• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olabilir miyim bir türlü emin olamıyorum :(

merse55

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
19
1
6
34
Sinop
hanımlar lütfen bir fikir verebilir misiniz :( 2 hafta önce doktor polikistik over olduğunu söyledi ve hemen doğum kontrol hapına başlamam gerektiğini gebelik düşünüyorsam ertelemem gerektiğini söyledi. ne olduğunu bilmediğim için biraz panik oldum çünkü bir bebeğim olmasını çok istiyordum hemen falan diyince tedirgin oldum. farlutal diye adet söktürücü bir ilaç verdi adetin 2 veya 3. günü gel hormon testi yapalım dedi. ilacı aldım başladım ama çok tedirgindim sonra özel bir hastanede başka bir doktora gittim ultrasonda baktı ve polikistik over olmadığını aksine olması içinde hiçbir şikayetimin uymadığını söyledi benim sıkıntım kasık ağrısıydı. ilaç kullanmaya başladığımı söyleyince çok gereksiz yere bu hapı verdiği eğer tam oluşmamış bir gebelik varsa emin olmadan bu hapı verdiği için riske atmış olabileceğini söyledi. hapı kullandıktan sonra adet görmem gerekiyordu olmadım hatta normal günümde geldi ve yine adet olmadım test yaptığımda pozitif çıktı ama emin olamadım. bir hafta önce ultrasona girdiğimde birşey olsa görünmez miydi. testi yaptım hatta iki test yaptım ikiside pozitif çıktı ama cesaret edip tahlil yaptırmaya gidemedim

Son düzenleme:
hanımlar lütfen bir fikir verebilir misiniz :( 2 hafta önce doktor polikistik over olduğunu söyledi ve hemen doğum kontrol hapına başlamam gerektiğini gebelik düşünüyorsam ertelemem gerektiğini söyledi. ne olduğunu bilmediğim için biraz panik oldum çünkü bir bebeğim olmasını çok istiyordum hemen falan diyince tedirgin oldum. farlutal diye adet söktürücü bir ilaç verdi adetin 2 veya 3. günü gel hormon testi yapalım dedi. ilacı aldım başladım ama çok tedirgindim sonra özel bir hastanede başka bir doktora gittim ultrasonda baktı ve polikistik over olmadığını aksine olması içinde hiçbir şikayetimin uymadığını söyledi benim sıkıntım kasık ağrısıydı. ilaç kullanmaya başladığımı söyleyince çok gereksiz yere bu hapı verdiği eğer tam oluşmamış bir gebelik varsa emin olmadan bu hapı verdiği için riske atmış olabileceğini söyledi. hapı kullandıktan sonra adet görmem gerekiyordu olmadım hatta normal günümde geldi ve yine adet olmadım test yaptığımda pozitif çıktı ama emin olamadım. bir hafta önce ultrasona girdiğimde birşey olsa görünmez miydi.

durumun baya karısık cnm bnde pco hastasıyım ve bebek ıcın tedavı goruyorum.. eger pcoluysan her doktor gorebılır cunku ultrasonda hemen bellı eder kendını emın olamıyosan bence bı baska doktoruda dene ıkısı arasında hangısıne guvenecegını de anlarsın doğrudur pco hastalarına doğum kontrol hapı verırler ama once kan testıne bakmalıydı bebek yoksa emın olmalıydı ona gore vermelıydı sana bu sokturucuyu belkı de bebek yıne de tutunmustur varsa da olamazmı dogum kontrol hapında %99 korur dıyor %1 ıhtmalde olsa var yanı bence sakın ol telas yapma hıc kan testınde hersey kendını bellı eder ..adetlerın hep duzenlı mı ? kac gun gecıktı ve ıdrar testınde mı gordun pozıtıf yoksa kanda mı ?

