. Hamile olduğumu 8 Temmuzda öğrendim. Yani radyasyona maruz kaldığım dönem bebek 3 haftalıkken oldu.Kadın Doğum Dr. gittim.Maruz kaldığım dönemin yumurtanın döllenme ve rahme gömülme aşamasında olduğu için etkilenmeyeceğini söyledi.Şu anda 7+3 haftalık gebeyim.Siz okuduğum kadarı ile birçok doktora gittiniz. Sizce kadın doğumcumun sözüne güvenmelimiyim.Yoksa başka doktorlaradamı gitmem gerekir.İçim de bir sıkıntı bende sizin gibi malesef sevinemedim bile.Bu haftalar biraz daha iyiyim.Allah onu bana bağışlasın.Bana cevap yazariseniz çok ama çok memnun kalarım.Tekrar geçmiş olsun.İyi günler .
Yazdıklarınızı okudum arkadaşlar benim de benzer bir hikayem var hamilelik süreciniz nasıl geçti çok merak ettim durumunuzu ve bebeğinizin durumunu?

Back