Hamile miyim

user17361817

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
17
2
24
Agustosta erkek arkadasımla iliskiye girdik ama icime girmedi o günden beri idrar testi yaptırıyorum hepsinde negatif çıktı ama karnım gün geçtikçe şişiyo ve bagırsaklarımdan sesler geliyor bende böyle olunca geriliyorum tabiki aklıma takılıp duruyo bagırsaklarımdan ses geldigi icin hastaneye gittim kan ve idrar testi verdim bide ultrasona girdim ayrıyetten hcg testi yapmamıs yani doktor bana bisi demedi bende sormadim sesler gecmedi hala bende baska bi hastaneye gittim benden yine kan testi ve idrar testi aldılar ve tsh diye bi test yapmıslar orda da hamile kadınlar 1 2 3 trimester falan yazıyor onu gorunce korktum biraz diğerki gün yine test yaptırdım idrar testi ve yine negatif çıktı ya insan hamile olmadıgını biliyor ama yine de geriliyor cevaplarsaniz sevinirim

Ağustostan bu zamana kadar hamile olsaydınız kesin anlardınız. Tsh tiroit değerleri ile ilgili bir test. 3-4 aylık hamilelikte de mutlaka idrarda çıkardı

korkmayın hamilelikte farkli belirtiler de yaşardınız şşimdiye kadar olsaydı ulrtasonda da doktor görürdü .belki başka bir rahatsızlığınız vardır

Ağustostan bu zamana kadar hamile olsaydınız kesin anlardınız. Tsh tiroit değerleri ile ilgili bir test. 3-4 aylık hamilelikte de mutlaka idrarda çıkardı
Bende biliyorum ama insan düsünmeden de edemiyor bel ağrısı karın sisligi falan var büyük ihtimal strestendir tesekkur ederim cevapladıgınız icin

korkmayın hamilelikte farkli belirtiler de yaşardınız şşimdiye kadar olsaydı ulrtasonda da doktor görürdü .belki başka bir rahatsızlığınız vardır
Ya cogunluklu tum belirtiler vardi ondan kafamı karıstırdı ama stresten sanirim tesekkur ederim yorumunuz icin

hamilesin, bebek konuşmaya başlamış hatta sesler onlar.
Hay Allahım sen akıl fikir ver ilişkiye girmeden bebek bekleyene kadar biyoloji öğren biraz

Bende biliyorum ama insan düsünmeden de edemiyor bel ağrısı karın sisligi falan var büyük ihtimal strestendir tesekkur ederim cevapladıgınız icin
Koskoca bagırsak probleminiz var hayırlı olsun.. Adet olamıyorsanız adet sokturucu içip odem atıcı cay tavsıye edrrım. Ayaklar ve karın sıcak tutun. Dahiliyeye bunum ıcın gorunun derım

Koskoca bagırsak probleminiz var hayırlı olsun.. Adet olamıyorsanız adet sokturucu içip odem atıcı cay tavsıye edrrım. Ayaklar ve karın sıcak tutun. Dahiliyeye bunum ıcın gorunun derım
İsin garibi hicbirseyim yokmus ilk hastaneye gittigimde butun testleri yaptılar biseyin yok dediler psikologa gitmemi ya da gastroentorolojiye gitmemi soyledi dahiliye

Yaşadığınız durum, çok sık karşılaşılan bir kaygı türüdür. Hamilelik korkusu, özellikle emin olamama hissi ve vücutta farklı değişimler yaşandığında, zihni oldukça meşgul edebilir. Ancak, detaylı incelemelerinize dayanarak durumunuzun hamilelikle ilgili olmadığını söylemek mümkün görünüyor. Şimdi, konuyu daha net ele alalım:

1. Hamilelik ihtimali

• Korunmasız bir ilişki bile olsa, penisin vajinaya tam olarak girmediği durumlarda hamilelik ihtimali çok düşüktür.
  • Siz zaten idrar testleri (ve bir ihtimalle kan testleri) yaptırmışsınız ve tüm sonuçlar negatif çıkmış.
  • Ultrason muayenesinden de geçmişsiniz ve doktorunuz herhangi bir şey belirtmemiş.
Tüm bu sonuçlar, hamilelik ihtimalinin neredeyse sıfır olduğunu gösteriyor.

2. Bağırsak sesleri ve karın şişliği

Bağırsak sesleri ve şişkinlik hamilelik dışında birçok durumla ilgili olabilir. Örneğin:

• Sindirim sorunları: Gaz, kabızlık veya bağırsak hareketlerinde bozukluklar şişkinlik ve seslere neden olabilir.
  • Stres ve kaygı: Kaygı durumlarında mide-bağırsak sistemi etkilenir ve bu, şişkinlik veya bağırsak seslerine yol açabilir.
  • Tiroid fonksiyonları: Yapılan TSH testi, tiroid bezi fonksiyonlarını değerlendirmek için kullanılır. Hamilelikten bağımsız olarak da sık yapılan bir testtir. Eğer sonuçlar normalse, tiroidle ilgili bir sorun olmadığını düşünebilirsiniz.

3. Kaygılarınızı azaltmak için öneriler

• HCG testi istemekten çekinmeyin: Hamilelik kaygınız devam ediyorsa doktorunuza açıkça HCG testi yapılmasını talep edebilirsiniz. Kan testi, kesin sonuç verir ve endişelerinizi giderebilir.
  • Sindirim sisteminizi destekleyin: Beslenmenize dikkat ederek gaz ve şişkinliği azaltabilirsiniz. Lifli gıdalar, probiyotikler ve bol su tüketimi yardımcı olabilir.
  • Kaygı yönetimi: Sürekli gerilmek, vücudunuzu daha fazla strese sokabilir. Rahatlatıcı aktiviteler veya bir uzmandan destek almayı düşünebilirsiniz.
Eğer kaygılarınız devam ederse ya da bağırsaklarınızla ilgili sorunlar geçmezse, bir gastroenteroloji uzmanına başvurmanızı öneririm. Unutmayın, sağlığınız hakkında her soruyu doktorunuza rahatlıkla sorabilirsiniz; bu, sizin en doğal hakkınızdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…