hanımlar lütfen bir fikir verebilir misiniz :( 2 hafta önce doktor polikistik over olduğunu söyledi ve hemen doğum kontrol hapına başlamam gerektiğini gebelik düşünüyorsam ertelemem gerektiğini söyledi. ne olduğunu bilmediğim için biraz panik oldum çünkü bir bebeğim olmasını çok istiyordum hemen falan diyince tedirgin oldum. farlutal diye adet söktürücü bir ilaç verdi adetin 2 veya 3. günü gel hormon testi yapalım dedi. ilacı aldım başladım ama çok tedirgindim sonra özel bir hastanede başka bir doktora gittim ultrasonda baktı ve polikistik over olmadığını aksine olması içinde hiçbir şikayetimin uymadığını söyledi benim sıkıntım kasık ağrısıydı. ilaç kullanmaya başladığımı söyleyince çok gereksiz yere bu hapı verdiği eğer tam oluşmamış bir gebelik varsa emin olmadan bu hapı verdiği için riske atmış olabileceğini söyledi. hapı kullandıktan sonra adet görmem gerekiyordu olmadım hatta normal günümde geldi ve yine adet olmadım test yaptığımda pozitif çıktı ama emin olamadım. bir hafta önce ultrasona girdiğimde birşey olsa görünmez miydi. testi yaptım hatta iki test yaptım ikiside pozitif çıktı ama cesaret edip tahlil yaptırmaya gidemedim

Merhaba,

Yazınızı okurken ben tedırgın oldum :( ınsan ne yapacağını sasırır du durumda nerde oturuyorsunuz bılmıyorum fakat prof doktora gıdın eger ımkanınız varsa benım yengemde de kıst var suan cocugu oldu bellı ılaclar kullandı vs ama sızde bırı var dıo bırı yok anlamayamdım oyuzden prof doktor tercıh edın ve buyuk bı ıhtımallede gebesıniz ıkısıde ole çıktıysa bence vakıt kaybetmeden o ılacı kullandınız zararı olurmu vs bu soruların cevaplarını aramanız gerekiyor.Çok gecmıs olsun umarım bır sorunlar karşılaşmazsınız
hayırlı gunler

Öncelikle gecmis olsun iki doktorda ne kadar farklı seyler söylemiş insan tedirgin oluyor inşallah ikinci doktorun dedikleri doğrudur icini ferah tut iki testtede pozitif çıktıysa büyük bir ihtimalle hamilesindir :) bence hemen kan testi yaptir bide bir hafta once ultrasona girdiysen alttan degilse kasıklarından muayne olduysan zaten genelde gözükmüyor kese cok erken olduğu icin ama yinede sen kendini iki durumada alıştır canım içinide ferah tut inşallah hamilesindir Allah gönlüne göre versin :49:

durumun baya karısık cnm bnde pco hastasıyım ve bebek ıcın tedavı goruyorum.. eger pcoluysan her doktor gorebılır cunku ultrasonda hemen bellı eder kendını emın olamıyosan bence bı baska doktoruda dene ıkısı arasında hangısıne guvenecegını de anlarsın doğrudur pco hastalarına doğum kontrol hapı verırler ama once kan testıne bakmalıydı bebek yoksa emın olmalıydı ona gore vermelıydı sana bu sokturucuyu belkı de bebek yıne de tutunmustur varsa da olamazmı dogum kontrol hapında %99 korur dıyor %1 ıhtmalde olsa var yanı bence sakın ol telas yapma hıc kan testınde hersey kendını bellı eder ..adetlerın hep duzenlı mı ? kac gun gecıktı ve ıdrar testınde mı gordun pozıtıf yoksa kanda mı ?

idrar testinde gördüm eczaneden alınan testlerde iki test yaptım ikiside pozitif çıktı ama tedirgin oldum çok. eğer bebek hapı kullanmadan önce tutunmuşsa bişey yapmaz dedi ikinci gittiğim doktor ama çok kızdı emin olmadan nasıl vermiş bu hapı sana diye özel bir hastane ikinci gittiğim kime sorsam doktorun hep teşhislerin doğru çıktığını ve çok iyi olduğunu söylediler öyle gittim ona ilk doktorun söylediklerini hep yalanladı pco olmadığını söyledi hatta belirtilerini saydı bende hiç biri yok

Bu arada benim bir arkadasım dogum kontrol hapı kullanırken hamile kalıyor adetim gelmiyor diye doktora gidiyor aman allahim adet sokturuculer bilmem ne kadına neler neler ama doktor akıl edip bir kan testi yapalım demiyor oysa arkadasım hamileymis gercekten çok iyi doktorlar tercih edilmeli ve bı tanesine bağımlı kalmamak lazım

Merhaba,

Yazınızı okurken ben tedırgın oldum :( ınsan ne yapacağını sasırır du durumda nerde oturuyorsunuz bılmıyorum fakat prof doktora gıdın eger ımkanınız varsa benım yengemde de kıst var suan cocugu oldu bellı ılaclar kullandı vs ama sızde bırı var dıo bırı yok anlamayamdım oyuzden prof doktor tercıh edın ve buyuk bı ıhtımallede gebesıniz ıkısıde ole çıktıysa bence vakıt kaybetmeden o ılacı kullandınız zararı olurmu vs bu soruların cevaplarını aramanız gerekiyor.Çok gecmıs olsun umarım bır sorunlar karşılaşmazsınız
hayırlı gunler

bende şuan çok tedirginim bir arkadaşımı aradım hastanede çalışıyor ebeye sormuş 5-6 haftalık olmadan ultrasonda belli olmuyormuş öyle demiş.ikinci gittiğim doktor çok iyi bilinen bir doktor herkes övgüyle bahsediyor hatta tlf numarasını vermişti eğer bir durum olursa mutlaka ara diye çünkü epey kızdı diğer gittiğim doktor için. emin olmadan nasıl kullandırmış bu hapı diye.

Tabi çok küçük ise kese gözükmeyebilir ! İstanbuldamı oturuyorsunuz ?

Öncelikle gecmis olsun iki doktorda ne kadar farklı seyler söylemiş insan tedirgin oluyor inşallah ikinci doktorun dedikleri doğrudur icini ferah tut iki testtede pozitif çıktıysa büyük bir ihtimalle hamilesindir :) bence hemen kan testi yaptir bide bir hafta once ultrasona girdiysen alttan degilse kasıklarından muayne olduysan zaten genelde gözükmüyor kese cok erken olduğu icin ama yinede sen kendini iki durumada alıştır canım içinide ferah tut inşallah hamilesindir Allah gönlüne göre versin :49:

umarım iyi sonuçlar alırım bir türlü cesaret edemedim kan tahlili yaptırmaya ya negatif çıkarsa diye:(

yok sinop türkelide oturuyorum ikinci gittiğim doktor kastamonunun özel anadolu hastanesinde diğer doktorun söyledikleri moralimi bozunca başka doktara gidelim diye araştırdık bir sürü kişi aynı doktoru söyledi

Merhaba,

hayırlı gunler

Bu arada benim bir arkadasım dogum kontrol hapı kullanırken hamile kalıyor adetim gelmiyor diye doktora gidiyor aman allahim adet sokturuculer bilmem ne kadına neler neler ama doktor akıl edip bir kan testi yapalım demiyor oysa arkadasım hamileymis gercekten çok iyi doktorlar tercih edilmeli ve bı tanesine bağımlı kalmamak lazım

bu arada hepinize çok teşekkürler. bir türlü cesaret edemedim ya kan tahlilinde negatif çıkarsa yada pozitif çıktı diyelim kullandığım hap zarar verirse. işin içinden bir türlü çıkamadım

canım merhaba öncelikle senden cok fazla tedirgin olmamanı diliyorum biliyorum cok zor ama yapmak zorundasın benmde kistim var ve bende anne olmayı cok istiyorum hatta gecen aylarda şöyle bi olay yasadık reglim 17 gün gecikti ve ben daha 17 gün gecikmeden evde test yaptım pozitif apartopar acile gittik kese görmediğini söyledi ve kantahlinine gönderdi orda da cıkmadı ama gec döllenme olabileceğini 3 gün içinde regli olmazsam yi ne gitmem gerektiğini söyledi neyse tabi ben 3 gün sonra yapmadım biraz emin olmak istedim 1 hafta sonra yaptım ve adetim gecikeli dediğim gibi 17 gün olmuştu tekrar evde test yaptım yine çift çizgi yine aynı senaryo ultrasonda görünmüyor kanda cıkmıyor vs en sonunda adet söktrücü verdi ama ben yine de bi umut kullanmadım ilacı...derken ertesi gün kendiliğimden regli oldum :( diyicem o ki evde yapılan testelere kesinlikle güvenme ben bunun neden böyle olduğunu arastırdığımda bazen yumurtalama dönemine denk gelirse o zaman da çift çizgi gösterdiği gibi şeyler öğrendim o yüzden git testini yaptır negatif olduğunu görüceksin tabi anne olmak istiyosun inşallah gönlün dekini yaşarsın ama sen yine de emin ol..kist olayını da sakın bi kaç doktorla kalma biri var der biri yok der biri A kisti der biri B kisti der ben bu doktorların yüzünden 5 yıldır dermoid kistimi çikolata kisti sanıorum ve 5 yılda 3 cmden 7 cm e büyüdü salı ameliyat olucam insallah şimdide sağ yumurtlağımda biri ufak kistik yapılar var diyor diğeri onlar kist değil çatlayamayan yumurtalar diyor bi başkası o yumurtalığında hiç bi şey yok tertemiz diyor :)) hala çelişkiler yaşıyoruz anlayacağın maalesef böyle bi sağlık sistemimiz var artık salı ameliyata girdiğimde halihazırda açılmışken sağ yumurtalğa da bakmalarını söyliycem nedir ne değildir net anlasılır heralde:) o yüzden sıkma canını bi üniversite hastanesine yada bi prof a görün ama bir kaç doktorla kalma dediğim gibi hayırlı haberlerini bekliyoruz ins

Kızlar 13 şubatta adet olmam gerekiyodu ama herhangi bir adet belirtim yoktu nitekim 13ünde adet olmadım. Gebelik testi yaptım adet olmam gereken günde ama negatif çıktı belkide testi yanlış yaptım neyse. Bugün üçüncü gün kasıklarımda ve belimde ara ara batmalar var. Sabahları kalkınca inanılmaz midem bulanıyo. Bu gece kahverengi ve siyah arası kan gibi değilde böyle yapış yapış kaygan bi akıntı geldi devamı yok. Bu durum ne olabilir benzeri şekilde yaşayan var mı yardım edin

idrar testinde gördüm eczaneden alınan testlerde iki test yaptım ikiside pozitif çıktı ama tedirgin oldum çok. eğer bebek hapı kullanmadan önce tutunmuşsa bişey yapmaz dedi ikinci gittiğim doktor ama çok kızdı emin olmadan nasıl vermiş bu hapı sana diye özel bir hastane ikinci gittiğim kime sorsam doktorun hep teşhislerin doğru çıktığını ve çok iyi olduğunu söylediler öyle gittim ona ilk doktorun söylediklerini hep yalanladı pco olmadığını söyledi hatta belirtilerini saydı bende hiç biri yok

anladım cnm o zman vardır ınsalah cnm ya bosver artık olmusla ölmüse care yok bundan sonra daha dıkkat edersın sen netıceye bakk ne guzel allah nasıp etmıs bız hala beklemedeyızzzz :16::16:
kesınlıkle pztesı kan testı hemen eger ıdrar da pozıtıfse kese gorunur vajınal ultrasonla aman cnm ıhmal etme :34::34:

öyle birşeyki bulunduğum ilçede kan tahlili yaptıramıyorum çok moralim bozuldu neymiş hastanenin cihazları bozukmuş. kandan da bakılsa bir emin olabilsem en azından bişey varsada tedbirimi alırım dikkat ederim ah bi emin olabilsem :(

Kızlar 13 şubatta adet olmam gerekiyodu ama herhangi bir adet belirtim yoktu nitekim 13ünde adet olmadım. Gebelik testi yaptım adet olmam gereken günde ama negatif çıktı belkide testi yanlış yaptım neyse. Bugün üçüncü gün kasıklarımda ve belimde ara ara batmalar var. Sabahları kalkınca inanılmaz midem bulanıyo. Bu gece kahverengi ve siyah arası kan gibi değilde böyle yapış yapış kaygan bi akıntı geldi devamı yok. Bu durum ne olabilir benzeri şekilde yaşayan var mı yardım edin

öyle bir durum yaşamadım ama ilk başlarda lekelenme gibi kanama olduğunu duymuştum. benimde kasıklarımda sürekli ağrım var sırtımda felaket bir ağrı var bir türlü emin alomadım böyle tedirginlik kötü bişey

Back